Jump to content

OskarE

Edgemember
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About OskarE

 • Rank
  Member
 • Birthday 11/26/1989

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borås
 • Intressen
  Musik och Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ozzy_tullen@hotmail.com
 • Telefon
  0730332763

Recent Profile Visitors

1,262 profile views
 1. Finns spöt kvar?

  // P-A

  1. OskarE

   OskarE

   Jadå. Det finns kvar. Har en till som skrivit men du hade någon timma på honom så du har första tjing.

 2. Hej. Du har skrivit nytt pris.Vad är det nya priset? Ska upp till Orkla i sommar och letar efter utrustning. Vet egentligen inte vad jag ska ha. Har bara fiskat klass 4-7 tidigare,så det är en helt ny värld för mig.Mvh Håkan

  1. OskarE

   OskarE

   Hej Håkan. Jag har en annan intressent som bett mig hålla spöt till imorgon. Jag återkommer med besked om han tar det. 

   Jag har fiskat med spöt i Orkla. Fiskar man tröndelagsälvarna (Orkla, Gaula, Stjördal och driva) så klarar man sig långt med en 13'6. Premiärfiske på högvatten kanske man önskar rejälare grejer, men du klarar dig överlag väldigt bra. Bra spö för hemmafiske i södra Sverige, samt mindre älvar i norra med.

 3. Jag provkastade i höstas. 13'6 #8 fick tummen upp från mig, kändes kanon. Har 13'6an och väntar på 14'8 #10 som inte har kommit ännu. Det lilla jag prövat så tyckte jag priset stämde om man ser till marknadens priser sen är det alltid mycket pengar.
 4. Tänkte bara informera att www.xtremefishing.se rensar bland utgående och produkter som blivit över. Värt att kika på. Det finns allt från väskor till spön, rullar, kläder och linor. http://www.xtremefishing.se/produkt-kategori/rea/
 5. Som jag förstått det har svampen en trivseltemp upp till (har för mig) 17 grader. När tempen överstiger 17 trivs inte svampen och angreppen minskar. Sårskadorna som svampen bildas i tror jag de saknar förklaring till. Det är så jag förstått det.
 6. Har pmat dig ang en tråd du skapat. 

  // Oskar

 7. Tjenix! Har kontakt med säljare på pure fishing / Hardy/greys. En av säljarna som är norrlandsfiskare rekommenderar 24 g till greys gr 50 7/8 switch. Det är som flera spön varken enhands eller tvåhands. Finns inga tydliga riktlinjer gällande switchspön. Överlag brukar amerikanska lintillverkare tvåhandsklassa. Gå till din lokala butik så kan du säkert få prova om du är tveksam.
 8. OskarE

  Greys GR50 Switch?

  Inte nödvändigtvis längre, men mycket vikt bak på klumpen med lång fronttapering. Då bibehålls energin i överrullningen.
 9. OskarE

  Greys GR50 Switch?

  Helt korrekt Ingemar!
 10. OskarE

  Greys GR50 Switch?

  Är det tänk till bara underhandskastning har jag fått rekommenderat 24 gram av säljarna på pure fishing (Abu) som har Greys. Gäddlinor brukar ha kort fronttapering och mycket vikt i spetsen som gör dem svåra att underhandskasta. // Oskar
 11. 325 grain låter mycket på klass 7#. Har pratat med en av dem i företaget (Ben Paul). Han rekommenderar snarare 275 grain på klass 7, och kanske 300 grain om du inte ska kasta över huvet. Vill du ha rekommendation för ditt spö kan du maila dem via deras sida.
 12. Jag fiskar både och. Fiskar skagit om jag vill få ner flugan på det djup jag vill snabbt. Jag fiskar en hel del vatten där det är mycket överhäng och noll utrymme för d-loop, då är skagit bra. Det har en tendens att blåsa mycket där jag fiskar vilket kan göra det svårt att få till bra ankringar. Med skagit blir det väldigt enkelt. På lågvatten och i stora vatten skulle jag välja något annat. Blir en jävla massa skjutlina som ska hanteras vid långa kast.
 13. Acrossen är galen. Laddar betydligt djupare än lpxe. Sage TCX har jag inte provat.
×
×
 • Create New...