Jump to content

olamörrum

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by olamörrum

 1. Vi har konstigt väder nu för tiden 🤔
 2. Du har kanske bestämt dej för Omniverse men kika på Airflos nya lina Superflo, där har man lyckats, helt klart.
 3. Ja, jag har tänkt en del på hur de resonerar. Det finns dels många spön men även en uppsjö linor och kombinera med varandra. Deras test är bra men bara en del av sanningen. Jag de flesta fångar sin fisk relativt nära och hittar sin variant av kombo soö/lina. Hade dom använt andra linor så hade det kanske blivit annorlunda. Visst, de Solna som ligger i topp är ju bra spö men som någon skriver testar dom inte winston air, som jag testat och det är väldigt fint i mitt tycke. Jag fiskar själv splitcane i sötvatten och det hade kanske fallit utanför ramarna i deras test 😁men för mej är det fantastiska spö på många sätt. Hög swingweight och overall men kastar tillräckligt långt mm. Samtidigt är det roligt att höra hur olika personer väljer utrustning.
 4. Förlåt en öring. Dricker whiskey just nu. Mmm
 5. Paralleller, 😁👍den var bra.
 6. Stämmer. Kiviksområdet. Tack.
 7. Patagonia har en som går på dryga 1000 lappen. Ska kolla vad den heter. Har jag haft i 5 år och är hel och tät. Patagonia Men's Torrentshell Jacket heter den. Lika bra som de dyrare varianterna. Fiskar väldigt mycket själv och den håller.
 8. Ok, finns fina vatten runt omkring i området. Om du går över fjället till försäljarna kan du ha ett fint fiske där på öring. 5 km till är du i storån. Fint öringfiske. Grövelsjön är både öring o röding. Åker du upp veckan efter midsommar brukar det vara bra fiske överallt. Det hade jag gjort.
 9. Tror det var fel vindar idag. nordväst är ingen bra vind , speciellt om det varit så en tid vilket de har. Första dagen går bra men sen är det inte bra alls. Vänta tills det slår om till syd, då vaknar öringarna till liv igen.
 10. Ja, det är deras personliga uppfattning men intressant. Det är duktiga killar och deras väl är rätt men det finns andra val som är lika bra. Det finns ju en uppsjö av kombination av spö och linor. Själv fiskar jag med splitcane och den swingweighten är inte att leka med men funkar kanon. Kul och intressant men ganska personligt.
 11. Flugor i olika storlekar. Mönster för mej är oviktigt. Sen är det kul med en välbunden fluga. Ullsock har jag fått mycket på, mycket med mina mått mätt. Annars sunray
 12. Men att hävda att ett material fiskar bättre än ett annat vet i fasen om jag tror på. Har som sagt blivit omfiskad av folk med styva klassiska lax flugor so jag haft material som simmar som en firre, inte hjälpte det. Det har hänt många gånger 😁
 13. Guideline har bra grejor och Wittlock har bra paketpris. Det viktiga är att lina och spö passar ihop. Lägger du 4500 kr på en utrustning där allt ingår får du grejor du kan använda alltid. Som sagt kolla Wittlock
 14. Fixade några rundbundna flugor till fisket på onsdag.
 15. Så är det väl med vandringsfisk, den hugger bäst när den intagit en ståndplats oavsett vilken vandringsfisk det är.
 16. För mej har det praktiska störst betydelse. Visst jag tycker det är kul med folk som kan binda fina flugor men jag tror inte det har någon betydelse för om laxen nappar eller inte. Jag har legat mycket tid på att binda flugor som är snygga, med tapperad vinge enligt konstens alla regler bara för att bli om fiskad av personer som kan fiska lax och känner älven. Så numer är min inställning att det handlar om hur du presenterar flugan och inte hur snygg den är men det är min uppfattning. Så i min värld är bucktail ett underskattat material, samt ekorre och annat lite styvare material.
 17. Vi fiskar væl inte før att ta mat med oss hem. Sen får man ju tænka lite på framtiden oxå.
 18. jag har precis köpt två st den minsta och näst minsta. Det ska vara riktigt bra rullar men det är väl priset som skrämmer. Ska bli riktigt spännande att få köra fisk på dess. Har sedan tidigare "vanliga" danielsson rullar och dom är det ju inget fel på. Sen är ju Danielsson riktigt trevliga och tillmötesgående om det skulle uppstå problem. Köper du en sådan tror jag du blir nöjd. lycka till // Ola
×
×
 • Create New...