Jump to content

spawn

Members
 • Posts

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by spawn

 1. Taimens femlagers. Aldrig haft mer hållbara vadare, och jag har testat betydligt dyrare med. De kommer att gå sönder, men för mig har de haft längre livslängd än andra. Men visst, passformen är inte som ett par simms.
 2. Ok, har tyvärr inte någon. Har bara en rulle i den storleken. Det jag tänkte på var onefoot.com men det verkar som att det bara är rullfoten som det gäller..
 3. Tror att du kan köpa en nytillverkad ring som gör den vändbar. Ska kolla lite så återkommer jag förhoppningsvis med en länk. Vilken storlek är det på din rulle? Med mycket tur kanske jag har en ring liggande..
 4. https://youtu.be/hWdBulaD8b0Ice motherfucking T! Tycker att det här är helt fantastiskt!
 5. Partridge saltwater shrimp har faktiskt blivit min go to krok för streamers och även vulgata och nattsländor. Tycker de är helt perfekta.
 6. Jag besökte strömmen för något år sedan. Har för mig att jag fick några småharr men inget att skriva hem om.
 7. Har en baltic flyfisher jag med. Använder den alltid i flytringen, sommar som vinter och alltid vid ensamfiske. Tycker inte ens att jag märker att den sitter där. Har den utan kolsyrepatron.
 8. Har säkert sagt det förut och jag säger det gärna igen. Taimens femlagersvadare, (Shiskind kanske de heter?) Lätt de mest hållbara vadare jag har haft, simms, vision och loop som jag testat har inte hållit hälften så länge. Tyvärr inte testat guidline. Visst passformen på taimens vadare är inte som simms..
 9. Mitt favoritspö är ett 8' kabuto #5, vilket även är det mest mångsidiga spö jag har. Men jag använder mig av ett 8'#6 cts och ett 7,6' #4 lamiglas med jämna mellanrum. Tycker att lamiglasspöt faktiskt är lite överflödigt då kubutot gör samma saker fast "bättre". Men ombyte är roligt ibland.
 10. Inget fel på det spöt. Rejält med kraft och känsla. Lite tungt men det brukar jag tycka att mitt tfo blir med. Inga problem att kasta jätteflugor, men givetvis så var det lättare att kasta mindre. Tyvärr ingen fisk, men jag blev så skrämd som jag aldrig blivit tidigare av en säl som var ca 2 meter från ringen. Fortfarande hjärtklappning?
 11. Fick hem ett 9'#8 igår som känns rejält kraftfullt. Såklart lite topptungt, men inte så farligt. Ska åka ut i ringen och testa på lördag.
 12. Är det någon som har testat? Börjar inse att jag "måste" ha ett nytt gäddspö och efter som att jag helst använder glasspön så är jag lite sugen på en #8.
 13. Sjöarna jag brukar fiska i är det tillåtet med pontonbåt om det är tillåtet med båt, i sjöarna där endast land/flytring är tillåtet är pontonbåt förbjudet. Tror att det skiljer sig lite mellan olika fvo'n.
 14. Någon som har något tips på en longbelly femma??
 15. Fiskat harr och insett att jag behöver en ny longbelly femma.
 16. Det funkar, men det blir troligtvis inte speciellt snyggt eller enkelt att göra om. Svårt att få till det.
 17. Efter några dagars sommarsemester i Montenegro så bara måste jag åka dit och fiska. Otroligt vackert land,och älven jag hängde vid någon timme var minst sagt inbjudande.
 18. spawn

  Tfo bvk

  Jag har ett 9'#8 till gädda. Har enbart bra saker att säga om det. Kastar bra och fixar stora flugor galant.
 19. Är på fjärde säsongen med mina. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på modellen, men tveklöst de mest hållbara vadare jag haft.
 20. Stress! Alldeles för långt kvar till onsdag kväll.
 21. Tack för tipsen, ahrexkrokarna verkar passa mig utmärkt.
 22. spawn

  Djungeltupp

  Skicka mig några flugor får du en av mig. Nymf eller nattis helst.
 23. De tveklöst mest hållbara vadare jag haft är ett par taimen. Visst, passformen är inte som simms, men hålla verkar de faktiskt göra. Är på fjärde säsongen nu, och har inte behövt laga dem än, till skillnad från alla andra vadare jag haft,däribland simms, vision och loop. Säger inte att taimen är bättre än ovannämnda, men de kan vara ett alternativ.
×
×
 • Create New...