Hoppa till innehåll

Conny

Edgemember+
  • Antal inlägg

    108
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om Conny

  • Födelsedag 1990-04-12

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Vanstad (Skåne)

Senaste Profil Besökare

1 658 profilvisningar

Conny's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Låter kanon! Nu får jag sätta fart på mina andra byggen så jag kan börja på mitt Quartz när klingan kommer.
  2. Blev äntligen färdig att testkasta spöt. Slängde på en SA MED #6. Korta kast var ingen höjdare, men när man kom upp lite i längd så var det vassa linbågar och bra tryck. Det är nog inget spö man kör en hel dag på kusten med då det är ganska tungt.
  3. Nu när första bygget är klart så är det bara att köra på Här är klingorna som ska bli mitt andra och tredje spöbygge. Sitter just nu och letar efter lite trevliga komponenter.
  4. Tack! Självklart får man det, klinga till spö nr 2 är redan på gång. Kanske snart till nr 3 också
  5. Nu har jag färdigställt mitt första spö. Klingan är en 9'6'' #5/6 glasfiberklinga och övriga komponenter är köpta på FFM i Malmö. Jag är nöjd med resultatet med tanke på att det är mitt första spö. Tanken var inte första hand att det ska vara ett perfekt spö, utan mer att lära mig lite hur man gör. Nästa spö ska däremot vara perfekt Extra tack till Christian för all hjälp med att besvara alla mina tusen frågor. Testkastning av spöt sker förhoppningsvis till helgen.
  6. Har testat Dan-tackels 2:a sorteringslinor (både WF och DT) i #2, men de kändes för tunga. Som det ser ut på deras hemsida är #2 det lägsta i deras sortiment.
  7. Jag är på jakt efter ny lina till mitt South Fork Classic 6'6'' #2. De flesta som har ett sådant spö verkar tycka att en #1-lina (WF) funkar bäst. Nu till frågan: Någon som vet var jag kan hitta en #1-lina?
  8. Ingen aning egentligen Men jag hade tänkt mig att köra en lägre hastighet när jag lägger på lacken och sen lite högre när lacken är pålagd och ska torka.
  9. Jag uppar denna tråd lite. Jag håller själv på att montera mitt första spö och har byggt ett spölindningsställ. Nu vill jag veta vilken motor ni anser var mest lämpad att använda som lackeringsmotor. ( http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=220403 eller http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=220407 ) Jag vill helst ha någon form av styrning till motorn också där man steglöst kan ställa varvtalet (t.ex. en pedal eller en dimmer). Jag är inte helt oäven att koppla och löda om det skulle behövas.
  10. Fick svar när jag mailade dem (Steffen) att frakten skulle kosta 170$ med Fedex. Medan frakten på ett South Fork Classic endast gick på 12$ med USPS.
  11. Fick äntligen tummen loss och testkastade spöt idag. Och då blev jag genast kär På kort distans (kast på ca 10-15m) är det helt underbart att kasta med. Känns väldigt mjukt, men ändå inte sladdrigt. Jag körde med en DT2 när jag kastade och det kändes som det passade bra. Det känns redan som jag har gjort ett bra köp och nu längtar jag bara efter att få landa fisk med spöt
  12. Nu har det landat Tyvärr,så är det stormbyar ute så det blir inga testkast just nu. Men jag bjuder på några bilder iallafall. Ska jag säga något om spöt utan att ha kastat med det så är det att kvaliteten är kanon
  13. Flugspön: South Fork Classic 6'6'' #2 (Väntar med spänning) Sage TCR 9' #6 Sameo Classic 9,6' #8 Haspelspön: Daiwa Spinmatic 6'6'' 1-6g Daiwa Mike Iaconelli 7'6'' 10-30g Kommer troligen bli några flugspön till innan året är slut
  14. Tackar! Nu ska jag bara hitta en passande rulle och lina, så jag har något att fördriva tiden med medan jag väntar på spöt
×
×
  • Skapa ny...