Jump to content

Flyguru

Members
 • Posts

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Flyguru last won the day on July 13 2014

Flyguru had the most liked content!

About Flyguru

 • Birthday 10/15/1951

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Motala
 • Intressen
  Flugfiske, natur och musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tommythornroth@live.se
 • Telefon
  070-8499389

Recent Profile Visitors

3,874 profile views

Flyguru's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

91

Reputation

 1. Köper mina furled från Barrio, England. Funkar klockrent.
 2. Följt tråden. Tack för tipset, skall testa denna,
 3. Kul att public service gör den här satsningen, som verkar lovande. Inte minst extramaterialet på SVT Play som är ganska omfattande med tips och trix. Mycket matnyttigt för både ung och gammal.
 4. Säljer inga linor, men inser galenskapen att betala 1500 för ett plastsnöre, som kanske också kommer från Kina. F.ö. har har originalfrågan redan fallit eftersom det nu diskuteras också spön, tom haspelspön.
 5. Inte bara butikerna.Först vill tillverkaren tjäna pengar. Därefter generalagenten. Sedan butiken. Själv har jag de senaste åren fiskat med linor från Kina. Sköter man dom väl å håller de bra. Skjuter lika bra som andra linor. Skall sägas att jag bara fiskar i strömvatten där dubbeldrag sällan eller aldrig behövs.
 6. Flyguru

  Winston

  Hej! Sugen på att testa Winston Pure eller Air, och då i klass 4 och fem. Kan någon beskriva skillnaderna i aktionen, snabbhet m.m.Har sedn många år tillbaka fiskat mycket med LT-serien från 7,9 till 9 fot, men som sagt, sugen på nytt.
 7. Vill bära så lätt som möjligt kommande säsonger. Efter att ha testat div bärsystem så blir det en mycket lätt kort väst med de nödvändigaste fickorna. Vill nu ha tips på lätta flugaskar, dubbelsidiga. Finns det bra alternativ till de dyra C&F light?
 8. Det är samma "problem" sommed vanliga kostymbyxor. Har du vätrimmad midja så fungerar det utan hängslen. Men har du byggt upp en stor buk så hamnaroftast linningen/bältet under buken och då måsta du ta till hängslen.
 9. Stort tack för era tips och tankar. Nu skall gubben testa lite.
 10. Har på ålderns höst samt efter diverse kroppsingrepp insett att jag måste "väga" så lätt som möjligt Har tidigare använt västar och vadarjackor, som ofta med tiden blir allt tyngre att bära. Nu finns ju många andra former av bärsystem, bl.a bröst och höftväskor, boxar typ CFA-820 MKII mm. Villl gärna ha input från er vad ni använder, för/nackdelar samt tips och förslag. Fiskar enbart efter harr/öring.
 11. Håller helt med. Förutom följden i form av influensa kommer har det här fått och kommer att få enorma ekonomiska konsekvenser för många branscher och hela världsekonomin under lång tid. Försöker därför på ett förnuftigt sätt fortsätta leva som vanligt, och bla äta ute och handla på som vanligt. Trots att jag pga av ålder tillhör riskgruppen.
 12. Härlig och finstämd berättelse. För min del var det min broder som 1963, då jag var 12 år, gav mig en flugutrustning i present och drog med mig upp till St Stavsjön i Laxå, Klarälven och Fjätälven. De upplevelser jag haft sedan dess går inte att värdera i pengar. Dessvärre, vilket är en stor sorg, sitter min broder, nu 83 år, sedan flera år på ett hem. Utan minne vare sig för händelser eller människor.
 13. Flyguru

  GOD JUL

  Önskar alla en riktig God Jul från Östergötlands sjöstd.
 14. Hej! Har en till övers om det hjälper dig.
×
×
 • Create New...