Jump to content
Edgeforum

Flyguru

Members
 • Content Count

  639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Flyguru

 1. Vill bära så lätt som möjligt kommande säsonger. Efter att ha testat div bärsystem så blir det en mycket lätt kort väst med de nödvändigaste fickorna. Vill nu ha tips på lätta flugaskar, dubbelsidiga. Finns det bra alternativ till de dyra C&F light?
 2. Det är samma "problem" sommed vanliga kostymbyxor. Har du vätrimmad midja så fungerar det utan hängslen. Men har du byggt upp en stor buk så hamnaroftast linningen/bältet under buken och då måsta du ta till hängslen.
 3. Stort tack för era tips och tankar. Nu skall gubben testa lite.
 4. Har på ålderns höst samt efter diverse kroppsingrepp insett att jag måste "väga" så lätt som möjligt Har tidigare använt västar och vadarjackor, som ofta med tiden blir allt tyngre att bära. Nu finns ju många andra former av bärsystem, bl.a bröst och höftväskor, boxar typ CFA-820 MKII mm. Villl gärna ha input från er vad ni använder, för/nackdelar samt tips och förslag. Fiskar enbart efter harr/öring.
 5. Håller helt med. Förutom följden i form av influensa kommer har det här fått och kommer att få enorma ekonomiska konsekvenser för många branscher och hela världsekonomin under lång tid. Försöker därför på ett förnuftigt sätt fortsätta leva som vanligt, och bla äta ute och handla på som vanligt. Trots att jag pga av ålder tillhör riskgruppen.
 6. Härlig och finstämd berättelse. För min del var det min broder som 1963, då jag var 12 år, gav mig en flugutrustning i present och drog med mig upp till St Stavsjön i Laxå, Klarälven och Fjätälven. De upplevelser jag haft sedan dess går inte att värdera i pengar. Dessvärre, vilket är en stor sorg, sitter min broder, nu 83 år, sedan flera år på ett hem. Utan minne vare sig för händelser eller människor.
 7. Flyguru

  GOD JUL

  Önskar alla en riktig God Jul från Östergötlands sjöstd.
 8. Hej! Har en till övers om det hjälper dig.
 9. Förutom hög servicenivå och fint bemötande så är det ju en stor fördel att slippa gå via en återförsäljare som kanske inte har samma ambitionsnivå. Priset kan också hållas nere.
 10. Testa då en Cortland, den klassiska "peach". Jag har den till några Winstonspön, underbar lina.
 11. Har två för oss mycket värdefulla trähåvar där nätet måst bytas ut. Har försökt hitta länkar till "gumminät" men kör fast. Tacksam för tips var jag kan hitta dessa nät.
 12. Tjena!

  För en tid sedan rekommenderade du någon typ av tröja i stället för skjorta. Jag tappade bort det, annat kom emellan och nu hittar jag inte tråden. Tacksam för tips, vilken tröja det var samt hur den var storleksmässigt. Jag är 188 cm 0ch väger 88 kg. 

   

  Hälsningar

  /Tommy

  1. Bigsalmon

   Bigsalmon

   Hej Tommy,

   nu har du skrivit i min offentliga profil. Alla ser alltså vad vi skriver. Jag svarar dig i ett privat meddelande i stället.

   MVH, Johan

 13. Min hustru köpte Vision. De har väldigt många storlekar. Hon har storlek 40 normalt och på henne som är välsvarvad(!!!) passade Mens small perfekt.
 14. Mitt gamla kära LL. Handtaget designat av mig, i övrigt har Christian Hörgren stått för finliret. Snyggt blev det!
 15. Kan bara dela dina tankar. DT täcker behovet i strömmande vatten(3-18 meter). Lätt att menda/styra. Och där använder jag både Barrio Mallard, Cortland Peach och SA. Har f.ö. själv aldrig förstått hysterin kring linor, men har full accept för att var och en måste få ha sin tro.
 16. Har missat att Barrio har furled tafsar. Jag har under många år köpt mina från USA, "Furled by girl". Kanonfina, och stort urval.
 17. Jag använder Gillie. Storlek L. är 188 cm/88 kg. ML blev väl tajta för mig.
 18. Fiskar med både F3W 2six och original rullarna Nymph och Dry Fly. Men F3 W måste vara en av de mest välbyggda och prisvärda rullar som finns oavsett. Bromsen kan ju ställas i läge så den inte övervarvar, men finns där vid behov. Och jämfört med Originalrullarna så slipper du tänka på att lossa "bromsskruven" efter varje pass. Men, båda modellerna är härliga redskap med suverän service.
 19. Hej!

  Ger dig chansen eftersom du var först att höra av dig. Priset för alla är nu 750 kr.

  /Tommy

 20. Hej!

  Ett Winston LT 8,9 fot klass 4 säljes för kamrats räkning. Spöt är i mycket fint skick och tar lätt både en fyra och femma. Jag har själv ett antal LT som jag samlat på mig så jag är väl bekant med LT-spöna.. Ev affär görs uppmed ägaren direkt. Begärt pris är 3.900 kr. Du får gärna ring om du vill veta mera.

   

  Hälsningar

  Tommy Thörnroth, 070-3842106

 21. https://www.flylineshop.com/barrio-mallard-wf.html Barrio levererar Fraktfritt till Sverige. Kanonlinor sett till pris.
 22. Bästa vadarna köpte jag på Bringséns. Plast/gummivadare med stövel innan neoprene och andasvadare kom. Dom hette Zarasienne. Enda nackdelen blev lukten efter 10 år. Sedan dess har jag förbrukat ett antal vadare. Vid varje köp går man och väntar på läckage. Har vi i jakten på det perfekta blivit förlorare. Och det här med andasfunktion. Har ett antal andasjackor mm men inte fan andas dom i förhållande till pris!!! Allt har inte blivit bättre, möjligen bekvämare.
 23. Det är en galen utveckling om man ser spannet mellan exempelvis Barrios linor och den nämnda linan från Winston. Bara att konstatera att vi utsätts för marknadskrafter där det främst handlar om att ta marknadsandelar än att tillfredsställa mitt behov. Givetvis gynnar det oss på sikt att materialen utvecklas. Men för mig är vinsten mindre än marginell. Hyllar därför Barrio som går motsatt väg. Men det står för mig.
×
×
 • Create New...