Jump to content

Wolfie

Edgemember
  • Content Count

    474
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Wolfie last won the day on September 22 2013

Wolfie had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About Wolfie

  • Rank
    Advanced Member
  • Birthday 06/06/1980

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Smedjebacken

Kontakta medlemmen

  • E-mail
    niklas.h@mhengineering.se
  • Hemsida
  • Telefon
    0705927055

Recent Profile Visitors

1,610 profile views
  1. Hur länge är det öppet för fiske?
  2. Yrke spelar nog mindre roll... Vad man nördar in sig på spelar större roll Svärfar har en likadan Honyaki Santuko som mig. Den försökte han bryna med ett brynstål... Det var ingen bra idé alls. Brynstål mot en egg som är superhård resulterar i en grymt chippad egg. Så den kniven är idag ca 5 mm lägre än innan han våldförde sig på den med ett brynstål... Så en varning där, stenhårt härdade stål med tunna eggar och brynstål hör inte ihop... Ingen billig läxa heller där... De där knivarna kostar 450 USD/st
  3. Det var några år sen man skrev i den här tråden... Har sedan dess nästan gått över helt till att använda kolståls-knivar... Visst, det är mer pyssel med dem för att de inte ska rosta (som att de behöver torkas av medan man jobbar, diskas och fettas in innan de ställs undan igen osv) men det är det fan värt Har uppdaterat slipstens samlingen också... Förra sommaren blev det 4st nya syntetiska slipstenar, en diamantplatta (för att hålla stenarna släta) och en japanask naturlig slipsten! Så nu kan jag slipa mina knivar från det att de är helt slut/ har en förstörd egg till att polera upp dem så att man kan spegla sig i ytan Om ingen provat en naturlig slipsten så rekomenderar jag att prova att slipa på en sådan, en grym upplevelse! Det går att få till sinnesjuk skärpa om knivets stål så medger. Skickar med en bild på kock-knivarna som är lite mer än slit o släng knivarna (Global) Från vänster till höger: Hiro Shiki 10" Gyuto (VG-10 Stål, Rostfri) Kai Shun 8" Gyuto (VG-10 stål, damask, Rostfri) Mizuno Tanrenjo 180mm Santoku (Honyaki blad!!!, white steel #2, kolstål härdat och glödgat av ett stycke stål, som man gjorde svärden förr i tiden i Japan. Styvt och otroligt hårt stål som tar en skärpa som är helt jävla sanslös!). Kiyoshi Kato 80 mm parerkniv (kolstål, cladded, hemlig stålsort, otroligt styv för att vara ett belagt blad, nästan i klass med en Honyaki kniv i styvhet och hårdhet) Kiyoshi Kato 180 mm Nakiri (kolstål, Kurouchi finnish, hemlig stålsort. lika värmebehandlad som hans lilla parerkniv.) Kato´s knivar har blivit stora favoriter. Många jämför hans knivar med Shigefusas knivar... Katos brukar till och med prestera något bättre och är mer stryktåliga Dessa kan ta en ännu grymmare skärpa än Mizunos Honyaki stål och är lättare att vässa! Honyaki stål är lite svåra då de är stenhårda. Nakirin glider igenom "gammalt, segt" tomatskal utan motstånd när man drar eggen över det, av sin egenvikt Man får passa så att inget finger hamnar mellan eggen och det man skär/ skärbrädan för den skär rakt igenom utan att man märker det förren det är för sent. Förvånadsvärt slitstarka blad på Katos knivar också, de håller skärpan länge. Har till och med provat att slipa dem helt utan mikro egg och eggen håller länge länge, och ändå är det stenhårda stål i dem. Ofta vill ju gärna dessa stål "chippa" lite, speciellt när man hackar mycket. Men inte dessa. Nästa kniv får dock bli en Shigefusa, bara för att kunna jämföra med Kato
  4. Tjo. Ser ut att bli en tripp till Gäddede i Juli. Någon som vill dela med sig av något bra tips på strömmande öringvatten?
  5. Svartälven i Kga har tyvärr många vandringshinder som öringen inte tar sig förbi. Sen är det såvitt jag vet fiskeförbud i den... Men visst finns där ørret i den. Sik också för den delen.
  6. Mitt tips är att ringa till Fiskecentret
  7. Den infon finns nog på fiskecentrets hemsida skulle jag tro
  8. Ån är väl värd ett besök! Har dock själv inte besökt det sen första gången... Har liksom inte blivit något bra tillfälle. Nu är jag oftare i trakten igen så man skulle kanske ta sig en tur faktiskt... Dock är "bästa" korta myggspöet knäckt... Tur man har reserver
  9. Jobbar som sektionschef på Anläggningsteknik, SSAB i Borlänge och hjälper även till med lite projektledning fortfarande. Är även delägare i ett företag som tillverkar tankar, tryckkärl och övrig processutrustning. Har konstruerat tryckkärl och processanläggningar de senaste 10-12 åren, har blivit allt från bryggerianläggningar till sprängmedelsfabriker.
  10. Härligt! Hoppas ni får en riktigt bra helg
  11. Köp en Arcteryx jacka Visst, de är dyra, men de håller grymt bra! Jag har haft min Alpha SV sedan 2006, den ser nästan ny ut fortfarande!
  12. Lovely! Kommer inte kunna delta i år. Fast Älvdalen ska självklart besökas! om inte annat så i alla fall för de grymma pizzorna...
  13. Älvdalen har ju blivit så jäkla mainstream nu så att det knappt går att få tag på stugor... Men det skiter jag i, jag kommer upp första helgen i Juni ändå Bor hos din gamla kompis Robert Uggen som råkar vara sambo med min frus bästa barndomsvän... Fan vi är ju nästan släkt eller nått...
  14. Låter riktigt trevligt! Trist att man inte bor i närheten...
×
×
  • Create New...