Hoppa till innehåll

tribal

Edgemember+
  • Antal inlägg

    329
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av tribal

  1. Någon som testat detta spö, och kanske kan berätta lite om hur det är?
  2. Har inte fiskat på ett tag nu, då andra intressen har tagit upp min tid. Om man skulle vilja sälja detta spö, vad är rimligt att ta?
  3. Bra Sebbe det är taget, kan dem få skrika sig hesa
  4. Frågan kom upp just därför att det finns så många "rävar" men även yngre som skriker högt om man har lampan på, innan man ens kommer ner till vattnet. Därför skulle jag själv tycka det vore kul, om det finns någon slags studie på att man skrämmer dem så pass mycket att det är kört att försöka fiska där man har lyst med lampa. Det kanske det gör, utan att jag har lyckats hitta den?
  5. Ja att rikta lampan mot ett speciellt ställe och lysa där kanske stör fisk som eventuellt är där. Men att tända sin lampa när man står utvadad och fixa fluga, trassel osv stör ju så otroligt många. Då lyser man ju som sagt på sina händer och fötter och inte rakt ut mot ett speciellt ställe. Nej JAG tycker iallafall att det har gått till lite överdrift när det gäller ljus vid vattnet, men jag kan säkert ha fel vad det gäller detta. Dock är min tro på att det är inte stämmer just med ljuset när man byter fluga, fixar trassel osv lika stark som alla andras tro på att det är åthelvete fel och att man måste upp på land innan man tänder lampan.
  6. Ja jag förstår att det är så folk tänker, men vem vet att fisken verkligen blir rädd? Månljuset har ju funnits lika länge som fisken så det borde ju fisken vara van vid, och att det skulle förstöra "huggen" det köper jag inte riktigt. Fisken borde ju bli mer "rädd" beroende på hur man vadar ut isåfall tycker jag.
  7. Ok men varför ingen lampa ut mot vattnet? Finns ju ställen där det är upplyst runt vattnet hela tiden och då är det ju inge problem. Då menar jag problem med att fisken inte hugger osv.
  8. Kom in på detta ämne idag på jobbet och blev lite nyfiken på vad ni andra tycker. Många hävdar ju att man absolut inte ska tända lampan ut mot vattnet när man fiskar vid mörker för då skrämmer man fisken. Samt att månen skulle förstöra vid fisket om den lyser starkt (fullmåne). Vad säger ni? Själv tror jag att det bara är snack, lyser jag med lampan tex nere vid fötterna när jag vadar så finns det ju ingen chans att jag skrämmer någon fisk 10-15 meter ut. Men som sagt kul att höra vad ni andra säger om detta vid både Lax och Öringfiske.
  9. Det fiskas lite, väldigt lite. Går bara att fiska från turbinen och ner förbi "kurvan" sen dör farten på vattnet ut. Men visst finns det fisk, kompisen tog en blank på runt 2kg för ett par dagar sedan. Var nere en sväng idag och såg en ganska stor hoppa.
  10. Japp, jag kör iMovie tycker det funkar riktigt bra!
  11. Knarr! Finns inge bättre än att sitta och veva på 2-300 meter backing på en knarrande laxrulle
  12. Japp Men vafan 1800:- är fortfarande sjukt bra pris
  13. Dem har precis ändrat priserna, kostar nu 1799:-
  14. 30% på valfri vara http://www.berras.se/se/ Slog till på Guidelines nya vadare som kommer i April
  15. Låter som om det är ett härligt spö! Tack för ett bra svar Mats!
  16. Är lite nyfiken på detta spö, och undrar om någon här har fiskat med ett? Tänkte mest på helheten på spöt, hur det upplevs samt vilka vikter på klumpar som funkar bäst osv. Ja alla bra och dåliga saker helt enkelt, ös på nu bara gott folk!
  17. Har haft mina Scierra CC6 nu i ett par år. Ingen läcka, inget annat heller! Köpte mig ett par till, då priset var lågt hos min lokala handlare. Dessa har bara legat som extra vadare. Finns säkert många lika bra vadare på marknaden, men då mina har hållit så jäkla bra så går min röst på just dessa. Sedan så är det väl som så mycket annat, att man ska ta hand och sköta om sina saker så håller dem längre!
  18. Skoj att höra, sånt gör ju suget större Hoppas ja har klumparna hemma snart!
  19. Var tvungen att prova min F/S3 igår, är riktigt jäkla nöjd med den! Ska bli kul att prova dem andra sen när dem kommer, är ju många som verkar gilla just S1S2 linan.
  20. Ja dem är riktigt bra, handlar uteslutet nästan bara från staterna och har alltid fått bra service och bemötande!
×
×
  • Skapa ny...