Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Content Count

  460
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Lill-Niklas last won the day on October 10 2019

Lill-Niklas had the most liked content!

Community Reputation

149 Excellent

About Lill-Niklas

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Recent Profile Visitors

2,314 profile views
 1. Fiskar själv uls hybrid 10 fot klass 7. Tycker den är riktigt trevlig att tvåhands kasta med. Mycket trevligare att gå med den än min 12.6 #7 även om den senare kastar längre. Ps. 11 fot för enhandsfatning tycker jag blir för tungt.
 2. Vad är det för storlek på den? Fiskar ni den stripande eller fridrivande?
 3. Är det nån som brukar fiska med imitationer av Phryganea Grandis eller andra riktigt stora nattsländor. Hur stora flugor kör ni? Blindfiskar ni även dessa utanför kläckningar? Upplever ni riktiga kläckningar, bara stött på nån enstaka.
 4. Vet att det är ett gammalt inlägg men läste det nu när tråden blev lyft. Denna är viktigt, inte bara för inte skrämma fisk, men rommen ligger ju nergrävd fortfarande! Klampa aldrig ut vid havsöringsfiske i å. Försök håll er efter kanterna så man inte förstör rommen! Angående havsöring i älv har jag haft bra i januari med stripa hem flugan, det ska inte alltid gå sakta.
 5. Skulle satsat på nymf! Det fångar alla typer av vitfiskar men såklart även öring. Klassisk haröra med eller utan guldskalle är en fluga som för det mesta fungerar men egentligen bara att du testar dig fram. Små streamer kan nog vara heta på färna också!
 6. Skönt lyft av en 3 år gammal tråd, passar väl på att delge min syn. Är bra att det finns "kvoterade vatten" med litet om inget uttag av fisk samt även vatten där man kan behålla ett gäng matfiskar om så önskas. Dock tycker jag det ofta är stor skillnad i kvalitet på de vatten som har strängare regler mot de mer tillåtande. Personligen är matfisk inget superviktig detalj för egen del, blir lika glad över bullens pilsnerkorv eller en god carbonara till middag och prioriterar hellre bättre fiske än mat på tallriken. Sen måste de inte motsäga varandra men tror fler och fler vatten kommer inse att
 7. Har kört med tafsringar men tycker det trasslar mer än kiurgknut. Grövre material till upphängaren samt kort längd brukar minska trassel.
 8. En väldig enkel och billig lösning om du vill ha en ögla. Skala 5-10 cm fluglina med hjälp av ca 0.35 nylonlina. Gör en perfekt loop. Superlimma. Klart!
 9. Håller med! Nålknuten kör man direkt på fluglinan. Själv brukar jag köra typ uniknut annars direkt på linan, tycker den är enklare. Annars kan man smälta egna öglor med krympslang i kombination med varmluftpristol eller vattenberedare. Fluglinan smälter då ihop sen pillar man bort krympslangen efter.
 10. För att trösta lite, att tappa havsöring hör till. Enligt den stora boken om havsöringsfiske landar man endast 45% av de öringar som hugger på kustflugor. Så bara på det igen. Personligen har jag märkt: - att jag tappar mer öring på hösten än på vintern/våren. - Jag tappar mer fisk på tunna krokar - Jag tappar mer fisk på stum fluglina, iallafall i början. Nu känns det som det vänt, men jag har bytt krokar efter bedrövligt år för x antal år sedan.
 11. Kasta fort som fasiken igen! Ofta går de i stim. Men ibland får man bara en chans. Tappar man mycket fisk får man analysera var det brister.
 12. Lill-Niklas

  ULS Hybrid

  Nu har jag hunnit testa #7 spöet på 2 korta turer. Himla trevligt! Känns naturligt att köra underhandskast med både en och två händer. Även överhandskast kändes naturligt! Första switchspöet som faktiskt känts bra att fiska med enhandsfatning.
 13. Håller helt med! Kör själv ahrex ns110, rak ganska grov krok, då brukar de sitta.
 14. Nu verkar det vara officiellt! Såg på facebook att fly fish europe la ut en video på nya
 15. Är det bara jag som tappat mycket fisk på cs54?
×
×
 • Create New...