Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Posts

  488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Lill-Niklas last won the day on October 10 2019

Lill-Niklas had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Recent Profile Visitors

2,624 profile views

Lill-Niklas's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

153

Reputation

 1. Stämmer verkligen detta? Har haft fler tafsbrott på fluo än nylon. Även hört från duktiga gäddfiskare att delar sig lättare samt även sett någon film när de testa slitage, då van nylon. Känns som försäljningssnack som inte stämmer. Även att det ska vara osynligt pågrund av brytningsindex känns som skitsnack. Jag kan se fluocarbon i vattnet och då lär fisken även kunna se den. Även hört att i grumligt vatten lyser fluocarbon lätt upp och blir lite som en lampa...
 2. Finns ganska gott om små harr i ljusnan.
 3. Gått tillbaka till nylon, tycker det håller bättre och märker ingen skillnad i antal hugg. Dessutom bättre för miljön.
 4. Jo då, skaffat stuga i närheten så blivit några kvällar mellan målning av hus och badturer med barnen. Trevlig älv
 5. Blev sigma 105. Testat lite verkar bra. Tog denna handhållen.
 6. Men blir förstoringsgraden inte större med längre brännvidd då avbildningsskalan är den samma? I så fallhänger det ihop... 🤔 Blev en sigma 105 iallafall. Återkommer med rapport och lite bilder. PS. Konstiga länkar verkar återkommit igen. Edge hackat igen?
 7. Något som du upplevt stör? Annars ligger den högt upp på listan just nu.
 8. Att det fungerar utan stativ känns som ett krav. Därför jag blir skeptisk till lite längre brännvidder. Ändras inte längden på sigma 70 när man fokuserar?
 9. Tänkte köpa ett macro-objektiv till min Sony a7ii men blir osäker på brännvidd. Lutar åt en 105:a men blir det för långt för fota fiske-flugor? Är ju även betydligt tyngre än en exempelvis en 50 mm. Är insekter, flugor och detaljer jag vill fota.
 10. Håller tummarna för dig. Ljusa elkhair caddis i stl 14 kan du passa på att binda. De har gått hem hos harren.
 11. Får hålla tummarna de öppnar tills dess. Stavre är stängd just nu på grund av för hög temperatur. Angående flugor är det ingen större skillnad mot övriga Jämtland vid den tiden. Haft hyfsat harrfiske på halvstora nattsländor i augusti. För öringen är det mest streamer. Förvänta dig inget mängdfiske, dock bra snittvikt. Får man fisk överhuvudtaget i augusti i stavre ska man vara nöjd. Hoppas jag inte låter för negativ. Skit fiske
 12. Gillar guideline 4cast. Kastar oftast ut nästan hela linan på den, men en med längre klump är kanske ännu bättre om man komma nån meter extra.
 13. Opst annars? https://fishline.se/opst-commando-smooth-250-grain/ Vision har ju nån liknande också. Sen finns ju många med lös klump men till mindre åar tycker jag om att slippa skarven.
 14. Själv fiskar jag klass 7, kört både deras uls wf lina #7/8 (14 g klump -18 g med spets) samt opst 275 gr, fiskar bra med båda. Även kört lite med vanliga klass 7 linor, men tappar i 2 handskastningen med dem men kastar bra som vanlig enhandsspö. Absolut går det köra lax på dem. Kolla in denna film:
×
×
 • Create New...