Jump to content
Edgeforum

Lill-Niklas

Members
 • Content Count

  453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Lill-Niklas last won the day on October 10 2019

Lill-Niklas had the most liked content!

Community Reputation

146 Excellent

About Lill-Niklas

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Recent Profile Visitors

2,237 profile views
 1. Skönt lyft av en 3 år gammal tråd, passar väl på att delge min syn. Är bra att det finns "kvoterade vatten" med litet om inget uttag av fisk samt även vatten där man kan behålla ett gäng matfiskar om så önskas. Dock tycker jag det ofta är stor skillnad i kvalitet på de vatten som har strängare regler mot de mer tillåtande. Personligen är matfisk inget superviktig detalj för egen del, blir lika glad över bullens pilsnerkorv eller en god carbonara till middag och prioriterar hellre bättre fiske än mat på tallriken. Sen måste de inte motsäga varandra men tror fler och fler vatten kommer inse att
 2. Har kört med tafsringar men tycker det trasslar mer än kiurgknut. Grövre material till upphängaren samt kort längd brukar minska trassel.
 3. En väldig enkel och billig lösning om du vill ha en ögla. Skala 5-10 cm fluglina med hjälp av ca 0.35 nylonlina. Gör en perfekt loop. Superlimma. Klart!
 4. Håller med! Nålknuten kör man direkt på fluglinan. Själv brukar jag köra typ uniknut annars direkt på linan, tycker den är enklare. Annars kan man smälta egna öglor med krympslang i kombination med varmluftpristol eller vattenberedare. Fluglinan smälter då ihop sen pillar man bort krympslangen efter.
 5. För att trösta lite, att tappa havsöring hör till. Enligt den stora boken om havsöringsfiske landar man endast 45% av de öringar som hugger på kustflugor. Så bara på det igen. Personligen har jag märkt: - att jag tappar mer öring på hösten än på vintern/våren. - Jag tappar mer fisk på tunna krokar - Jag tappar mer fisk på stum fluglina, iallafall i början. Nu känns det som det vänt, men jag har bytt krokar efter bedrövligt år för x antal år sedan.
 6. Kasta fort som fasiken igen! Ofta går de i stim. Men ibland får man bara en chans. Tappar man mycket fisk får man analysera var det brister.
 7. Lill-Niklas

  ULS Hybrid

  Nu har jag hunnit testa #7 spöet på 2 korta turer. Himla trevligt! Känns naturligt att köra underhandskast med både en och två händer. Även överhandskast kändes naturligt! Första switchspöet som faktiskt känts bra att fiska med enhandsfatning.
 8. Håller helt med! Kör själv ahrex ns110, rak ganska grov krok, då brukar de sitta.
 9. Nu verkar det vara officiellt! Såg på facebook att fly fish europe la ut en video på nya
 10. Är det bara jag som tappat mycket fisk på cs54?
 11. Lill-Niklas

  ULS Hybrid

  Har beställt en klass #7 samt en 7/8 wf uls. Blir spännande att testa. Kände verkligen att jag saknade ett switch senast jag var uppe.
 12. Har också känt på sexan. Riktigt trevligt. Känsla och kraft. Om 4:an är lika trevlig, skulle jag själv kunna tänka mig ha den som torrfluge spö. Är väl ingen konstigt att vilja ha en snabb 4 som torrflugespö? I sjöar och lite större vatten är det inget fel med lite power.
 13. Tycker dagens system ändå fungerar hjälpligt. Aftm på spöet för ange vilken typ av fiske det avser. Sen utskriven klumpvikt samt längd på linorna för lättare kunna finjustera.
 14. Vad är det för kast du kör? Överhandskast, rullkast, underhandskast? Tycker linan på pappret såg trevlig ut. Väger dock 16,5 g så går nog utan problem att gå upp en klass till 8 på 18 g. Underhandskast är ju lättare med kortare lina. Så en evotec 85 annars. Är du grön på flugfiske överlag? I såna fall är det kanske mest övning som krävs. Kolla på hur man ankrar och skapar d-loop.
 15. Lite roligt med artikulerade är ändå att Kelly Galloup säger i någon film att de startade med ledade streamer för de ville ha stora flugor med en mindre krok längre fram för det var där fisken oftast högg och de tappade mycket fisk på stora traditionella streamerkrokarna. Känns ju som det finns andra sätt att uppnå samma på. Typ en baitfishkrok, tycker de flugorna simmar och fiskar bättre oftast också.
×
×
 • Create New...