Hoppa till innehåll

Lill-Niklas

Members
 • Antal inlägg

  370
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

Lill-Niklas last won the day on March 16

Lill-Niklas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

111 Excellent

Om Lill-Niklas

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Senaste Profil Besökare

1 798 profilvisningar
 1. Tyckte gamla coastal var grym men nya är betydligt bättre. Min första tanke var "Why fix it if ain't broken!" Men va fel man hade. Tunnare skjutlina och bättre balans i klumpen. Fiskat den halva hösten och fram till nu. Grym lina helt enkelt.
 2. Lika gott eller snäppet bättre? God carbonara, ännu godare öl och öringar i nya Zeeland size
 3. Brukar vara väldigt restriktiv i döda fisk överlag. Mest av egoistiska skäl då ja jag vill behålla fisket så bra som möjligt. Övertygad om att många vatten skulle vara mycket bättre om inte var och varannan tog ett par matfiskar. Tänk hur välbesökta många fjällvatten är och hur många fiskar det sammanlagt blir på ett år. Put and take har jag inga samvetskval över och inte heller halvstor abborre och gös i större vatten. Men slå ihjäl en större gädda skulle antagligen förstöra min nattsömn i många veckor.
 4. Där har vi nått, men tror dock mer på odelat.
 5. Lill-Niklas

  Trender?

  Har vi några trend känsliga flugfiskare här, vad är senaste flugan? Känns som allt redan blivit gammal skåpmat, predatorfisket, ledade streamer och även nymffisket. Vad ska redskapstillverkarna nu leva på? Men kanske blir 2019 det år som vi går tillbaka till en march brown och bara njuter av flugfisket? Inte helt fel i mina ögon Eller är det nån trend som man missat?
 6. Ni missar ju oftast hela vinter-tidig vårfiske på västkusten. När det är 0 gradigt i vattnet och minus i luften då har jag aldrig haft bra med snabbhemtagning. Helt annat när man kommer in i april-maj.
 7. Se till att köpa en slow intermediate/Hover, en vanlig sjunker för fort för grunda bottnar.
 8. Strunt i båtarna, de försvinner ofta snabbt. Har många gånger dragit på en havsöring direkt efter en båt lämnat platsen. Plocka vårens första kustöring själv i torsdag. Nu är det bara ösa upp dem ps. Kolla gärna in #STHLMFlyChallange som går via facebooksidan "Flugfiske i Stockholm". En havsöringstävling som pågår ända fram till 15 maj.
 9. Har kört massor med flylina och det har fungerat fint, nu har jag dock fallit för grupptrycket och fiskar mestadels med dagens slow-intermediate linor. Har inget större problem att dessa går fast i botten men har samtidigt börjat fiska mer med oförtyngda flugor. Tycker skillnaden är hårfin.
 10. Kan inte låta bli att sakna sommar, sol och såklart abborrflugfiska! 59
 11. Håller med, med rätt fluga går det utmärkt att fiska gädda med klass 6. Skippa tubflugor och wighletails. Kör istället en lite mindre krokfluga bunden med bara flash. Suger inte vatten så blir lättkastat. En tunn ståltafs på minst 30 cm med en fastatsch. Sen drygt en meter minst 0.35 nylon som tafs på det. Skit fiske.
 12. Svårt med skämt i textform. Fiskar mest med premiumspön och gillar spön i allmänhet så absolut inget emot att de kommer nya material etc. Tyckte bara roligt att de väckte sånna diskussioner över nytt material, men bara skoj dock verkar vissa ha svårt med den skämtsamma tonen. (Obs! Syftar inte på dig Staffan ) I ärlighetens namn har jag svårt att se det kommer bli en revolution. Jag kastar inte mycket längre idag än vad jag gjorde för 20 år sedan. Linan tar ju liksom slut ungefär på samma ställe och de gånger jag maxar kastlängder brukar jag få trassla mer än fiska. Nu pratar jag dock enhands. Spöna är dock lättare och spänstigare idag och gissar att de kommer bli ännu lättare och spänstigare med nya materialen. Ps. Nått som jag dock har märkt är att många har börjat tröttnat på super snabba spön och frågar mer efter mer "fiskespön" idag.
 13. Varför lägga så mycket energi på spön när problemet är linan, när kommer den första trasselfria?
×
×
 • Skapa ny...