Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Lill-Niklas last won the day on March 16

Lill-Niklas had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

About Lill-Niklas

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Recent Profile Visitors

1,819 profile views
 1. Visst finns det fördomar mellan sportfiskare och håller med att det är trist. Oavsett val av fiskemetod är det ändå sportfiske vi sysslar med och det finns mycket att vinna på om vi står enade men samtidigt tycker jag man inte ska blunda för fiskets påverkan. Oavsett om det gäller laxtrolling, gäddfiske kring lek, flugfiske på vandrings öring eller fiske i det stora hela så kommer det påverka fiskebestånden, dock i olika stor utsträckning beroende på antal utövare med mera. Vi är många som gillar fiske idag, det är positivt men samtidigt kanske det har en baksida. Fisket på många håll blir sämre och sämre och marken kring populära vatten bär spår av många besökare. Visst finns det skarvar, sälar, yrkesfiskare och miljöförstörelse att skylla på men ibland skulle det kanske inte skada att rannsaka sig själv och fundera vad vi kan göra bättre för att behålla och kanske till och med även förbättra fisket vi har idag. Tycker det kanske är dags att inför c&r tävlingar inom alla sorters fiske som ett steg i rätt riktning, oavsett om det gäller abborrpimpel eller laxtrolling. Samtidigt ska man ha klart för sig att c&r fiske även det påverkar fiskbestånd och alla fiskar kommer inte överleva bara för den simma iväg. Vad är det man brukar säga Låt den utan synd kasta första stenen
 2. Hänger inte riktigt med hur du tänker. Om du tycker klass 6 linan är tung för sin klass varför gå upp ytterligare? Jag har evolve i klass 7 och både kört den till clutch artipelago och radian klass 7 och tycker den passar riktigt bra på båda. Grym lina. Ps. Tycker det inte var några konstiga klumpvikter.
 3. Lill-Niklas

  Vision Abbo?

  Abbo-kitet är ett grymt prisvärt kit för de pengarna. Härlig djup aktion att drilla fisk på och lätt att kasta sjunklinor och väl tilltagna streamer. Men för att slänga lite streamer i regnbågsdammen funkar ju oftast vanliga torrflugepinnen men vill ni ha ett extra spö till skjunklina och streamer kan jag starkt rekommendera abbo.
 4. Tyckte gamla coastal var grym men nya är betydligt bättre. Min första tanke var "Why fix it if ain't broken!" Men va fel man hade. Tunnare skjutlina och bättre balans i klumpen. Fiskat den halva hösten och fram till nu. Grym lina helt enkelt.
 5. Lika gott eller snäppet bättre? God carbonara, ännu godare öl och öringar i nya Zeeland size
 6. Brukar vara väldigt restriktiv i döda fisk överlag. Mest av egoistiska skäl då ja jag vill behålla fisket så bra som möjligt. Övertygad om att många vatten skulle vara mycket bättre om inte var och varannan tog ett par matfiskar. Tänk hur välbesökta många fjällvatten är och hur många fiskar det sammanlagt blir på ett år. Put and take har jag inga samvetskval över och inte heller halvstor abborre och gös i större vatten. Men slå ihjäl en större gädda skulle antagligen förstöra min nattsömn i många veckor.
 7. Där har vi nått, men tror dock mer på odelat.
 8. Lill-Niklas

  Trender?

  Har vi några trend känsliga flugfiskare här, vad är senaste flugan? Känns som allt redan blivit gammal skåpmat, predatorfisket, ledade streamer och även nymffisket. Vad ska redskapstillverkarna nu leva på? Men kanske blir 2019 det år som vi går tillbaka till en march brown och bara njuter av flugfisket? Inte helt fel i mina ögon Eller är det nån trend som man missat?
 9. Ni missar ju oftast hela vinter-tidig vårfiske på västkusten. När det är 0 gradigt i vattnet och minus i luften då har jag aldrig haft bra med snabbhemtagning. Helt annat när man kommer in i april-maj.
 10. Se till att köpa en slow intermediate/Hover, en vanlig sjunker för fort för grunda bottnar.
 11. Strunt i båtarna, de försvinner ofta snabbt. Har många gånger dragit på en havsöring direkt efter en båt lämnat platsen. Plocka vårens första kustöring själv i torsdag. Nu är det bara ösa upp dem ps. Kolla gärna in #STHLMFlyChallange som går via facebooksidan "Flugfiske i Stockholm". En havsöringstävling som pågår ända fram till 15 maj.
 12. Har kört massor med flylina och det har fungerat fint, nu har jag dock fallit för grupptrycket och fiskar mestadels med dagens slow-intermediate linor. Har inget större problem att dessa går fast i botten men har samtidigt börjat fiska mer med oförtyngda flugor. Tycker skillnaden är hårfin.
 13. Kan inte låta bli att sakna sommar, sol och såklart abborrflugfiska! 59
×
×
 • Create New...