Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Posts

  548
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Lill-Niklas last won the day on December 14 2021

Lill-Niklas had the most liked content!

About Lill-Niklas

 • Birthday 02/02/1985

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,246 profile views

Lill-Niklas's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

174

Reputation

 1. Har den i både 6/7 och 7/8. Riktigt trevlig lina med bra drag i. Lite för kort för överhands kast enligt min smak men går. Till underhandskast är den kalas. Gått på den övre vikten, så klass 6 kör jag klass 6/7.
 2. Riktigt bra storlek på f3w 4seven, de äldre modellerna av 4seven jag haft har varit lite för små men denna är perfekt. Skit fiske
 3. Lill-Niklas

  Öring.jpg

  Underbara färger
 4. Saknar mitt, blir nog ett nytt nån dag. Var ett red truck jag hade innan, kan nog bli en sån igen.
 5. Tyckte denna passade här. Vem är jag? Nä, det avslöjar jag INTE!
 6. Brukar tänka ungefär som dig @Jonas Brukar själv tänka högre temperatur, högre ämnesomsättning =större flugor. Men hörde för ett antal år sedan av en riktigt duktig havsöringfiskare att det var på sommaren man skulle ta fram småflugorna då urvalet av föda var större och de kunde vara kräsnare. Han fiskade stora flugor på vinter/vår för sedan gå mot mindre. Grubblat på det sen dess.
 7. 4seven räcker gott och väl.
 8. När brukar ni plocka fram märlor ur asken? För mig är det mest en vinter fluga under lugna dagar men fundera på ge de mer tid under den varma årstiden.
 9. De dyker ju upp på provfisken ibland, så lyckad lek förekommer men inga varaktiga bestånd verkar finnas. Får väl se hur det blir i norr efter senaste tidens massiva rymningar. Borde ju kunna finnas förutsättningar i visa vatten där. Men i de sjöar/dammar de oftast sätts ut är chansen minimal. Sätta i fisk i dammar utan nästan någon naturlig föda känns fel, men i rätt vatten där de kan semiförvildas och växa sig större är de verkligen en underbar sportfisk.
 10. Såg att det blivit mycket svårare att sätta ut regnbåge i värmland. https://sverigesradio.se/artikel/stopp-for-utsattning-av-adelfisken-ekonomiskt-ar-det-forodande Även hört rykten ett tag att visa andra länsstyrelser hårdnat i sin attityd mot utsättningar. Tycker det är trist. Visst kan regnbågsfisket diskuteras men tycker det är en del av den svenska fiskekulturen och en bra inkörsport till fisket. Som Stockholmsbor är det också enda möjligheten till torrflugefiske efter "ädelfisk". Utan regnbågen skulle jag nog inte blivit flugfiskare. Vad tycker ni andra?
 11. Vacker! Grattis! Fasiken va sugen man blev nu, hoppas man hinner med en sväng nästa helg på landet.
 12. Härlig satsning ändå! Kanadicker är rejält coola fiskar, skulle inte tacka nej till en själv.
 13. Spännande tråd jag sprang på! Jag är nog obotlig fiskegalning. Har sedan barnsben haft fisket som största hobby och kommer jag inte ut regelbundet blir jag nog allt både stressad och lite vresig. Blir som standard ett till två fiskepass i veckan, men numera har man ju både fru och barn. Så med andra ord är tiden numera starkt begränsad. Oftast blir det ett par timmes fiske i stöten i någon närliggande sjö eller längs kusten. Har båt också som i alla fall i år får en del turer då den ligger vid bryggplats istället för på trailer vilket sparar tid och även mentalt motstånd. Praktiskt även när äldsta dottern ska med. Flugfisket brinner jag starkast för och praktiserar mest men har inget i mot att kasta jiggar och jerkar efter abborre, gös och gädda. Har även metat mycket i yngre dagar, men blir allt mer sällan, även om sutare lockar lite nu under ljumna försommarkvällar. Man har inte längre 200+ fiskedagar och då får man prioritera vad man tycker är roligast. Flugfisket med andra ord! Allt är utrustning roligt, men brinner för fisket och utrustningen är egentligen sekundär. Hellre råd att fiska än ett nytt spö. Nu behöver jag dock inte välja mellan de, mer tiden som är är begränsande. Och då blir det ju lätt man köper grejer inför resor med mera, men brukar vara bra att sälja av för ge plats på gott och ont. Mer än en gång man sålt för sen köpt samma spö igen....
 14. Haha, gilla taktiken för sik 😉
 15. Lite nyfiken hur många som greppar spinnspöet ibland? Själv kör jag uteslutande fluga på harr, öring, regnbåge och havsöring. Kommer det till gädda och abborre blir det dock en hel del spinnfiske. Tycker det är lika roligt. Förresten vad tycker ni om begreppet "It only count's on fly"? Inte så förtjust i det själv, Tycker istället "it's more fun on fly" 😀
×
×
 • Create New...