Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Lill-Niklas last won the day on July 17

Lill-Niklas had the most liked content!

About Lill-Niklas

 • Birthday 02/02/1985

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,462 profile views

Lill-Niklas's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

179

Reputation

 1. Snygg avslutning! Gillar ju uls multi skarpt själv så tycker absolut du ska testa den.
 2. Tycker ögat, de små fjällen och skimret liknar de bågar jag fått i havet, men inte hundra i detta fall. Ofta har de prickar på stjärtfenan. Bågar dyker väll upp lite överallt, odlas ju friskt i danmark och åland fortfarande.
 3. Se där, då har man lärt sig nått.
 4. Jag och kamraten diskuterade senast vi var uppe om öringen kommer i steg. Jag får känslan av de vandrar mer enskild. Är de bra förhållande kommer så klart fler. Han verkade tro de vandrade upp i stim. Någon som upplevt stimm med vandringsöring som tar sig upp för strömmen?
 5. Muddler kan vara hett men föredrar wb eller än hellre en zonker i stl 8-4. Naturfärgat på dagen, svart på natten. Men ibland tvärt om
 6. Enlig Wikipedia, hur tillförlitlig denna nu är i detta fall så är börting längs Norrlandskusten havsöring medans i lappland och Vänern är det insjööring. Men håller med att det är lekvandrande öring dock intressant om det inkluderar insjön typ ammernäs. Själv räknar jag inte det sim börting men ska kanske tänka om.
 7. Alltid trott att börting är samma som havsöring men ganska ofta dyker namnet upp på insjööring också. Nån som sitter inne på facit?
 8. På måndag blir det min tur igen att jaga lekvandrana. 3 nätter endast denna gång men förhoppningsvis räcker det. Nu är längtan stor!
 9. Slår ett slag för patagonia torrentshell 3l. Haft min ett par månader men riktigt imponerad. 3 lager istället för 2,5 som många andra + går att packa ner i sin egen luva så den tar lite plats. Kört haglöfs innan.
 10. Stora likheter mellan vandringsöring och laxfiske. Många storöring vatten har även regler på rörligt fiske, ett kast sedan några steg nedströms. När poolen är avfiskad får man sätta sig i kö om det är mycket folk.
 11. En lekvandrande öring har ju inte föda som huvudsakligen mål när de vandrar även om jag är övertygad att de kan äta lite i älven. Så de kommer därför inte ställa sig i bästa födostråket därför, snarare viloplatser prioriteras. Men i praktiken brukar jag fiska av alla ståndplatser. Flugval är streamer i första hand men nymfer och även torrflugor kan fungera. Viktigast är inställningen, blanka är inget konstigt.
 12. Har den i både 6/7 och 7/8. Riktigt trevlig lina med bra drag i. Lite för kort för överhands kast enligt min smak men går. Till underhandskast är den kalas. Gått på den övre vikten, så klass 6 kör jag klass 6/7.
 13. Riktigt bra storlek på f3w 4seven, de äldre modellerna av 4seven jag haft har varit lite för små men denna är perfekt. Skit fiske
 14. Lill-Niklas

  Öring.jpg

  Underbara färger
×
×
 • Create New...