Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Content Count

  382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Lill-Niklas last won the day on March 16

Lill-Niklas had the most liked content!

Community Reputation

123 Excellent

About Lill-Niklas

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Recent Profile Visitors

1,856 profile views
 1. En sak jag lärt mig är att man inte ska värdera andras fiske lägre än sitt egna. De kanske blir lyckligare av att lukta på blommor och dricka kaffe än ta 10 000 kast på en dag. Och handlar fiske inte om i första hand att må bra själv?
 2. Otroligt vad snabbt trådar spårar här. Back to topic. : "Det är inte tillåtet att stå still och fiska på ett ställe här, ni måste följa strömmen och fiska på ett indelat område. Ska ni stå på ett ställe är det okej för mig, men då måste ni avbryta ert fiske då vi kommer för att släppa förbi oss, accepterar ni inte det är ni inte välkommen att fiska här!" I Dammån finns inga såna regler, iallafall inte vad jag hittat. Visst finns det likheter med storöringfiske och laxfiske men man får inte glömma att alla inte vill fiska streamer och det måste man respektera, finns ju även harr. Tycker du gjorde helt rätt, du visade dem respekt och gick uppströms efter du iakttagit hur de fiskade. Guiderna/elever borde skämmas, i ett vatten som dammån, gimån etc måste det vara ok att fiska både nymf, torrt och streamar. Alla dessa metoder fiskas olika och man kan inte kräva laxmaner. Tycker du skulle stått på dig men förstår att man inte vill bråka. Tråkig historia.
 3. Lill-Niklas

  Vilket spö?

  Lätt Sagespöet! Sage gör grymma spön, aldrig använt just denna serie men verkar påminna mycket om z-axis och den var grym
 4. Som sagt varierar, men generellt djupt och långsamt vid kallt väder och högt och snabbt vid varmt. Min huvudpoäng är att det inte finns några regler. Oftast fiskar jag aktivt men ibland är det bästa att bara swinga flugan.
 5. Fiskar 2 av 11 den dagen. Ingen under kilot.
 6. Haha, små flugor för mig är även en nymf/torrfluga i stl 10 Åker jag till fjälls gör jag det inte bara för dra stor fisk. Tycker det är mysigt med lite imitationsfiske. Vill jag ha stor fisk knyter jag på en zonker och sen fiskar jag den på alla tänkbara sätt och då går det så här ibland (från onsdags)
 7. Tycker Tidal är grymma spön. Skön ganska djup aktion och riktigt mycket tryck i kasten. Haft klass 6 till havsöring och var grymt nöjd med den. Skulle lätt valt den framför meridian, ägt den också. Visst meridian är lättare men sjukt pinnig.
 8. Oj inget lätt ämne du drar igång Ismo! Känner för stort ämne att beskriva i text här och nu i detalj. Men tror mer på presentation och teknik än nått specifikt flugmönster. Sen får man variera sig. Små flugor fiskas dock oftast fridriftande med uppströmskast. Streamer finns inga regler. Ibland fridriftande, ibland hängandes men oftast väldigt aktivt. Skulle lätt kunna fiska med endast 3 flugor
 9. Visst finns det fördomar mellan sportfiskare och håller med att det är trist. Oavsett val av fiskemetod är det ändå sportfiske vi sysslar med och det finns mycket att vinna på om vi står enade men samtidigt tycker jag man inte ska blunda för fiskets påverkan. Oavsett om det gäller laxtrolling, gäddfiske kring lek, flugfiske på vandrings öring eller fiske i det stora hela så kommer det påverka fiskebestånden, dock i olika stor utsträckning beroende på antal utövare med mera. Vi är många som gillar fiske idag, det är positivt men samtidigt kanske det har en baksida. Fisket på många håll blir sämre och sämre och marken kring populära vatten bär spår av många besökare. Visst finns det skarvar, sälar, yrkesfiskare och miljöförstörelse att skylla på men ibland skulle det kanske inte skada att rannsaka sig själv och fundera vad vi kan göra bättre för att behålla och kanske till och med även förbättra fisket vi har idag. Tycker det kanske är dags att inför c&r tävlingar inom alla sorters fiske som ett steg i rätt riktning, oavsett om det gäller abborrpimpel eller laxtrolling. Samtidigt ska man ha klart för sig att c&r fiske även det påverkar fiskbestånd och alla fiskar kommer inte överleva bara för den simma iväg. Vad är det man brukar säga Låt den utan synd kasta första stenen
 10. Hänger inte riktigt med hur du tänker. Om du tycker klass 6 linan är tung för sin klass varför gå upp ytterligare? Jag har evolve i klass 7 och både kört den till clutch artipelago och radian klass 7 och tycker den passar riktigt bra på båda. Grym lina. Ps. Tycker det inte var några konstiga klumpvikter.
 11. Lill-Niklas

  Vision Abbo?

  Abbo-kitet är ett grymt prisvärt kit för de pengarna. Härlig djup aktion att drilla fisk på och lätt att kasta sjunklinor och väl tilltagna streamer. Men för att slänga lite streamer i regnbågsdammen funkar ju oftast vanliga torrflugepinnen men vill ni ha ett extra spö till skjunklina och streamer kan jag starkt rekommendera abbo.
 12. Tyckte gamla coastal var grym men nya är betydligt bättre. Min första tanke var "Why fix it if ain't broken!" Men va fel man hade. Tunnare skjutlina och bättre balans i klumpen. Fiskat den halva hösten och fram till nu. Grym lina helt enkelt.
 13. Lika gott eller snäppet bättre? God carbonara, ännu godare öl och öringar i nya Zeeland size
 14. Brukar vara väldigt restriktiv i döda fisk överlag. Mest av egoistiska skäl då ja jag vill behålla fisket så bra som möjligt. Övertygad om att många vatten skulle vara mycket bättre om inte var och varannan tog ett par matfiskar. Tänk hur välbesökta många fjällvatten är och hur många fiskar det sammanlagt blir på ett år. Put and take har jag inga samvetskval över och inte heller halvstor abborre och gös i större vatten. Men slå ihjäl en större gädda skulle antagligen förstöra min nattsömn i många veckor.
×
×
 • Create New...