Jump to content

Lill-Niklas

Members
 • Posts

  548
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Lill-Niklas

 1. Har den i både 6/7 och 7/8. Riktigt trevlig lina med bra drag i. Lite för kort för överhands kast enligt min smak men går. Till underhandskast är den kalas. Gått på den övre vikten, så klass 6 kör jag klass 6/7.
 2. Riktigt bra storlek på f3w 4seven, de äldre modellerna av 4seven jag haft har varit lite för små men denna är perfekt. Skit fiske
 3. Lill-Niklas

  Öring.jpg

  Underbara färger
 4. Saknar mitt, blir nog ett nytt nån dag. Var ett red truck jag hade innan, kan nog bli en sån igen.
 5. Tyckte denna passade här. Vem är jag? Nä, det avslöjar jag INTE!
 6. Brukar tänka ungefär som dig @Jonas Brukar själv tänka högre temperatur, högre ämnesomsättning =större flugor. Men hörde för ett antal år sedan av en riktigt duktig havsöringfiskare att det var på sommaren man skulle ta fram småflugorna då urvalet av föda var större och de kunde vara kräsnare. Han fiskade stora flugor på vinter/vår för sedan gå mot mindre. Grubblat på det sen dess.
 7. 4seven räcker gott och väl.
 8. När brukar ni plocka fram märlor ur asken? För mig är det mest en vinter fluga under lugna dagar men fundera på ge de mer tid under den varma årstiden.
 9. De dyker ju upp på provfisken ibland, så lyckad lek förekommer men inga varaktiga bestånd verkar finnas. Får väl se hur det blir i norr efter senaste tidens massiva rymningar. Borde ju kunna finnas förutsättningar i visa vatten där. Men i de sjöar/dammar de oftast sätts ut är chansen minimal. Sätta i fisk i dammar utan nästan någon naturlig föda känns fel, men i rätt vatten där de kan semiförvildas och växa sig större är de verkligen en underbar sportfisk.
 10. Såg att det blivit mycket svårare att sätta ut regnbåge i värmland. https://sverigesradio.se/artikel/stopp-for-utsattning-av-adelfisken-ekonomiskt-ar-det-forodande Även hört rykten ett tag att visa andra länsstyrelser hårdnat i sin attityd mot utsättningar. Tycker det är trist. Visst kan regnbågsfisket diskuteras men tycker det är en del av den svenska fiskekulturen och en bra inkörsport till fisket. Som Stockholmsbor är det också enda möjligheten till torrflugefiske efter "ädelfisk". Utan regnbågen skulle jag nog inte blivit flugfiskare. Vad tycker ni andra?
 11. Vacker! Grattis! Fasiken va sugen man blev nu, hoppas man hinner med en sväng nästa helg på landet.
 12. Härlig satsning ändå! Kanadicker är rejält coola fiskar, skulle inte tacka nej till en själv.
 13. Spännande tråd jag sprang på! Jag är nog obotlig fiskegalning. Har sedan barnsben haft fisket som största hobby och kommer jag inte ut regelbundet blir jag nog allt både stressad och lite vresig. Blir som standard ett till två fiskepass i veckan, men numera har man ju både fru och barn. Så med andra ord är tiden numera starkt begränsad. Oftast blir det ett par timmes fiske i stöten i någon närliggande sjö eller längs kusten. Har båt också som i alla fall i år får en del turer då den ligger vid bryggplats istället för på trailer vilket sparar tid och även mentalt motstånd. Praktiskt även när äldsta dottern ska med. Flugfisket brinner jag starkast för och praktiserar mest men har inget i mot att kasta jiggar och jerkar efter abborre, gös och gädda. Har även metat mycket i yngre dagar, men blir allt mer sällan, även om sutare lockar lite nu under ljumna försommarkvällar. Man har inte längre 200+ fiskedagar och då får man prioritera vad man tycker är roligast. Flugfisket med andra ord! Allt är utrustning roligt, men brinner för fisket och utrustningen är egentligen sekundär. Hellre råd att fiska än ett nytt spö. Nu behöver jag dock inte välja mellan de, mer tiden som är är begränsande. Och då blir det ju lätt man köper grejer inför resor med mera, men brukar vara bra att sälja av för ge plats på gott och ont. Mer än en gång man sålt för sen köpt samma spö igen....
 14. Haha, gilla taktiken för sik 😉
 15. Lite nyfiken hur många som greppar spinnspöet ibland? Själv kör jag uteslutande fluga på harr, öring, regnbåge och havsöring. Kommer det till gädda och abborre blir det dock en hel del spinnfiske. Tycker det är lika roligt. Förresten vad tycker ni om begreppet "It only count's on fly"? Inte så förtjust i det själv, Tycker istället "it's more fun on fly" 😀
 16. Lill-Niklas

  lpx predator

  Tyvärr inte, men riktigt nyfiken. Har spön från coastal, tactical och chrome. Riktigt fina spön.
 17. Oj, den var inte helt lätt. Inte fiskat de sida vid sida och inte heller samma klass. Men båda är fantastiska spön. LPX Coastal är mitt nya favorit kustspö. Extremt lätt men ändå imponerande kastegenskaper. Men elevation är ännu lättare. Coastal har mer påkostade komponenter och även guidelines nya "C.A.P M4.0 Technology". Själv har jag valt de nya lpx spöna men som sagt blev jag väldigt imponerad över Elevation spöna också.
 18. Har 9,9 #6 samt 11,7 #7/8. Kalas spön. Ett radian och ett method peta de bort
 19. Härligt! Nu har man lite mer inspiration, här ska det bindas. Sen får man hoppas man har turen att träffa rätt. Vad kör ni för tafsspets till dessa? 0.20?
 20. Hoppas på köra lite vulgata/danica-fiske i år. Verkligen inte min expertis. Så gärna upp med mer imitationer om ni har. Tycker ni foam/förlängda bakkroppar fungerar bäst eller mer klassiska hackelflugor? Vad kör ni för tafsspets?
 21. Rejält trådlyft men intressant ämne. Fiskar 90% flyt uppe i norr resterande sjunkspets. Är ju ofta varmt i vattnet så tycker de brukar gå upp och klippa. Hel sjunklina brukar gå bort för egen del. Jobbigt med storsten man fastnar i och oftast är det relativt grunt där man fiskar ändå. Men ska nog köra mer sjunkspets/sinktip ändå är planen.
 22. Off topic: sugen på en bullet 2.0 till chrome #6:an, tycker du den vänder över streamer bra? Kör du den i 14 eller 16 g(#7)
 23. Scott radian 906 är riktigt trevlig till sjöfisket efter båge och öring med wolly och zonker med mera. Bra allroundspö också om du vill slänga på en nymf eller torrfluga. Föredrar den med fighting but. Inget superkralligt spö, 5:an radian är ungefär lika snabb & styv. Har båda. För större (artikulerade) flugor är det nog bättre att gå upp till en 7:a. Kör mycket med radian 9,6 # 7 som jag tycker är superfin, den klarar betydligt större flugor. Själv har jag annars skaffat 2 nya streamerspön senaste halvåret, en guide line chome 9,9 #6 för öringfisket i strömmande med streamer samt även kunna köra nymf/torrt när jag inte orkar gå med flera spön. Har även en gl coastal #7 till kusten, super fin. Jäkligt sugen på en coastal #6 till båge. 😍
×
×
 • Create New...