Jump to content

lille_98

Edgemember+
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lille_98

 1. Just nu i ängesån är de ca 15 grader i vattnet, vattnet är lågt, men de har stigit sista dygnet med ca 5 cm. Nästa vecka lär vattnet bli över 20 grader ganska fort då dom lovat jätte varmt från imorgon och en vecka fram. Och då även nattvarmt, under juni månad har de var bara 1-8 grader varmt på nätterna vilket har hållit nere vatten tempen!
 2. lille_98

  Öring/Lax

  öring och laxfiske
 3. lille_98

  Lax 5 kg

  From the album: Öring/Lax

  Jävligt ful. Var rejält skadad från fettfenan och ända till stjärt spolen. Såg ut som att den hade slitit sig från ett nät.
 4. Ja jag frågade desamma, men han sa att dom hade öppnat tidigare. Men då borde dom ju nämna de på hemsidan och i fångstrapporter?
 5. Nej inte beiarn, han sa att vi dom ligger grannar dom 2 älvar så man kan ju variera dom 2. De var saltdalen för dom hade även öppnat 2 st nya sträckor till i år. Mvh Fredrik
 6. Jag pratade med en idag som hade en kompis som varit dit redan. Men isf borde de ju finns fångst rapport på scanatura samt att de borde gå att lösa kort där också? Jag har mailat till dom, så får förhoppningsvis svar därifrån.
 7. Har hört rykten om att saltdalselva har öppnat tidigare än vad som var tänkt? Enligt hemsidan deras så står de inget om att dom ska ha premiär annat än 15 juli. Någon som vet om dom har öppnat för säsongen redan nu?
 8. Har läst någonstans att den bara är lax förande i 2,5 mil? Är de kö överallt eller är de mestadels bara nedanför bron?
 9. Tyvärr måste jag säga att bästa minnet från laxfiskesäsongen 2011 för min del, måste nog vara då isen la sig på kalixälven så man kunde glömma den säsongen och gå vidare!
 10. Inte blir man nå avundsjuk, här har vi ju kanon väder och laxfiske säsongen startar vilken dag som helst Någon som ska med och träningskasta?
 11. Och idag visa dom tom på karta var dom var Tippar på att de kommer bli hyffsat hårt fiske tryck i de området till sommaren
 12. Men då kör du med förtyngda flugor? Annars blir de väl så att spetsen är betydligt djupare än vad flugan är? tex en fluga på bara tub med conehead och en sjunk 5 spets, då är spetsen nere vid botten och flugan nästan vid ytan? Eller?
 13. Om jag kör med för lång tafs till snabbsjunkande lina så brukar de oftast resultera i att spetsen fastnar i botten vilket brukar resultera i att skjutlinan går av och man tappar klumpen då man försöker komma loss! Om jag inte då kör med en polytafs som sjunker lika fort som linan eller en jävligt tung fluga, men med tung fluga blir de svårkastat med en lång tafs!
 14. Jag skulle prova en klass 7 lina så får du ut maximalt av actionen i spöet Jag kör alltid en klass över vad spöet är, tycker de blir bäst så Sen tycker ju inte alla lika, men om du inte provat så kan jag rekommendera de!
 15. Ungefär sådär sa jag förra året och de blev ungefär dubbelt så dåligt
 16. Jag håller med Lohi! Utan fisk i älven tappar man hoppet lite. Funderar på att ta ett sabbatsår i kalixälven och åka till norge en vecka istället. Om de nu inte kommer helst sjukt mycke fisk i kalixälven, vilket jag tvivlar på. Blir ungefär lika många timmar man hinner lägga ner på en vecka borta som en hel säsong hemma!
 17. Efter nyår blev jag ner graderad från arbetsledare till förste man Innan nyår var de 15 st arbetsledare och nu är de bara 5 st kvar. Man får vara glad att man alls har kvar ett arbete
 18. Ja, dock ej för fort, tänk att de ska vara ett lätt byte då gäddan är så slö i den låga temperaturen!
 19. Jag provade att fiska gädda med fluga på vintern för några år sen i kalixälven. Drog båten på iskanten och rodde ut till en holme i forsen. Gäddorna stod på väldigt grunt vatten ca 1m och just under iskanten. Jag fiskade med stooora flugor typ julgransflugor från flugor.se silver eller guld, och fiskade dom väldigt långsamt med lite överraskande snabba, korta ryck! Fick 2 st på kanske 10 minuter fiske, sen gav jag upp de fisket pga vintergäddan uppträder ungefär samma som om man får på en pinne på kroken. Dom hugger helt enkelt och sen lägger dom sig typ på sidan och hänger bara med in till land för att bli avkrokade. Men man fick iaf lite spö gung
 20. Abborren äter mycke yngel och smolt. Har inte haft så mycke abborre i forsarna tidigare i kalix. Men nu verkar de bara bli mer och mer för varje år, och harren och öringen minskar för varje år. Abborren är väl egentligen den ända fisken som ökat i kalixälven.
 21. Hoppas dom gör de. Pratade med en gammal räv i våras och han sa att de hade varit sämsta våren på 16 år De är ju nog med att laxen är som bort blåst. Btw så var jag och prova och kasta efter lite HÖ, stod hur mycke abborre som helst på forsnacken där öringen brukar stå, inte bra!
 22. Tyvärr kommer de nog ta många år för att försöka rätta till, om de någonsin kommer att få tillbaka en stark laxstam då östersjön är så sjuk som den är
×
×
 • Create New...