Jump to content
Edgeforum

lille_98

Edgemember+
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lille_98

 1. De är två bra sträckor båda två. Räktforsen är en betydligt längre och mera lätt fiskad då den är mer samanhängade än Kamlunge sträckan.
 2. Ja absolut i forsarna är de fullt fiskbart 👍 Ta de bara försiktigt vid iskanterna 👍🎣
 3. Just nu ligger isen stabilt, men de kan gå fort, skulle tro den ligger kvar typ 2-3 veckor till. Jag tror att man får fiska på ena sidan av älven i räktforsen nu, lite osäker på de. De borde stå i fiskereglerna då man köper fiskekortet 🤔
 4. De är nästan inget vatten alls i älven förren då isen gått. Då isen har gått och vattnet stiger brukar vi ha ganska bra öringfiske i nedre delen av kalixälven. De är lite problem att hitta bra platser att fiska på då vattnet oftast är uppe i skogen, men med lite vilja och fantasi så brukar de gå bra 👍 Kom ihåg att de är öring förbud i vissa byar fram till 1 maj 👍
 5. I Norrland finns de mycke vatten att välja på, hoppa in i bilen och kör några timmar och hockus pokus är man framme 😁 Jag har ett laxfiskepaket som är ganska prisvärt enligt mig själv, kolla in de på www.kjoft.com 👍
 6. Just nu i ängesån är de ca 15 grader i vattnet, vattnet är lågt, men de har stigit sista dygnet med ca 5 cm. Nästa vecka lär vattnet bli över 20 grader ganska fort då dom lovat jätte varmt från imorgon och en vecka fram. Och då även nattvarmt, under juni månad har de var bara 1-8 grader varmt på nätterna vilket har hållit nere vatten tempen!
 7. lille_98

  Öring/Lax

  öring och laxfiske
 8. lille_98

  Lax 5 kg

  From the album: Öring/Lax

  Jävligt ful. Var rejält skadad från fettfenan och ända till stjärt spolen. Såg ut som att den hade slitit sig från ett nät.
 9. Ja jag frågade desamma, men han sa att dom hade öppnat tidigare. Men då borde dom ju nämna de på hemsidan och i fångstrapporter?
 10. Nej inte beiarn, han sa att vi dom ligger grannar dom 2 älvar så man kan ju variera dom 2. De var saltdalen för dom hade även öppnat 2 st nya sträckor till i år. Mvh Fredrik
 11. Jag pratade med en idag som hade en kompis som varit dit redan. Men isf borde de ju finns fångst rapport på scanatura samt att de borde gå att lösa kort där också? Jag har mailat till dom, så får förhoppningsvis svar därifrån.
 12. Har hört rykten om att saltdalselva har öppnat tidigare än vad som var tänkt? Enligt hemsidan deras så står de inget om att dom ska ha premiär annat än 15 juli. Någon som vet om dom har öppnat för säsongen redan nu?
 13. Har läst någonstans att den bara är lax förande i 2,5 mil? Är de kö överallt eller är de mestadels bara nedanför bron?
 14. Tyvärr måste jag säga att bästa minnet från laxfiskesäsongen 2011 för min del, måste nog vara då isen la sig på kalixälven så man kunde glömma den säsongen och gå vidare!
 15. Inte blir man nå avundsjuk, här har vi ju kanon väder och laxfiske säsongen startar vilken dag som helst Någon som ska med och träningskasta?
 16. Och idag visa dom tom på karta var dom var Tippar på att de kommer bli hyffsat hårt fiske tryck i de området till sommaren
 17. Men då kör du med förtyngda flugor? Annars blir de väl så att spetsen är betydligt djupare än vad flugan är? tex en fluga på bara tub med conehead och en sjunk 5 spets, då är spetsen nere vid botten och flugan nästan vid ytan? Eller?
 18. Om jag kör med för lång tafs till snabbsjunkande lina så brukar de oftast resultera i att spetsen fastnar i botten vilket brukar resultera i att skjutlinan går av och man tappar klumpen då man försöker komma loss! Om jag inte då kör med en polytafs som sjunker lika fort som linan eller en jävligt tung fluga, men med tung fluga blir de svårkastat med en lång tafs!
 19. Jag skulle prova en klass 7 lina så får du ut maximalt av actionen i spöet Jag kör alltid en klass över vad spöet är, tycker de blir bäst så Sen tycker ju inte alla lika, men om du inte provat så kan jag rekommendera de!
 20. Ungefär sådär sa jag förra året och de blev ungefär dubbelt så dåligt
 21. Jag håller med Lohi! Utan fisk i älven tappar man hoppet lite. Funderar på att ta ett sabbatsår i kalixälven och åka till norge en vecka istället. Om de nu inte kommer helst sjukt mycke fisk i kalixälven, vilket jag tvivlar på. Blir ungefär lika många timmar man hinner lägga ner på en vecka borta som en hel säsong hemma!
 22. Efter nyår blev jag ner graderad från arbetsledare till förste man Innan nyår var de 15 st arbetsledare och nu är de bara 5 st kvar. Man får vara glad att man alls har kvar ett arbete
 23. Ja, dock ej för fort, tänk att de ska vara ett lätt byte då gäddan är så slö i den låga temperaturen!
×
×
 • Create New...