Jump to content

Chrglx

Members
 • Content Count

  974
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Chrglx last won the day on July 31 2015

Chrglx had the most liked content!

Community Reputation

129 Excellent

1 Follower

About Chrglx

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christer.wennerberg@bredband.net
 • Telefon
  08315159

Recent Profile Visitors

3,941 profile views
 1. Chrglx

  NRX+ switch

  Äntligen NRX switch klass 7 till 9! såg denna nyhet idag NRX+
 2. En 7a blir nog perfekt till Sage one (jag kör method)
 3. Jag kör versitip på mitt Sage switch. Funkar utmärkt. föredrar hela linor (med eller utan tipar) när jag kör switch. många föredrar att gå upp en klass på versitipen (jag kör #9 på mitt #8)
 4. Intressant. Speciellt eftersom priserna på premiumspön (vad det nu är) har skenat sista året. De vill ha ca 8500:- för en 15-fotare. Skall bli intressant att följa
 5. Jag tycker det är svårt att beskriva aktioner på spön. Innan jag köpte Artisan ägde jag två zenith (12,6 #7 och 13,6 #9) och ett NRX 15. Har endast kört F och intermediate på Artisan. Artisan ersatte mitt zenith 13,6. Måste erkänna att det gick ”sådär” i början. När jag till slut lugnade ner kaströrelsen (lite långsammare och mycket mindre rörelser) så var känslan bara ”wow”. Jag är ingen kastfantom men mina loopar har aldrig varit så tajta som med det spöet. Känslan var att klingans recovery var blixtsnabb, utan att kännas styvt (styvt som typ Loomis stinger 15,1 eller Sage tcr). Kommer nog fortsätta med NRX för tunga sjunklinor och skagit, men för F och I kan jag inte tänka mig annat spö. Sen uppskattar jag finish på spön, gillar verkligen finishen på Artisan. Ångrar inte att jag bytte 13,6, dock så kan jag sakna 12,6 zenith som är ett fantastiskt kort tvåhands (loop Cross S1 12 fot enda som kan matcha enligt min mening, vad gäller korta ”riktiga” tvåhands).
 6. Har provat ett antal, bäst hittills är Artisan 13,9.
 7. Ett (något oväntat) tillskott i skåpet: Abel No 4
 8. Länge sedan jag fiskade i Mörrum, men här kommer några av mina noteringar (om man antar att vattenflödet håller sig under 20 kbm/s) - jag föredrar korta tvåhandsspön (ca 12,6 -13 fot), minst klass 8. Jag har även fiskat med 11,6 fot switch klass 8. Funkade bra. - med låg vattenföring så skulle jag själv köra F, men intermediate eller F/S1 funkar nog också. - vad gäller pooler i Mörrum så väger ”upplevelsen” tungt, inte bara chansen att kroka lax (även om det senare väger in i upplevelsen) Mina favoritpooler på hösten: poolerna 17, 15, 22, 31, 32, 10-11. flugor: hårvingade flugor med gul, orange, brun och svart bas. Gissar att storleken kan vara lite mindre på hösten för lax. Dock, om du fiskar sent på kvällen så kör stora svarta hårvingade flugor, då finns chansen att kroka en öring.
 9. Tycker Guideline scandi 10/11 (42gr) är riktigt bra.
 10. I början av karriären drömde man om ABU Carbolite (spöet verkar inte gjort nåt större avtryck, har för mig att det sades vara rätt ”svajigt”). kom över ett begagnat Orvis Boron i början av nittiotalet. När jag, efter många år, hade råd att köpa ett nytt premiumspö blev det ett Orvis Trident på rea. Kom ihåg att jag tyckte det var otroligt bra. I slutet på 90-talet, när jag började med laxfisket, så fick jag upp ögonen för Sage GIII. Kanske det mest klassiska av de klassiska? Sen kom Loomis Roaring River Stinger.....
 11. En Record Standard från AB Urfabriken, utökar ABU-hörnet i skåpet.
×
×
 • Create New...