Jump to content
Edgeforum

Fujii

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Fujii

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 11/01/1971

Information

 • Bostadsort
  Huddinge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  dan.fujii@telia.com
 • Telefon
  0739143337
 1. Kan man ha för styva/långa fenor? Köpte ett par fenor från Seapro.se (Flexpro) men upplever att de för långa eller för styva för att jag ska kunna kicka effektivt, orkar liksom inte få en ordentligt spark, utan blir mer ett mesigt förande av foten/benet framåt. Någon annan som har upplevt ngt liknande? Iofs är jag totalt nybörjare på flytring så det kan vara min bristande teknik som gör att jag känner att jag inte kommer någon vart, eller inte ens klara av att ändra riktning på ett lätt sett!
 2. Tack för alla matnyttiga tips. Detta om att man som spinnfiskare främst fångar aktivt simmande fisk medan flugfiskaren kastar på vilande fisk hade jag inte fattat förrän nu! Det avgör ju ganska mycket hur man lägger upp sin taktik så att säga. Ska fortsätta studera eniro som en tok, men först blir det nog lite nyårsfirande med familjen. Gott Nytt År på er alla HÖ-jägare!
 3. Är fortfarande nyfiken på vilket avstånd från land som de flesta flytringsfiskare får napp. Anledningen att jag undrar är att den enda HÖ jag har fått, tog på rätt så långt avstånd, den fick jag som sagt på spinn med en 20 g sandgrävling som jag dängde iväg i lätt medvind, så jag gissar att nedslagspunkten var en ca 60 m från land (är dock ursel på avståndsbedömning till sjöss...) och fisken högg strax efter invevning. Om man nu väljer att ligga och guppa en kiten bit från land hur är det med risken att bli påkörd av motorbåt?
 4. Har efter många års tvekan tagit upp detta med havsöringsfiske i Sthlms skärgård. Skriver med tvekan, då jag enbart har sysslat med flugfiske efter harr o öring i fjällmiljö och lite regnbågsfiske i P&T hemmavid, dvs har haft noll koll på vår Skärgård trots att jag har levt hela mitt liv i Stockholm. Att i detta läge börja jaga HÖ längs en för mig "okänd" skärgårdskust från land kändes rätt så hopplöst, men tack vare den för en nybörjare fantastiska info som finns i HÖ karta över Sthlms skärgård identifierades ialla fall några platser som kändes som greppbara. Men för att känna att man har
 5. Hej, kanske kommer detta tips för sent, men nyss hemkommen från Idre med 2 barn (3 och 6 år) fick jag tipset att meta i Grundöjan. Bäcken är full med småöring o min 6 åring fick en liten öring på mask. Kör in skogsvägen vid Grundagssäter o parkerade bilen en bit in där en plats fanns, av en slump låg en lämplig stor pool där. Lycka till.
 6. Tackar :-) det borde man kanske ha klurat ut själv, kanske blev jag lurad av att jag surfade in på hemsidan från min padda.
 7. Har varit o badat med barnen i Gömmaren, Verkligen fin sjö och fin omgivning. Då jag bor på cykelavstånd från sjön funderar jag på att försöka bli medlem nu när barnen börjar bli lite större. Hade för mig att man kunde ladda ned ett anmälningsformulär från deras hemsida, men nu kan jag inte hitta nånting blir bara skickad till deras forumsida! Någon som är medlem och vet hur man gör?
 8. Hej! S姠att Huddingekommun har gjort en liten "Flugfiske efter g䤤a" video. IJ det n姯n som vet var dem fiskar?
×
×
 • Create New...