Jump to content

oxayotl

Edgemember+
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

About oxayotl

 • Birthday 02/16/1977

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Karlstad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oxayotl's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

1

Reputation

 1. Skulle ju vara intressant att få statistik från fiskeföreningar/förbund angående medlemmars flugfiskande. Samtidigt vet jag inte hur stor föreningsanslutningsgraden idag är - kommer ju garanterat finnas stora mörkertal när det gäller hur många faktiska utövare vi har i landet. Man skulle även kunna undersöka hur konsumtionsmönster sett ut över tid men även där finns säkert en del källkritiska problem..(konsumtionen har ju ökat rätt kraftigt i samhället överlag ex). Finns säkert många fler aspekter man får undersöka om man vill få en någorlunda rättvisande bild av hur flugfiskets dåtid, nutid och framtid ser ut.. Min egen uppfattning är att antalet faktiska utövare (deltidare-heltidare-tillfällare) måste ökat. Men det är bara en gissning..
 2. Gott att höra om höftning. Det är vanligt vetemjöl som är i grunden som blivit för tjock. Jag har sen höftat till "spädningen" av den kylda degen. Så att den bli som pannkakssmet. Oroar mig lite för hur det påverkar jäsningen bara - man vill ju inte påverka den vetenskapliga jäsningsbalansen
 3. Skrädmjölet är från stöpafors kvarn i Värmland, enligt hemsidan levererar de nationellt Vi har inte matat surdegen egentligen utan det är när man tar ut den från kylen på morgonen och ger den 150+150 och låter detta stå i rostfri bunke över dagen som problemet uppstått. När man sedan på kvällen häller tillbaka allt utom 300 i en glasbruk och ställer in i kylen igen. När vi sedan tagit ut den ur kylen igen är den för tjock :/ är det något vi gjort fel? Eller är det bara att den e kylskåpskall? Ska det vara 150+150 eller är det eg 1,5 dl av varje tex?
 4. Skrädmjölsbröd på surdegsgrund är nu testat också - kanongott! Ett problem dock: tycker surdegen tjocknar väl mycket i kylen. Hur gör ni för att mata den och bearbeta den när ni haft den i kylen? Har själv tagit fram hela, matat med mer vatten än mjöl och låtit allt stå över dagen. På kvällen sparat 300 gr och med resten i kylen. Har funkat ok. Vad tycker ni andra? Har ni upplevt degen för tjock efter nån dag i kylen?
 5. Tack för tipset! Ska fortsätta avnjuta det nybakta brödet nu med en kopp te. Detta är ju livet
 6. Första surdegsbrödet i ugnen nu tack för tips men kanske allra mest för inspiration Christian! Detta är liksom nördigt nog för att va kul på riktigt. Vill också ha baksten nu
 7. Frun ointresserad men förstående. Friluftslivet är hon gärna med på dock dottern (4år) kasttränar gärna en liten stund och är med och "leker" flugfiske/fiske och hon älskar att binda flugor. Sonen knappt ett år än men har försökt ta tag i bindstädet några gånger Summa summarum: än så länge fiskar jag mest själv men hoppas på sällskap av familjen! Jag vill tillägga att pga familjesituationen så vill jag undvika att lägga alltför mycket tid på min egen passion för fisket för tillfället, jag prioriterar alltid familjen som helhet, i synnerhet barnen. Fiskar kanske en gång varannan vecka i genomsnitt per år och åker på ett par längre resor per år (3-4 dagsresor). I tanken, böcker, film, flugbindning, planering, inköp mm tillbringar jag väl förmodligen i stort sett nästan varje vaken minut
 8. Stämmer. Fiske året runt gäller. Isen ligger oftast endast en kort period. Hela flugsträckan är så gott som isfri nu. Sporadiska vak de senaste dagarna nu också bäcksländor, fjädermygg mm Go våren, go våren!! Kolla gärna upp Bäckhammars Fiskeförening på Facebook för löpande info om isar, kläckningar mm
 9. Är vegetarian sedan 15-20 år. Har alltid fuskat med fisk och skaldjur dock. Senaste åren har jag fuskat lite med kött. Ska vara "kvalitetskött" dock. Var säkert ett halvår sen sista fusket så det är extremt sällsynt. Min inställning är att det är en fråga om miljö och resurser. Jag har ingen större moralisk invändning (nuförtiden) mot själva dödandet av djur för att äta dem. Det är när det blir en industriell skala på produktionen och då minimal hänsyn tas till djuren som problemet uppstår för mig. Dessutom i kombination med de resurser som går åt samt den miljöpåverkan produktionen/konsumtionen får.
 10. Limma kan väl aldrig va fel, lite onödigt bara? Är osäker på hur lim ev reagerar på foam dock. Superlim har en tendens att smälta en del material men det kan nog nån annan bättre än mig. Har endast bundit kläckare än iofs men inte tror jag att lacket försämrar flytförmågan nämnvärt? Testa vet ja. Misstänker att flytförmågan ändå i stort sett uteslutande kommer vara beroende av stjärt/hackel/vinge? Peccaryn i sig har inte någon vidare flytförmåga (som jag märkt iaf).
 11. Lackar inte. För lat. Har inte haft nåt problem än. Binder bara en ny om problem skulle uppstå
 12. Jag binder på den. Klipper en taperad avslutning in mot kroken först. Man får dock binda in hårt.
 13. Undrar om någon har tips på bra fiskevatten (strömmande) nära Reykjavik. Blir troligen en möjlighet till lite fiske i samband med en konferens i juni. Tar tacksamt emot alla tips, hur är juni fiskemässigt, vatten, vilken art bör jag rikta in mig på etc?
 14. Gör det! Brukar funka fint i Visman. Kan vara bra att höra efter om inläget först bara tror stora delar fortfarande kan vara öppna men som sagt kolla först. Härligt med lite fluga vintertid trots bök med igenfrusna spööglor mm.
 15. Prenumererade direkt på Fly & Tie, hade också lite betänkligheter med första numret men de tog sig kan rekommendera tidningen. Har nu avslutat prenumerationen men det är mest för att det blev för lite tid till läsning med barn nr två nyfödd. Annars är det nog FiN som ligger mig närmast för nästa prenumeration.
×
×
 • Create New...