Jump to content

wiggo67

Edgemember+
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About wiggo67

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/21/1967

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Enköping

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,018 profile views
 1. wiggo._ oftast blir det bilder på gäddflugor :-)
 2. Jag vill också vara med :-) En öring från Vojmån i somras.
 3. Årtsuppdatering av Lilla Ån. Året som gått har varit helt fenomenalt kanonbra i Lilla Ån. Eftersom det genomförts ytterligare biotopiska förbättringar i form av rensning längs med ån och lite mer sten har fisket varit riktigt bra. Förra årets intensiva regnande som gjorde fiske näst intill omöjligt, har gjort att det mesta av den fisk så då sattes i fortfarande finns kvar. Till det har Peter satt i ännu mera fisk, även mer öring vilka kan överraska med explosiva hugg. Lite regn under sommaren har gjort att det under i princip hela säsongen har varit relativt lågt och klart vatten vilket har mö
 4. Uppe vid Vilstena, ca 2km uppströms, finns fiskodlingen som förser Lilla Ån med fisk och i anslutning till odlingen finns en större damm som man kan fiska i hela året och där är alla typer av fiskesätt tillåtna, både fluga, spinn, mete och pimpel. Även båt för lån/hyra finns där.
 5. Total fiskesträcka är ca 1200m eftersom ån slingrar sig fram i en del tvära krökar och mendrar. Rapporterna säger att det är riktigt bra fiske nu eftersom det är klart och ganska lågt vatten.
 6. Håller med dig fullt ut Jani när det gäller den ekologiska problematiken med ett sådant reglerat vatten. Tänk om Vojmån alltid kunde ligga med stabilt flöde. Den största anledningen till att jag gillar och fiska där med flöden runt 25kbm är att man på många ställen slipper krypa omkring i skogen för att komma åt vattnet.
 7. Vet inte vad den heter men den ligger precis där E45 går över Vojmån, ganska nära Vojmåns station, ca 3 mil norr om Vilhelmina och ca 3km söder om Storseleby. Skitfiske! ;-) PS Vi åker upp dit i morgon bitti :-)
 8. Årskort för fiske i Lilla ån går på 1800:- och vill man även kunna fiska i dammen går det lös på 2500:- För det får du fiska så mycket du vill och orkar men du får bara spara en fisk/ gång och då max 10 fiskar /år. Mer info kan fås av Clas på Mälardalens Sportfiske :-)
 9. En liten uppdatering gällande Lilla Ån. Jag har varit där några gånger redan och fisket är helt okey trots att vattnet stundtals är lite färgat, jag har fått fisk varje gång och det på torrt också :-) Det är årskort som gäller i ån och det finns möjlighet till att köpa gästkort. Det har satts i ca 150 kg regnbåge och en del av dessa har riktigt bra vikter, fisk på strax över 3 kilo har satts i (och även tagits på fluga). Även en del öring i varierad storlek, mest som ett experiment för att se om det fungerar, har dock inte hört talas om att nån fått någon öring ännu.
 10. Jag har fiskat i Vojmån nästan varje år sedan 1990 och kan varmt rekommendera ån under förutsättning att det inte släpps för mycket vatten. Bäst tycker jag att det är när det släpps mellan 15 och 25 kbm samt att det varit stabilt under några dagar. Just nu släpps det 11 kbm. http://login.vattenreglering.se/vattenforing_pub.asp?tidpunkt=2013-06-28 Jag brukar fiska med campingen som riktpunkt och då fiska mig ca 1 km uppströms och 6 km nedströms, finns en mängd mindre vägar ända ner till vattnet. Bra flugor har varit nattsländor av olika slag, nattsländepuppor, guldribbat haröra (både med och
 11. http://www.addnature.com/main.aspx?mainpage=0 har sportlovskampanj.
 12. Klart man gillar William och hans program, framförallt där Peter är med, jag tycker att de är ena riktigt sköna snubbar. Klart mycket trevligare än de där andra fiskeprogrammen producerade "over there" som går på Discovery,TV4 Sport mm. Klämkäcka amerikaner som skränar och lever runt, nej fy, tacka vet jag William!
 13. Jag fick min idag, kanonsnygg! Passar lika bra till fiskekläderna som till smokingen
 14. Det är svårt att kantra/slå runt i flytring men man vet aldrig vad som kan hända. Har man flytring med bara en eller två flytelement/ballonger och så går det hål på den ena......Visst, man sjunker inte men vid den tiden på året är det inte direkt badtemperatur. Jag har själv alltid en sån där uppblåsbar flytkrage på mig när jag är ute med pontonbåten, bara utifall att. Jag tycker vi försöker sammanstråla på något fiske framåt våren, vore kul att träffa fler gäddflugfiskare.
 15. Det läbbigaste var för flera år sedan i Mälaren, såg något ligga halvt uppe på land, halvt liggandes i vattnet och när man kom närmare såg men en kropp med huvud och hår, var dock inget lik utan en uppblåsbar barbara.Snacka om att pulsen gick upp innan man visste att det var en docka. Har i vattnet även hittat död hund och rådjur. Fick i Ljungan för många år sedan en fluglina på kroken. Drog och drog i linan som visade sig vara mer eller mindre komplett, ca 30m lång. Har även hittat fiskeväskor och kompletta flugutrustningar men de har jag lyckats hitta ägarna till så de fick tillbaka grejerna
×
×
 • Create New...