Jump to content

jenslund

Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bobbytomat@gmail.com
 • Telefon
  0722451044

Recent Profile Visitors

1,486 profile views

jenslund's Achievements

Member

Member (2/5)

1

Reputation

 1. Har en 10fots 8# klinga som ska bli kustspö. Hur kommer en eventuell kapning av buttdelen påverka aktionen? Antar att det blir mindre styvt. För att få samma klassning, bör jag kapa även toppen en smula?
 2. Har ett Sage ZXL 8fot 4an använts vid ett tillfälle  absolut i nyskick för 2800 kr mvh

 3. Åker till Skottland i helgen och tänkte ta med spöt. Någon som har koll på kustfisket? Tänker flugfiske längs kusten likt vårat fiske i Sverige. Någon som vet något?
 4. Eftersom det är 20m djupt så bör tempen vara ok på sommar. Mört är väl känslig för dålig vattenkvalitet så det talar för att rödingen kanske kan trivas.
 5. Har tillgång till ett sedan länge vattenfyllt Stenbrott i Sörmland. Djupet är ca 20m och det finns abborre, mört, sarv, färna och braxen samt kräftor. Ingen gädda.. Planen är att släppa i lämplig fisk som har chans att överleva och som kan fiskas med fluga. Röding vore nice men vad avgör om de kommer trivas? Tillstånd etc är en senare fråga.
 6. Det är en permanent lösning jag tänkt mig. Spöbyggnad är det mycket tradition i .. tänker varför linda grön tråd på en grön klinga för att sedan lacka ett antal gånger. Motsvarar verkligen inte belastning som ringarna utsätts för och är det moment som tar längst tid. Är naturligvis en del av hantverket och ger utrymme för kreativitet och egen prägel men skulle ibland vilja göra på annat sätt. Bug-bonda ser riktigt snyggt ut för övrigt.
 7. Tänker inte göra något dramatiskt på en ny Sage klinga men hade lust att göra snabbt, snyggt och starkt på ett jerk spö. Åker och köper olika sorters tejper och provar att lacka
 8. Finns det något bra och snabbt allternativ att få dit spöringarna på klingan? Alltså ej linda traditionellt. Tänker att det finns någon slags färdig tejp som skulle kunna lösa det? Sen lacka som vanligt. Vet att jag tog tygtejp och lack när jag slagit av en ring på mitt haspel som grabb.
 9. Tror det är vårflod i Rot nu men fisket är säkert igång där i början av juni. Österdalälven är tydligen väldigt bra just nu och kommer själv åka upp i början av juni. Åk ner till Stefan på fiskecentret så får ni nog de bästa råden.
 10. Har en större beställning på väg in med carbon- helix klingor. (nano-resin) Är samma som Hardy o Orvis använder. Har provbyggt och de är grymma, snabba och väldigt lätta. Klass 5 klingan väger in under 45 gram. Tänkte hör om någon är sugen? Kommer in klingor i 8,6fot #4 , 9fot 5#, 9fot 6# 9fot7#. Blandade färger Dra ett PM
 11. Hej Någon som vet när vulgatan kläcker i Gimån? Denna vecka ? Nästa vecka? Vilken temeratur måste vattnet hålla?
 12. Har en Teeny lina CFR 5# på nu och det funkar väl men skulle vilja ha en lina med kortare klump och lite mer fart. Någon som vet?
 13. Det blev nog lite av hasplad bla, men tycker inte den borde bli helt förstörd av det . Linan tvinnar ihop sig när den lägs på golvet. Provade att dra den mellan fingararan direkt, blev lite bättre av det. Nästa lina blir det mer noga med. Ska prova de tips jag fått, annars blir det en ny. Var dock en dyr Teeny lina som passade perfekt till mitt Multi.. tack för svaren
 14. Hej Har ett problem med en tvinnad lina, känns ojämn i coatingen och låter i ringarna Linan är helt ny och jag la väl av den felaktigt från spolen misstänker jag . Någon som har tips på hur jag kan fixa det? Bara att kasta så löser det sig? tacksam för svar
 15. jenslund

  Tvåhands

  Tänkte väl köra lite kraftverksfiske till att börja med och då verkar det som det behövs lite högre klass på spö. Tackar dock för erbjudandet. Om det är någon som har en 14ft 9/10 som ligger och skräpar så är det bara att hojta till.
×
×
 • Create New...