Jump to content

martinoresjo

Edgemember+
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About martinoresjo

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/03/1985

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

1,375 profile views
 1. Tjena. Jag har släkt nere i Frankrike som odlar viner. Jag är nu ingen vinexpert, men mig faller deras viner på läppen och enligt recensioner ska de vara riktigt bra. Jag är såklart part i målet och dessutom inte speciellt kunnig, varför jag inte vill gå närmare in på att beskriva och hylla vinerna. Nu till varför jag vill dela med mig av detta; Min äldsta kusin, som sedan flera år tillbaka driver vingården, är en inbiten och väldigt duktig flugfiskare. Mycket av det jag kan om flugfiske idag har jag lärt mig av honom vid mina fiskebesök vid floden Dordogne i västra Frankrike. Runt 2000 valde han att göra ett vin som visade på hans dedikation till flugfisket. Vinet var naturligtvis vitt och fick namnet Imago. Då jag vid denna tid varken hade åldern inne eller intresset för vin (var väl mest smuggelöl och smygfylla på den tiden) tänkte jag inte mer på än att det var lite fräckt. Nu produceras tydligen en andra version av detta vin och jag har fått mig lovat ett par flaskor till sommaren. Kanske ett onödigt inlägg, men tycker ändå det passar på detta forum! Bifogar en bild på den smakfulla etiketten!
 2. Lust att skriva en rad om isläget efter du rekat, Bigfoot? Hade varit fantastiskt snällt!
 3. Inte direkt. Det är inte hållbart i något av fallen. Foderproblematiken som nämnts, samt att när det gäller lax så bidrar det till smittspridning, övergödning med mera. Finns mycket information i ämnet. Fattar inte varför man ska in och pilla på färger och dylikt. Dom är ju vackra som dom är. Så länge fenorna är hela och dom inte är tvångsmatade med pellets...
 4. Bom, men faan vad gött att vara ute!
 5. Vilken premiärhelg det kommer bli! Först GAIS i morgon och sedan årets heligaste datum på söndag. ALL IN!
 6. martinoresjo

  Tips på spön

  Jag har ett LPXe 9" #4. Känslan i drillen tycker jag inte alls det är något fel på. Jag gillar spöts egenskaper starkt och skulle verkligen rekommendera det.
 7. Jag fiskade på strömsträckan förra året. Den var väldigt fin, men var ändock en besvikelse. En besvikelse som är tvärtemot Johan Ms. Vi fiskade två heldagar. Det var tänkt att vi skulle lägga en dag vid strömmen och en vid sjöarna, men detta ändrades i sista stund på grund av att sjöarna stängde ner när det blev för varmt. Vi fick ganska gott om fisk under dessa två dagar, även om öringen lös med sin frånvaro. Runt 20 regnbågar på tre man. Den stora besvikelsen gäller fiskens kondition. Det var ju den man hört så mycket om och sett fram emot så mycket. Avskavda och blödande fenor har man fått mer än nog av på mindre P&T-vatten. En fisk var i bra kondition. Resten befann sig inom spannet hemska till mediokra. Om sjöarna har jag däremot inte läst en enda negativ rad om fiskens kondition och det var faktiskt att få fiska dom vi såg mest fram emot. Så nu med lite lägre pris ska jag nog försöka klämma in ett besök. Hur som helst så vill jag ge all heder till arbetet killarna lägger ner. Nu kan ni satsa allt på sjöarna och bibehålla den fina kvalitet som bevisligen finns där.
 8. Skulle tro att fickan på ryggen fungerar bra att ha håven i. Annars är det fina med fickor att man kan lägga precis vad man vill i dom.
 9. Du har en poäng, Kilgore. Jag vet för lite om vad som borde vara rimligt att ett sådant vatten ska producera, men jag tycker det låter mycket. Däremot hade det varit ett underbart snyggt självmål att upprepade gånger nämna att det är helt utan input om så inte är fallet. Hur som haver, inspirerande är verkligen ordet!
 10. Hade lite annat att tänka på. Inte sovit på typ 24 timmar, svettades floder och ville inte utsätta fisken för mer än den redan gått igenom. Förövrigt är det en imponerande blekhet jag lyckas åstadkomma. Har nog aldrig sett något liknande i hela mitt liv.
 11. Ja, det var det. Det är utan tvekan den största jag fått där, även om jag vet att det finns mycket större. Den var väl runt 45, kanske uppemot 50 cm. Riktigt krutpaket. Blev lite lurigt, för han stack ner över en nacke nästan direkt. Där stod han och stångades, varvat med långa rusningar. Tog nog väl över 10 minuter att få in honom.
 12. Nej, inte riktigt. Snarare 30-40 meter uppströms May Fly Pool. Men det ser ut som strömmen som går precis nedanför bron.
 13. Hade varit roligt att se hur resultatet så här halvvägs in säsongen sett ut. Vilka flugar har ni haft mest framgång med?
×
×
 • Create New...