Jump to content

moonshadow

Edgemember+
 • Content Count

  776
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

moonshadow last won the day on November 11

moonshadow had the most liked content!

Community Reputation

131 Excellent

2 Followers

About moonshadow

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Njurunda

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  asd@asd.com
 • Telefon
  0000000000

Recent Profile Visitors

3,726 profile views
 1. Bjuder på några gamla alster. Älskar att fiska med zonkers, men ibland känns det giftigare med traditionell hårvinge. Här kommer några mönster bundna i två varianter. Vid flerfärgade vingar binder jag vanligen in zonkervingen som undervinge. Till dessa storlekar funkar American Opossum eller kroppskinn från räv fint.
 2. Jag har en c-clamp till mitt kaiman som jag inte använder. Hör av dig om du vill köpa det.
 3. Lägg till några hundra och köp dessa. https://www.wittlock.se/sv/tillfalliga-kmpanjer/rea-patagonia-azul-waders-nydesign.html Grymma vadare till ett löjligt lågt pris.
 4. Har ett 9'#6 från scandinavian flylines. Grymt spö. Tycker absolut det mäter sig med dyrare spön - även sett till finish och byggkvalitet. Spöt är precis som Bigsalmon skriver ganska snabbt i aktionen och i mitt tycke också väldigt lätt. Grejen är nog att hitta rätt lina. Använder mitt spö främst till havsöringsfiske i mindre åar och använder då en SA Spey Lite klump på 240 grains + spetsar. Denna klump är ju ganska lik OPST's så jag kan tänka mig att den skulle funka liknande. Vid sjö- och flytringsfiske har jag testat spöt med olika #6 och #7 WF-linor med gott resultat. Spöt blir ju aningens långsammare med en tyngre lina så det är ju lite vad man gillar. Tycker inte spöt känns pinnigt även om jag upplevde det lite så när jag vibbade det utan lina första gången.
 5. +1 på den! Den är ju typ lika svår att hitta som Gliss n' glow dark gold!
 6. moonshadow

  Hardy jet switch

  Jag hade ett sådant. Både Vt #5 och #6 funkade gott. Tyckte dock att 10m blev lite långt i trånga lägen så jag körde också Opst på 250-275 grains.
 7. De gamla GL-tipparna var endast färgkodade. Fast Guidelines DDC-spetsar var väl alltid 15 fot? 7 gram låter också lite lätt för klass 10/11. Det kan vara Airflo... Eftersom dessa är så lätta kan du använda dessa på i princip vilken belly som helst. Viktmässigt motsvarar de Rio's spetsar i klass 5-7 ungefär.
 8. Dags att liva upp denna tråd. Här kommer en banan! Nästa fluga: AH-flugan
 9. Vet en del som använt Powerboots då sulan är ganska platt och enkel att förse med filt. Detta såklart till kallvattensfiske. Kanske ingen höjdare till sommarfisket. Har själv limmat på ett par Muck Boots på ett par simms Guide. Men dessa är också av den varmare typen och har gummisula som dessutom är snorhal i vattnet. Lite bättre med dubbar dock.
 10. Harrfisket i Ljungan har blivit bättre och bättre de senaste åren. Inte helt ovanligt med fiskar mellan 40-50 cm. Viforsen är ett bra tips för skymningsfisket. Galna vakfester där de senaste kvällarna.
 11. Sedan finns det ju en rad olika former man kan använda också beroende på skinn och hur du vill att vingen skall uppföra sig. Här kommer några vanliga.
 12. Kroppshår måste du skära i hårets riktning för att få vingen symmetrisk. Om skinnet har suttit på en rundad del av kroppen måste du följa den formen. Så här brukar jag skära. Är dock inte helt övertygad om att en symmetrisk vinge alltid simmar bäst. Skinn med tjockt hår ex. australian opposum kan man nästa skära hur som helst. Skinn med glesare och längre hår är känsligare.
 13. Snyggt! Gillar bäst dressningen (dressingen?) på den näst sista med rosa pärlhöna! Ett bra knep förutom en stor dos tålamod (och betablockerare) är att pilla upp de nedbundna hackelfibrerna med en tubnål eller tunn dubbingnål. Att ha en ganska lång bit tinsel (20-30 cm) att hålla i under zick-zack-ribbingmomentet brukar också underlätta kryssningen framåt. Ang. proportionerna. Viktigast tycker jag är att det blir någon form av tapering på flugan. Med detta menar jag att de två hägerhacklen inte är exakt lika stora. Ett kroppshackel lindat på tub kräver en lite längre fjäderstam för att räcka ända fram. Det svåra är då att hitta fjädrar som är långa nog utan att bli groteskt långa i fiberlängd. Sedan gäller det ju att dressa flugan lagom. Då klibbar den heller inte ihop lika lätt. Jag dressar hellre lite för lite. Då brukar det bli lagom.
 14. Kompisen Jonas är nog den vassaste jag känner på att binda ED-speyisar. Fick den stora ÄRAN att plåta några av hans alster. Flugorna var bundna till mig och upphovsmannen gav dem själv betyget 9/10. Inte illa! Dessa flugor är bundna på stl. #4 vilket enligt Jonas är den snyggaste storleken att binda på. Är böjd att hålla med. Dessa krokar går inte att få tag på i stl. större än #6. Tur att man har ett litet lager.
×
×
 • Create New...