Jump to content
Edgeforum

moonshadow

Edgemember+
 • Content Count

  795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

moonshadow last won the day on July 2

moonshadow had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

2 Followers

About moonshadow

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Njurunda

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  asd@asd.com
 • Telefon
  0000000000

Recent Profile Visitors

4,000 profile views
 1. Lim är ju snabbare men du får inte någon vidare finish. På flugor där detta är viktigt brukar jag limma först och lacka sedan (laxflugor). Biltemas superlim funkar toppen. Små tuber som man hinner använda innan de torkar ihop.
 2. Jag använder tuschpennor. Winsor & Newton. https://www.penstore.se/winsor-newton/promarker-styckvis
 3. Spår efter efter tiden i karantän.
 4. Och eftersom norrlandsälvarna ligger längre bort än 1-2 timmar med bil för de flesta så lär det bli lungt där i sommar. Eller?
 5. Bjuder på några gamla alster. Älskar att fiska med zonkers, men ibland känns det giftigare med traditionell hårvinge. Här kommer några mönster bundna i två varianter. Vid flerfärgade vingar binder jag vanligen in zonkervingen som undervinge. Till dessa storlekar funkar American Opossum eller kroppskinn från räv fint.
 6. Jag har en c-clamp till mitt kaiman som jag inte använder. Hör av dig om du vill köpa det.
 7. Lägg till några hundra och köp dessa. https://www.wittlock.se/sv/tillfalliga-kmpanjer/rea-patagonia-azul-waders-nydesign.html Grymma vadare till ett löjligt lågt pris.
 8. Har ett 9'#6 från scandinavian flylines. Grymt spö. Tycker absolut det mäter sig med dyrare spön - även sett till finish och byggkvalitet. Spöt är precis som Bigsalmon skriver ganska snabbt i aktionen och i mitt tycke också väldigt lätt. Grejen är nog att hitta rätt lina. Använder mitt spö främst till havsöringsfiske i mindre åar och använder då en SA Spey Lite klump på 240 grains + spetsar. Denna klump är ju ganska lik OPST's så jag kan tänka mig att den skulle funka liknande. Vid sjö- och flytringsfiske har jag testat spöt med olika #6 och #7 WF-linor med gott resultat. Spöt blir
 9. +1 på den! Den är ju typ lika svår att hitta som Gliss n' glow dark gold!
 10. moonshadow

  Hardy jet switch

  Jag hade ett sådant. Både Vt #5 och #6 funkade gott. Tyckte dock att 10m blev lite långt i trånga lägen så jag körde också Opst på 250-275 grains.
 11. De gamla GL-tipparna var endast färgkodade. Fast Guidelines DDC-spetsar var väl alltid 15 fot? 7 gram låter också lite lätt för klass 10/11. Det kan vara Airflo... Eftersom dessa är så lätta kan du använda dessa på i princip vilken belly som helst. Viktmässigt motsvarar de Rio's spetsar i klass 5-7 ungefär.
 12. Dags att liva upp denna tråd. Här kommer en banan! Nästa fluga: AH-flugan
 13. Vet en del som använt Powerboots då sulan är ganska platt och enkel att förse med filt. Detta såklart till kallvattensfiske. Kanske ingen höjdare till sommarfisket. Har själv limmat på ett par Muck Boots på ett par simms Guide. Men dessa är också av den varmare typen och har gummisula som dessutom är snorhal i vattnet. Lite bättre med dubbar dock.
 14. Harrfisket i Ljungan har blivit bättre och bättre de senaste åren. Inte helt ovanligt med fiskar mellan 40-50 cm. Viforsen är ett bra tips för skymningsfisket. Galna vakfester där de senaste kvällarna.
×
×
 • Create New...