Jump to content

bhe

Redaktion
 • Posts

  3,732
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

bhe last won the day on October 21 2014

bhe had the most liked content!

About bhe

 • Birthday 06/28/1968

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Påvelund - Gbg

Recent Profile Visitors

4,111 profile views

bhe's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

178

Reputation

 1. Jag var nere en sväng igår och man hade ökat flödet lite grand så att det var fiskbart. Temperaturen är tyvärr fortfarande ett problem, men det visar sig mycket fisk som får igång motivationen i alla fall.
 2. Ja, det går ca 1 kubik/sek. Så det är löjligt lågt vatten. Det tas ca 1 fisk per vecka just nu och delar av älven är avstängd för fiske (kvistrum).
 3. Hej! Jag och två kompisar funderar på att avsluta säsongen i mandalselva. Vi har aldrig varit där tidigare och tar gärna tips om bra flugsträckor med minst 3 fiskekort och om boende i närheten. Tack på förhand!
 4. Sandräka och pattegris har funkat för mig i många år och med tanke på att vintern hittills är mild så är maskleken säkert redan passé 1/4. Med väldigt få undantag så funkar de två flugorna väldigt bra för min del, egentligen hade jag nog inte behövt fler mönster i flugasken.
 5. Jag tycker nog att musiken är ganska jordnära och passar till filmen. Men man kanske ska stycka upp musiken i lite kortare delar och ha lite prat med jämna mellanrum. Trevlig film hur som helst.
 6. Jag har använt mina en hel del på västkusten. Men de rostar inte. Finkornig sand som kommer in vid slingan närmast tårna verkar däremot vara det som verkligen äter upp wirarna. Den typen av sand kommer in var man än vadar, en stenig älv i norge eller västkusten.
 7. För mig och mina kompisar så verkar boa-wires hålla i två säsonger och sedan säger det pang. Man bör ha ett par som reserv, för de går av nästan samtidigt.
 8. Dessa var ju riktigt bra, fredningområdena är väl synliga och klickar man på det så visas vilka regler som gäller. Dessutom är det möjligt att zooma in ordentligt för att se exakt var gränserna går. Det hade ju varit kanon att ha samma lösning här för våra vatten och kuster. Den gamla svenska västkustkartan går ju knappt och läsa alls och den nya "svenska fiskeregler" kommer ju inte i närheten av den danska lösningen.
 9. Man ska ha med i beräkningarna att fisken har väldigt mycket bättre syn uppåt än nedåt. Och överlag ser de väldigt bra i vattnet, 1,5 meter är inga problem för fisken. Om fisken är sugen på att äta behöver man inte presentera flugan 5 cm framför nosen. När jag fiskar med boobie så nymfar jag hem kanske en meter åt gången med små ryck. Jag har dels en S7 och även en S2 och jag har inte märkt att den enda linan ger mer fisk än den andra. Jag brukar ha ca en meter 0.23 som tafs.
 10. Det är helt ok att att flugan lyfter lite lina. Tanken är ju att den ska simma nedåt när du tar hem lina, och ju mer lina flugan lyfter desto längre kan du fiska hem den innan du låter den sväva uppåt igen. Jag skulle inte se det som ett problem att flugan lyfter en eller två meter lina förutsatt att det inte är väldigt grunt där man fiskar.
 11. Min erfarenhet är att GL linor med en viss sjunkgrad sjunker snabbare än rio och sa med samma sjunkgrad (sa sjunker långsammast). T-spetsar sjunker hyggligt fort, i alla fall T-12 och uppåt. De når sitt tänkta djup väldigt fort för att sedan stannas upp av strömmen tillsammans med den flytande bodyn. Jag har aldrig jämfört olika T-spetsar med skandisjunklinor men min magkänsla är att det ska till bra sjunkande GL-linor för att sjunka lika snabbt. Däremot har jag jämfört sjunkhastigheten för olika fabrikat av skandilinor av fabrikaten jag nämner ovan. Om flugan fiskar länge innan den når egna kanten så krävs det inte en speciellt snabbsjunkande GL-3D för att den efter ett tag fiskar djupare än en flytklump och T-spets. Men som man skriver i tidigare inlägg, det är väldigt svårt att säga vad som är bäst för tillfället, man brukar få testa sig fram på olika platser med olika vattenföring.
 12. Precis som Staffan skriver. Om du gör ett bra bakkast och bygger en fin D-loop så går nästan inte att misslyckas med framkastet. Vill du ha lite tightare utrullning på linan för att skära bättre genom luften så är det inte dumt att använda den nedre handen och låta den övre hålla sig ganska still och agera vridpunkt (lite får man dock hjälpa till). Så om du filmar bakkastet från sidan och rakt bakifrån så får du många ledtrådar. Sedan så kan det nog ta en tids träning innan du kastar längre med tvåhandsteknik än med enhands, men så småningom ska du nog kasta några meter extra med tvåhandsfattning. Lycka till!
 13. Mina flugor av den typen lossnar ganska ofta de med, men får anpassa tubdiameter till krokögla så man slipper trycka in kroken med våld.
 14. Teorin kring löst hängande krok är att den ska kroka aningen bättre när fisken hugger. Kroken får alltså en ökad förmåga att "vika" sig in i munnen på fisken innan krokspetsarna går in. Att löst hängande krok däremot skulle förbättra någonting när det gäller hävstångseffekt under själva fighten håller jag som ganska osannolikt. Vid merparten av de fighter jag haft, där flugan och kroken sitter samman med hjälp av silikonslang, så lossnar flugan från kroken omgående efter hugg.
×
×
 • Create New...