Jump to content

Broder D

Members
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  danielryberg@hotmail.com
 • Telefon
  0705456797

Recent Profile Visitors

1,665 profile views

Broder D's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Reputation

 1. Vision har både sjunk och intermediate skagitklumpar i sitt sortiment. trevliga klumpar.
 2. Alla linor som är gjorda av airflo är lätta att smälta ihop. det är deras polyuretan coating som gör det. det går att smälta ihop clear linor men har märkt att det är kinkigt med värmen.. har en plastsvets på jobbet som jag använt och den är suverän.
 3. Sök här på forumet efter cts. det brukar komma beställningar på cts- klingor med jämna mellanrum och jag har bara gott att säga om ctsspön.
 4. Det finns ett medel på Apoteket i Norge som heter eurax. Blev rekommenderad det av en guide i gaula, dom som fiskar gaula vet hur jävlig knotten kan vara där.
 5. Skulle tro att den är gammal. Hade det problemet med en gammal skjutlina som visserligen var använd men det var stor skillnad mot en ny. mvh Danne
 6. Jag tycker att Real Fishing ska ha en stor eloge för att dom försöker att ta hem varor till alla som beställt. De hade kunnat skickat de de bara hade i lager och sen sagt att allt är slut så hade det varit bra med det, men dom försöker ordna det så gott det går. Det tycker i alla fall jag är sjysst och bra service. Jag kommer att fortsätta att handla av dom då dom gav mig ett riktigt bra intryck.
 7. Jag hade då inga problem med mina köp.. Kan vara så att grejorna är slut hos leverantörerna, det är ju ändå höst och leverantörerna har väl siktet inställt på nästa säsong. Jag var dit till butiken och handlade och fick ett väldigt bra intryck av dom. Tror att dom försöker ordna så mycket det går men är grejorna slut hos leverantören så blir det jävligt svårt att greja det då leverantörerna oftast inte får hem sina sker förrän på vårkanten.
 8. lånar denna tråd lite. Jag är nyfiken på om någon fiskar med dessa spön och vad det är för klumpvikter på dom samt vad det är för aktion.
 9. Ni som använder trabucco, vilken sort har ni?
 10. Jag har cts spön i affinity x och i deras switch serie. Mina spön är alla 10.6 fot och i klass 5 och 8. Switch serien påminner nog om mx serien men vet ej säkert då jag inte testat den serien. För mig är det affinity x som gäller, kraftfullt snabbt med känsla. Switch serien är mjukare med djupare aktion och har inte samma kraft i sig. X-serien har en progressiv toppaktion= toppen börjar jobba sen böjer sig spöt längre allt eftersom kraften ökar, det har förövrigt rejält med kraft i botten. Switch serien börjar mer i mitten och går djupare ner i klingan än x-serien samt med en långsammare aktion. Vilket spö du kastar längst med beror på vem som håller i det men x-serien är det snabbare av dom men ställer mer krav på kastaren, men kan man hantera dom belönar de en rejält. Nu vet jag inte vilken längd du är ute efter och klingorna kanske beter sig annorlunda vid andra längder men hoppas att det här hjälper något. Mvh Danne
 11. Man kastar längre med en 15 fotare helt klart. Själv så har jag gått andra vägen då jag gick från tvåhands till enhands, men använder fortfarande tvåhandare när det krävs. Tycker det är behagligare att fiska med lätta spön samt lite roligare att köra fisk på enhands. Men som sagt är det längre kast eller riktigt stora flugor då åker tvåhandarn fram.
 12. kan bara instämma i hyllningskören. Fick en ny topp till mitt opti switch fastän jag hade klantat mig o pajat den. Helt makalös service.
 13. Jag använder mina switchspön mest som enhandsspön. Givetvis blir det lite tvåhands ibland men som sagt mest enhands. Och när det finns utrymme så går det att kasta jävligt långt överhands med dom..
 14. Brukar köra med partridge bmd pga bra pris. Den funkar bra men är tunnare och svagare i godset än de övriga så den böjer sig lätt. Loop double tub är suverän, stark och har en förmåga att inte lossna. Det är väldigt få fiskar som tappats med den och när det sker så händer det i regel inom en minut eller mindre. Sawadan är nog starkare och vassare än loops men har inte använt den så mycket, den är dyr sen verkar den ha lite mindre gap än loop o bmd. Som sagt bra krokar alla 3 men tycker loops är bäst men mest Bang for the buck är partridge. Med vänlig hälsning, Danne
×
×
 • Create New...