Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Bigsalmon last won the day on July 23

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,307 Excellent

2 Followers

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

8,885 profile views
 1. Jag föreslår att du eller sonen slår en signal till Sameo och berättar hur spöet ska användas. Då får ni garanterat hjälp med att hitta rätt lina/linor.
 2. Linvikten är helt beroende på hur han tänker använda spöet; en- eller tvåhands, switch- eller överhandskast. Ska han köra tvåhands och kast som börjar från vattnet gissar jag att han ska han ha en klump på ca 29 gram. Vad är det för spö?
 3. Bigsalmon

  Loop dryfly

  Kul info! Nu måste jag titta om jag har oborrat från första omgången. Jag har även en från första omgången av sista Loop Dryfly-modellen. När jag köpte den tyckte jag den nya var snyggare, nu tycker jag den första är snyggast.
 4. Bigsalmon

  Loop dryfly

  Det beror på om det är första eller andra modellen. Den första brukar kosta lite mer. Den första är "kantigare" och har mindre text. På den andra modellen följer texten rullens rundning, precis som på nuvarande modell.
 5. Jag ska kolla när jag kommer åt mitt snakeringförråd. Det kan ligga nåt där.
 6. Jag skulle säga att Guidelinespöna egentligen är #9-spön. Enligt AFTM, är bäst att lägga till... Sen ligger det mycket i det Ismo säger, att fiskare vill ha genvägar till långa last, och det är lättare med ett tyngre spö.
 7. AFTM är fortfarande standarden. Det finns inget "nytt" system. AFTM-vikten baseras på linans första 9,14 meter och har ingenting med klumplängd eller -vikt att göra. En lina som väger 12 gram klassas in som en sjua. Att sedan tillverkare skiter i det och sätter klasserna som de själva vill är en helt annan sak. Men för mig blir ett spö som passar bäst med en 12-grams lina aldrig en femma.
 8. OK, vi tar det en vända till... https://sv.m.wikipedia.org/wiki/AFTM
 9. Fast 12 gram är klass 7. Vill du ha en #5-lina ska den väga lite drygt 9 gram.
 10. Antagligen gäller det från beslutsdatum, men ta snacket med din chef.
 11. Det huvudsakliga slitaget är ju precis där hålet är, så iom att du limmar där kommer det fortsatta slitaget hamna på limmet. Ev kan du väl smeta ut limmet så det täcker en lite större yta. Jag satte bara dit en droppe.
 12. Nej, på utsidan. På insidan är det inget hål. Hålet är bara i yttertyget. Det vita som syns i hålet är membranet och det måste skyddas.
 13. Jag hade precis ett sånt hål på vristens insida, precis vid fotknölen. Typisk slitageskada. Jag lade på en droppe Liquisole som överlappade hålet med några millimeter och det blev väldigt bra.
×
×
 • Create New...