Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  82

Bigsalmon last won the day on March 20

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,227 Excellent

2 Followers

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

8,530 profile views
 1. Vilka har allt? Loop hade förut, men det har de väl inte längre?
 2. Ajaj, nu är det rökta fläsket stekt... 😉
 3. Jag byter gärna. Rullen ligger bara.
 4. Jag har en Ryobi 255 med backing och lina, ev en WF3F. Allt funkar som det ska, men förra ägaren har klarlackat baksidan på rullhuset av någon oklar anledning. Inte så snyggt gjort. Ska se om jag kan få till en rättvis bild.
 5. Haha, kul inlägg! Ni ondgör er över att vi svenskar inte får åka till Norge och fiska i deras älvar. Just nu sitter det en norrman och skriver ett exakt likadant inlägg som ditt. Enda skillnaden är att han skriver "laxälvarna" och byter ut "finnar" mot "svenskar"...
 6. Fast många har det och det stämmer inte. Bara här om dagen såg jag ett Guidelinespö som var märkt "9' #6. 15-18 g." Och vissa switchspön är märkta med enhandsklass vilket inte stämmer om du vill använda det tvåhands. Man önskar ju att man kunde testkasta alla spön med alla linor...
 7. Man blir inte klok på klassningen, det är en djungel. En extra snårig... 🙄
 8. Fast samma sak gäller för switchspön, att man måste räkna om. På mitt 11' #6 ska det vara en 425 gr/27 g klump. Ett #6 switchspö är alltid kraftigare än ett #4 microspey.
 9. Jag förstår att man inte vill fiska med för kraftiga grejer, men ett switchspö #6 eller #7 är ett bättre alternativ. Tycker jag alltså. Och redan en sexkilosfisk blir en match på vilket spö som helst. Och jag tror inte att den största fisken är tagen ännu... Datum Namn Vatten Art Vikt Längd 135 visas på skärmen 2019-09-04 Mikael Andreasson Guordisbäcken Ammarnäsöring 7.5 kg 79 cm
 10. Varför väljer man ett så lätt spö i ett vatten där chansen på öringar på uppåt 8 kg eller mer finns?
 11. Jag kör en 4seven på mitt #7-spö. Den har väl tilltagen linkapacitet.
 12. Är det ett Winston? Jag hittar inga viktangivelser, men utifrån bilderna väger det säkert mer än de 110 gram jag gissade på. https://redsflyfishing.com/products/rl-winston-boron-iii-th-microspey-trout-spey-outfit Här kan man köpa ett komplett kit, och då ingår en Guru S 7 avsedd för #7-8-linor. Rullen väger 140 gram. En F3W 4seven väger 148. Just saying... Danielssonrullen verkar dock ha lite sämre linkapacitet.
 13. Men vi snackar om ett #4-spö? Spöet kan inte väga mycket mer än kanske 110 gram. Grejen med en så lätt klass är väl att hela utrustningen ska vara lätt?
 14. Jag gissar att spöet är ganska lätt. En 4seven funkar säkert. Jag har en longbellysjua + 120 m backing på min, så linkapaciteten lär inte vara något problem.
 15. Vad tänker du använda för lina/linor? Menar du för lätt för balansen eller för linkapaciteten?
×
×
 • Create New...