Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,592
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Bigsalmon last won the day on January 27

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,194 Excellent

2 Followers

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

8,404 profile views
 1. Jag tror att det är skillnad på olika gummisulor. Det är dessutom skillnad på alger i olika vatten. En gummisula kan ha bra fäste i ett vattendrag, men tappa greppet i ett annat. Inte lätt...
 2. Jag har kört Simms gummisula sedan 2013 och kommer inte byta tillbaka till filt. Jag går ofta mycket på mina fisketurer och då ger gummisulan överlägsen komfort och säkerhet. Om jag hade stuga vid en älv eller vid kusten där jag vadade mycket på den steniga bottnen skulle jag ha filtsulor, men bara då. Jag skulle i så fall ha två par kängor.
 3. Var en sväng ut till stugan. Nollgradigt och öppet vatten.
 4. För många nybörjare, mig inkluderat, står "grainlina" för den mest snabbsjunkande av sjunklinor. Du väljer grains efter sjunkhastighet, inte efter det spö du tänker använda. Vid vårfisket i Nyköpingsån, när vattnet forsade på som mest, gick det år en 1100 grains RIO-klump för att komma ner till öringarna. Den linan använde jag på mitt 13' #8-9. Det var tungt men fungerade. Även jag fick en skopa ovett när jag ställde en liknande fråga här för 10-12 år sedan. När jag fiskat ett tag upptäckte jag att grains är en viktenhet och inget annat. På RIOs linförpackningar står det faktiskt grains och inte klass när det kommer till de tyngsta linorna, men även sjunkhastighet och den blir förstås snabbare ju tyngre linan är.
 5. Bigsalmon

  Färggrann flugrulle

  Taylor reels. Jag har en röd. https://www.taylorflyfishing.com/
 6. Bigsalmon

  Färggrann flugrulle

  Hama eloxering i Katrineholm fixade Emanuelssons rullar och han är känd för att vara perfektionist. Det kostar nästan ingenting. Jag frågade för ett par år sedan, och en lös spole skulle kosta 50 spänn! Men det går bara med svarvade rullar. Det funkar inte på gjutna.
 7. Snö och is? Nä, här kör vi barmark och öppna vatten.
 8. Bäst resultat får du med en klumplina med vikten långt bak på klumpen, vi kan kalla det en "spey taper". Alltså samma profil som de flesta lösa klumpar har. Klumpen får inte heller vara för lång. jag gissar att det bästa är nånstans runt 11-12 meter, lite beroende på hur lång du är, hur långt spö du använder och om du vadar eller inte.
 9. Jag kör också mest med kanin, men även muskrat och pine squirrel. Det går åt en kraftigare och gärna kortare tafs för att kasta dessa flugor.
 10. Det går alldeles utmärkt. Det gäller bara att ha rätta snärten.
 11. Längd på klumpen? Är det 610 med eller utan spets?
 12. Flyttat dottern. Ett rejält dagsverke.
 13. En membranjacka ska inte behöva impregnering för att vara tät. Impregneringen är till för att stöta bort vattnet och därmed undvika att jackans yttertyg blir genomblött och därmed tungt och kylande. En membranjacka som läcker har gjort sitt. Om den är från något av de större märkena och inte är alltför gammal kan det gå att reklamera, speciellt om det är Gore-Tex.
 14. Bigsalmon

  Livsfisken

  Fiskesug deluxe! Jag instämmer. Skön känsla och hög igenkänningsfaktor. Men han varit lite väl cool när fisken klev av...
×
×
 • Create New...