Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Bigsalmon last won the day on April 29

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,264 Excellent

2 Followers

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

8,685 profile views
 1. L-G:s vridna quad taper "Snurre" kan jag varmt rekommendera. Tekniken att vrida den fyrkantiga klingan styvar upp spöet och gör att klingan kan göras mycket tunnare och därmed lättare. Ett #5-spö väger som ett normalt #3. Och så är det coolt med fyrkantigt!
 2. Jag har ett canespö jag inte använder. Det är dock 8' #5. Byggt av en svensk byggare jag inte kommer ihåg namnet på nu. Inte så supermjukt. Fixar bilder om det är intressant.
 3. Jag rev delar av bryggan. Nu ska den byggas upp igen. Bättre den här gången. Ja, till och med helt rätt. Hittills känns det bra. Edit: fyra av sex reglar är i våg. Två har kvar sin ursprungliga lutande fason. De fixar jag på söndag.
 4. Jag har några stycken, men kommer inte åt dem förrän nästa vecka. Återkommer då om det fortfarande är intressant.
 5. Jag vågar inte säja vilken som passar just din träbit, men jag hade testat med teakolja. Och om jag inte hade hittat den och varit ivrig kanske tom vanlig matolja...
 6. Om det inte har svällt skulle jag testa att olja in det gång på gång tills det är mättat.
 7. Yes! Flugan på bilden är bunden på en sexa och det är största storleken. B170 (standardwire) och B175 (grov wire) finns upp till stl 4, och då de har längre skaft blir de ganska mycket större (läs längre). B170 är samma krok som B160 fast med standardlängd på skaftet. B175 är samma som B170 fast med grov tråd.
 8. Kolla in Kamasan B-160. Riktigt kort skaft som gör att du kan gå upp i storlek på krok och då få en fluga med riktigt bra krokgap. Man binder alltså en fluga i stl 12 på en tians krok.
 9. Utan tvekan kan @Christian hjälpa dig! Alltså Christian Hörgren på Fine Tackle. Han är en trollkarl!
 10. Du är rolig du, Ismo! 😄
 11. Bigsalmon

  G-Loomis

  Sträck och smörj den innan du börjar kasta så fungerar det säkert alldeles utmärkt.
 12. Bigsalmon

  G-Loomis

  Samma rulle som Shimano sålde under eget namn. Som bekant äger Shimano G Loomis numera, så det är inte så konstigt. En bra rulle som gör jobbet.
 13. Eller skitbilligt på Wish: https://www.wish.com/search/fishing vest/product/5db7f84cc808420871cfe2f8?source=search&position=1&share=web
 14. Annars finns den här varianten som är "one size fits all" med remmar som gör den justerbar både på längden och bredden. https://www.naturkompaniet.se/patagonia-unisex-convertible-vest-forge-grey-2033067/
 15. Simms har relativt stora storlekar och är dessutom stora i storlekarna. Här undrar jag om de skrivit fel eftersom det står både XXL och 2XL. Det kan vara XXXL. https://www.simmsfishing.com/freestone-vest-s18
×
×
 • Create New...