Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Bigsalmon last won the day on July 10

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,074 Excellent

2 Followers

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

7,974 profile views
 1. Flexibelt uv-lim måste vara den ultimata lösningen. Sitter det kvar eller lossnar det efter ett tag?
 2. Valet är svårt, men det blir Sage och Loop. Kör själv med SP 389-5 och Loop 1, framför allt till höstens myggfiske.
 3. Jag har använt diverse snabblim i 20 år och tycker att det fungerar utmärkt. Just på den knuten och på tafsknuten låter jag limmet torka opåverkat så det bildas ett dropp-/pärlformat skyddande hölje.
 4. En extra like för stortån...
 5. Här är de bästa! Tyvärr verkar de vara på väg bort, men några finns kvar och dessutom billigt. Jag köpte från Idaho och det gick lika smidigt som att beställa från Fishline eller vilken svensk webbshop som helst. http://www.idahofly.com/product/slip-strike-indicator-pack Fördelen med de här är att de lossnar när fisken hugger och glider på linan och fastnar därmed inte i toppöglan. Fiskar du grundare än spöets längd är det inte viktigt, men då jag tappat en rekordröding som tagit min nymf på fyra meters djup sedan indikatorn fastnade i toppöglan och fisken släppte på håvkanten började jag använda dessa. Jag tror aldrig de funnits att köpa i Sverige. Jag fick några på en mässa i Denver och insåg som sagt den hårda vägen fördelen med konstruktionen ...
 6. Jag lovordar som vanligt Mugly Caddis. Går att klippa till i rätt form och flyter fisk efter fisk. Även MPJ:s CdC Caddis funkar bra och går att frisera. Den är kanske tom lättare att få lik förebilden.
 7. Största bröstmåttet här är 137-173 cm! 😮 https://www.txfowlers.com/BIG_MAN_KING_SIZE_WADER.asp
 8. Har du googlat? En enkel sökning leder hit: https://forbigandheavypeople.com/extra-large-fishing-waders-for-big-men/
 9. Nu skriver du inte vad du menar med "stora storlekar", men vissa märken har ju s.k. "king"- och "tall"-modeller, alltså samma längd som standardmodellen, men vidare eller längre. Sen tror jag att det finns något amerikanskt märke som erbjuder åtminstone neoprenvadare i rejält stora storlekar, ofta i camofärg och i första hand avsedda för jakt efter t.ex. bäver och sjöfågel.
 10. Och några puppor!
 11. Bra och detaljerad beskrivning! 👍 Jag gjorde också en för många år sedan: http://www.bigsalmon.se/ismo
 12. De är billiga på Specsavers, speciellt om du köper flera par samtidigt. Jag tror jag betalade knappt 3000 kr för mina. Dessutom får du en rabattcheck som ger dig 50% rabatt på ytterligare ett par brillor.
 13. Tvärtom! Då hör ju alla att du har bra fiske och kommer springande från när och fjärran...
 14. Skick oviktigt så länge funktionen finns där.
 15. En kompis som ville ha bort knarren tog bort "klackarna" och fyllde centrumhålet i spolen med något tjockt vattensäkert fett. Kan det ha haft nåt med hydraulik att göra? Då blev motståndet perfekt, men det gick förstås inte att justera...
×
×
 • Create New...