Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Posts

  9,120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  117

Bigsalmon last won the day on May 4

Bigsalmon had the most liked content!

2 Followers

About Bigsalmon

 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm
 • Intressen
  Fiske, fotografering, musik, träning

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

10,752 profile views

Bigsalmon's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.5k

Reputation

 1. Önskar köpa en Vision Deep 7-8. Hel rulle och/eller extraspole. Färg och skick oviktigt så länge funktionen är 100%.
 2. Imago hade en sån. Jag använde den aldrig i praktiken, men den var helt manuell, både uppblåsning och påtagning av västen. Det var alltså ingen "badring", utan en väst du bar i bältet och sedan tog på när det behövdes. Principen har helt klart sina brister, men en flythjälp är alltid en flythjälp och kan rädda liv.
 3. Nu är det länge sedan jag var där, men då funkade Rackelhanen väldigt bra. Ta med din favoritimitation av torr nattslända och du klarar dig långt. Min nuvarande favorit är utan tvekan Mugly Caddis. Kanske lite bökig att binda för en nybörjare, men värt besväret. Och övning ger färdighet, så det blir enklare och enklare för varje fluga du binder.
 4. Jag använder slang från Elfa: Krympslang Transparent 3.2mmx1.2m FE=1.2. Barriolinan på bilden smälte ihop väldigt fint och bra. Andra fabrikat var det inte lika enkelt att få ett bra resultat med.
 5. Jag har aldrig haft problem med att få bort krympslangen. Kanske handlar det om fabrikat och/eller diameter? Jag har använt ett vanligt stearinljus och det har fungerat helt perfekt. En plattång kanske hade fungerat ännu bättre, men även ett ljus gör alltså jobbet.
 6. TFO - 297 spänn inkl frakt för ny spödel för 3 år sen. Jag behövde inte skicka in de trasiga delarna, utan bara plåta spöbrottet.
 7. Glömde säga nåt om sjöarna. När vi går från land fiskar vi mest i Sydvattnet och Enesjön, men även Prinsasjöarna brukar få ett besök. Med flytring är det Sydvattnet och Nordvattnet som gäller.
 8. Om du får för dig att sälja FW 4seven får du gärna höra av dig.
 9. Vi har fiskat i Hökensås i oktober sedan 90-talet och det är ett fiske jag ser fram emot varje år! Det jag hoppas på är det torra fjädermyggfisket, när bågarna går strandnära och sippar mygg. Vid de tillfällena kör jag med en Frisörmygga eller Palomino Midge i stl 18-22 på en tafsspets ner till 0,10. Det har jag landat tvåkilosbågar på, men det gäller att ha ett mjukt spö. Jag kör med ett Sage SP 389-5. Många gånger har vi även haft bra torrflugefiske på små riktigt mörka nattsländor, stl 14-16. Här är Mugly Caddis favoriten. Om det inte funkar funkar det nästa alltid med husmask. Bergqvists variant är pålitlig, men vi får på många andra mönster också. Fiska hem sakta med lång tafs. Vi kör alltid med bara flytlina. En svart eller orange Woolly Bugger har räddat oss många gånger. Den kan vara skillnaden mellan succé och fiasko. Alla storlekar funkar, från 2 till 12. Och sist men inte minst: Skater! När bågarna kommer som en torped i ytan för att sekunden senare klippa flugan i en vattenkaskad är lyckan, och pulsen, på topp!
 10. En annan variant, också inspirerad av Oliver Edwards Mohican Mayfly.
 11. Den här funkar bra. En blandning mellan Mohican och MPJ:s CdC-teknik.
 12. Jag tänkte samma sak som Henka, så...
 13. Jag har för mig att i vissa vatten klassas flytring med åror som båt och får man inte fiska från egen båt där måste årorna lämnas på land. Knäppt men sant.
×
×
 • Create New...