Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Content Count

  8,887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

Bigsalmon last won the day on January 16

Bigsalmon had the most liked content!

Community Reputation

1,344 Excellent

1 Follower

About Bigsalmon

 • Rank
  Edgemedarbetare
 • Birthday 07/02/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

9,270 profile views
 1. En väldigt snygg lösning! Jag har skarvat mina linor så, men inte tänkt på att täcka skarven med en strumpa. Har du använt lösningen på nedersta bilden även på den första bilden, där strumpan är kortare? Vad har du täckt skarven/strumpan med?
 2. Man får helt enkelt läsa in "jag tycker att" mellan raderna...
 3. Kör du en så stor och buskig torrfluga som i exemplet, och dessutom i strömmande vatten, tycker jag inte att 0,30 är så tokigt. Inte mitt förstaval, men visste jag att det fanns chans på grov fisk skulle jag inte tveka. 0,22-0,25 tycker jag känns rimligt. Börja grovt och om du på något sätt misstänker att fisken skyggar för tafsen byter du till tunnare. Kommer ihåg en gång på en bred och ganska tung nacke. Fisken ville inte ta när vi körde med 0,25-0,30 så kompisen bytte till 0,20. Fisken tog i första utlägget, gick över nacken och försvann med flugan...
 4. Nej, jag har bara kört med sexan. När du håller bara spöet i handen känns det snabbt och styvt, vilket det iofs är, men med lina är det så följsamt och välbalanserat att det känns som en förlängning av armen. Jag använder en Loop FW 4seven med en Rio Gold WF6F och det tycker jag är en perfekt kombo. Det vore spännande att testa det med en kortare klump, typ 9-10 meter. Jag tror det skulle bli ett ännu effektivare redskap på kort- och mellandistans.
 5. Det funkar, men jag skulle välja en grövre tafs, typ 0,22. Tafsgrovleken är inte lika kinkig i strömmen och om du drar på en tvåkilosfisk är det skönt med lite grövre spets.
 6. Det kan @Christian svara på.
 7. Om man tittar på Sawyers originallymfer var han inte så noga med att täcka hela skaftet med fjäder. Thorax var många gånger bara koppartråd. Och det verkar som att han alltid band dem i små storlekar, och då är det i regel inget problem. En av nymfens förtjänster är just samspelet mellan koppartråden och fjäderfibrerna och den effekt som uppstår när fjäderfibrerna blir våta. Därför är det viktigt att använda rätt färg på tråden. Den ska vara rödbrun. Till andra nymfer använde han annan, mer guldaktig tråd.
 8. Innan du köper ett så dyrt spö tycker jag du ska provkasta. Jag har några olika Hardyspön och de är väldigt olika. Av dessa tycker jag att Zephrus är det mest okänsliga och dessutom underklassat. Detta är dock en 9' #7 och kanske är femman helt annorlunda. Jag har ett gäng klass sju-spön och även bland dessa utmärker sig Zephrus som okänsligt och underklassat. Ska jag rekommendera ett Hardyspö blir det Wraith. Jag har en sexa och det är det bästa spö jag haft och använt på 34 år. Men vi tycker alla olika. Därför är det svårt att köpa spö på andras rekommendationer.
 9. Tack, men den är för tung.
 10. Är på jakt efter en sjunkklump till mitt switchspö. Så mycket sjunk det bara går! Jag vill ha minst S5 längst ut. Nån som har nåt att sälja?
 11. Nån här borde ha en bit klinga. Hur lång bit behöver du? Ca 30 cm? Jag rensade tyvärr bort allt sånt när jag flyttade.
 12. Det är lätt att göra welded loop på Barrios linor. Plasten smälter ihop väldigt bra.
 13. Precis så har jag gjort när jag monterat fighting butt på mina spön. Ta bara en bit klinga. Den fyller precis samma funktion. Ja, det är väl t.o.m. samma sak?
 14. Om jag förstår rätt är det en bit klinga du behöver. Fråga i din lokala fiskeaffär om de har något kasserat/avbrutet spö du kan få. Annars finns de här, men det verkar som om ditt "problem" är det motsatta: https://www.hilevel.se/marken/flex-coat/flex-coat-rullfastes-inlagg.html
 15. Här till exempel: https://www.hilevel.se/spobyggnad/rullfasten/pacific-bay/pacbay-rullfaste-a7-5.html
×
×
 • Create New...