Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Posts

  9,013
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Bigsalmon last won the day on October 23

Bigsalmon had the most liked content!

2 Followers

About Bigsalmon

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Katrineholm
 • Intressen
  Fiske, fotografering, musik, träning

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

10,201 profile views

Bigsalmon's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.5k

Reputation

 1. Ja, så klart. Det står ju body och inte klump... 🙄😊
 2. Menar du att klumpen ska väga 29 g? I så fall är det inte #9/10/11 utan snarare #7/8.
 3. Vilken klass tänker du? Jag körde med ett Loop Greyline 13' #9-10 när jag fiskade i Rio Gallegos och det funkade bra för mig, som också är nybörjare på tvåhands.
 4. Jag har ett Black Shadow 16' #10-12 stående. Det säljer jag billigt.
 5. Är det människan som styr utvecklingen eller utvecklingen som styr människan?
 6. Jag hade ett Partridgespö från Bringsens, jag tror det hette "The Nymph" och var 8'2" #4 eller nåt sånt. Även det med stagged ferrule. Det var härligt att drilla fisk på, men alldeles för mjukt att kasta med för min smak. Det var ganska billiga spön, men inte så billiga som dagens kinaspön. Partridgespöna var delvis "fabrikstillverkade", vilket höll ner priset. De fanns även som byggsats, något som säkert förklarar det udda handtaget på ditt spö.
 7. Maxima är nylon, inte gummi. Olika användningsområden. Jag gissar att du använt Sililegs och liknande silikonben med rektangulär profil. Du ska köra med runda gummiben. De står rakt ut från flugkroppen och darrar fint när du tar in flugan. Det här är bästa sorten, de som är buntade. De som sitter ihop i "ark" är ok, men är inte lika slitstarka. https://flugshopen.se/produkt/grizzly-barred-rubber-legs-round/ https://eu.seriousfishing.com/HARELINE1111201940.html?currency=7&utm_campaign=ppc&gclid=Cj0KCQjw18WKBhCUARIsAFiW7JwiLCWYit4dBsfSYFZkK_Y1bq7mStHw6bfmban3HzSOqac-kC2gkuwaArGSEALw_wcB
 8. Inte de senaste modellerna, men när Gary körde igång för 12 år sedan var de väldigt fina. Tyvärr var holkarna tveksamma på dem och delarna gled lätt isär och knäcktes. Det borde de fått ordning på nu.
 9. Rio Powerflex är det styvaste material jag använt.
 10. Nej, men när det stänkte in vatten när vi körde i blåsten pärlade sig vattnet väldigt fint på tyget och gick inte igenom. Det är ju inget membranplagg, så så snart impregneringen gett sig kommer jackan suga åt sig vatten. Det är min gissning.
 11. Tack för tipset, Håkan! Köpte adidasjackan och igår var det premiär. Underställ + fleecetröja räckte inte i blåsten, men så fort jag tog på mig jackan blev det perfekt kroppsklimat. Det fungerar exakt som jag önskade!
 12. Utökade den med ett ABU-spö från 1970-talet.
 13. Fast Lilla Malma ligger långt från Nynäs...
 14. Intressant! Har du koll på priserna? Vid en snabb koll hittade jag ingen prislista.
 15. Vanligaste storleken binder jag på Ahrex 581, stl 6, men jag har fått fisk på allt från stl 1 till stl 12. Det händer att fisken tar den på dead drift, men meningen är att man ska strippa in den så den bildar en plog i ytan. Huggen är brutala, så använd helst inte under 0,25 i spetsen. Sedan jag introducerade Skatern för de ryska guiderna har den blivit väldigt populär på tundran, både för öring och lax. Själv har jag bara fått en liten lax på den, men det beror nog på att jag bara fiskat lax ett par timmar... Den kan förstås bindas i alla färger. Själv använder jag mest den svarta med gul eller orange rygg. Ibland med rävstjärt, ibland med silikonstjärt. Ryssarna gillar den helvita när solen skiner.
×
×
 • Create New...