Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Posts

  9,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  136

Everything posted by Bigsalmon

 1. Ser ut som en Loop HiTec-spole.
 2. Förklara gärna det där med surrande 20 cm-bollar och att du sedan band det minsta du kunde. Vad var det? Jag får inte ihop det... 🤔
 3. Han Robert på Vision fiskar mycket med upphängare på Gotland. Titta på hans Youtubekanal så kan du nog få tips. Flyfishing by Robert heter den.
 4. Den här har jag fått lax på: räv, hackel och lite flash. Men jag har också fått på den utan hackel och flash = ett material + bindtråd.
 5. Den såg väl inte ut så när du fick laxen?
 6. Det stämmer! Den är min rull- och linväska och den har blivit för liten med åren. Var finns väskan?
 7. Vad jag förstått är en äkta parabolisk aktion väldigt speciell. Klingan har en mjuk del ovanför handtaget, en styvare mellandel, ytterligare en mjukare del och till sist en styvare topp. Parabolisk aktion är alltså inte detsamma som helaktion. Jag gillar tanken att drilla på ett spö med parabolisk aktion, men att kasta med det är ingen barnlek. Jag hade ett fint Pezon Michel Super Parabolic, men det var nästan omöjligt att kasta med. OBS! Detta är såklart mina egna högst personliga åsikter.
 8. Nu blev det väl fel? Eller var det inte tänkt som en sk "rolig historia"?
 9. Många skägg och tatueringar blir det. Jag minglar även i morgon.
 10. Än så länge använder jag bara flytringen på vår och höst när det är kallt i vattnet. Jag kör med flytunderställ under tröja och skaljacka. Jag har inte testat det i praktiken, men enligt vad jag har läst ska det åtminstone ge en rejäl extra flytkraft och tillsammans med en intakt flytblåsa på flytringen borde det räcka. Tänker jag. På sommaren blir understället för varmt, då man måste ha det under ett skalplagg för att det ska fungera.
 11. Jag skulle köra på en Danielsson F3W 7ten. Även en F5W 6nine skulle funka, men jag gillar den större diametern på sjutian.
 12. Så här ser Frödins moderna Silver Wilkinson ut.
 13. Det är ju exakt! Går inte att skilja flugorna åt. Köp glasögon, gubbe!
 14. Ser inte klassikern Silver Wilkinson ut ungefär sådär?
 15. Som jag kommer ihåg det kallades de för regnbågslax fram till för 10-20 år sedan. Då kom man fram till att de var släkt med öring och inte lax och efter det är den rätta benämningen regnbågsöring.
 16. Minken Nordigårds... Skaplig reklam på bästa sändningstid. Märkte du något efter programmet?
 17. Det finns hela WF-linor med skagit-liknande egenskaper. Då tänker jag på de med kort klump, t.ex. GL Bullet eller Vision Vibe 65, men de är i första hand avsedda för fiske på kort håll i mindre strömmande vatten. Utan att ha testat själv tänker jag att om du går upp ett par klasser så får du en "skagit-likande" upplevelse. Men - som jag ser det finns det ingen anledning till att göra så. Skagittekniken är, precis som Niklas skriver, avsedd för fiske i strömmande vatten med stora, tunga flugor. Ska du fiska från båt i sjö tycker jag att en lina med lång klump passar bättre, då det inte är några problem att hålla lång lina i luften.
 18. Jag fiskade ett par säsonger med Blueline 9'5" #6 och trivdes med det. Monterade en kort fightingbutt som gjorde att spöet passade mig bättre. Spöet är ganska okänsligt, "grovt", ett dängarspö. Ingenting för finlir, utan mer ett streamerspö. Ett arbetsredskap som gör vad det ska.
 19. Snygg! Ganska mycket Mörner över den designen. Man måste väl säga att storspolen var en revolution på 80-talet, och speciellt Danielssons Traditionalrullars treaxlarsystem som var först. Nu kör väl de flesta med centrumaxel, men Traditionalrullarna tillverkas fortfarande och säljs i stort antal över hela världen (så vitt jag vet).
 20. Jag håller med. Helt klart flugfiske, tycker jag. Skulle man inte få fiska djupt med fluga? 🤔
 21. Han säger bara 500 och 700 grains, vilket egentligen är själva vikten på linan, men i min tidiga flugfiskekarriär innebar det också rejäla strykjärn. Jag tror 400 var typ S6. Min tyngsta var en Rio 1100 grains...
 22. Ofta väger de rätt, men jag har varit med om vågar som vägt för mycket både uppåt och nedåt. Det ena roligare än det andra... Jag trodde jag fick nytt pb på harr i somras, men en kontrollvägning visade att min håvvåg vägde fel på nästan 2 hg. Roligare för kolaresenären som vid kontrollvägning hemma upptäckte att han faktiskt sprängt fyrakilosgränsen och fått ett nytt pb.
 23. För många år sedan var vi och fiskade i sameland med en guide som var same. Han tittade på våra kängor och sade följande bevingade ord (läses på bred norrländska): "Jag ser att ni har Meindlkängor, grabbar. Ni vet väl vad man säger?" "Nä" "Våt och frusen för flera tusen."
 24. Jag betalade förstås för det första paret, men sedan dess har jag inte betalt en spänn!
×
×
 • Create New...