Jump to content

Bigsalmon

Global Moderator
 • Posts

  9,005
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

Everything posted by Bigsalmon

 1. Inte de senaste modellerna, men när Gary körde igång för 12 år sedan var de väldigt fina. Tyvärr var holkarna tveksamma på dem och delarna gled lätt isär och knäcktes. Det borde de fått ordning på nu.
 2. Loop Gore-Texvadare, storlek XXL. Använda en dag, så nära nyskick. Sockorna är för små för mina jättefötter. Passar dig som är 185-200 cm, väger 90-110 kg (kanske mer) och har 46-48 i skostorlek. Kommer i smart väska som även rymmer kängorna. Köpte dem billigt och säljer dem billigt. 1200 inkl frakt inom Sverige.
 3. Rio Powerflex är det styvaste material jag använt.
 4. Bigsalmon

  Sameo Opal

  Gå bara in på "Redigera" på första inlägget så kan du fixa till det.
 5. Nej, men när det stänkte in vatten när vi körde i blåsten pärlade sig vattnet väldigt fint på tyget och gick inte igenom. Det är ju inget membranplagg, så så snart impregneringen gett sig kommer jackan suga åt sig vatten. Det är min gissning.
 6. Tack för tipset, Håkan! Köpte adidasjackan och igår var det premiär. Underställ + fleecetröja räckte inte i blåsten, men så fort jag tog på mig jackan blev det perfekt kroppsklimat. Det fungerar exakt som jag önskade!
 7. Utökade den med ett ABU-spö från 1970-talet.
 8. Fast Lilla Malma ligger långt från Nynäs...
 9. Intressant! Har du koll på priserna? Vid en snabb koll hittade jag ingen prislista.
 10. Vanligaste storleken binder jag på Ahrex 581, stl 6, men jag har fått fisk på allt från stl 1 till stl 12. Det händer att fisken tar den på dead drift, men meningen är att man ska strippa in den så den bildar en plog i ytan. Huggen är brutala, så använd helst inte under 0,25 i spetsen. Sedan jag introducerade Skatern för de ryska guiderna har den blivit väldigt populär på tundran, både för öring och lax. Själv har jag bara fått en liten lax på den, men det beror nog på att jag bara fiskat lax ett par timmar... Den kan förstås bindas i alla färger. Själv använder jag mest den svarta med gul eller orange rygg. Ibland med rävstjärt, ibland med silikonstjärt. Ryssarna gillar den helvita när solen skiner.
 11. Intressant! Nylonlinan har ju knappt nån friktion, så det är klart det rasslar iväg. Men - jag gjorde samma test, fast med en tunn coatad skjutlina (Cortland 444SL 0,027"), och fick ungefär samma resultat. Jag kommer inte ihåg den exakta längden, men det var iaf några meter förbi 30 meter. Jag tycker att en coatad skjutlina (running line) är betydligt behagligare att hantera vid praktiskt fiske. Du blir inte irriterad på rasslet av knutens väg genom spöringarna?
 12. Ibland lyckas man träffa skärpan även utan stativ: https://www.instagram.com/p/BwsR9-UDejG/?utm_source=ig_web_copy_link
 13. Bra tips! Dessutom på rea på XXL: https://www.xxl.se/adidas-own-the-run-jacket-loparjacka-herr-gra/p/1179737_2_style
 14. Den har jag tittat på. Snygg färg i länken! Jag har dragit mig för att köpa de tidigare färgerna.
 15. Skulle vilja ha en tunn vindtät jacka eller kanske skjorta när det är varmt men blåsigt på sjön eller i fjällen. Har ni några tips?
 16. Tack för länken. Det är alltid kul att lära sig nytt.
 17. Det finns även nackdelar med ett längre objektiv, speciellt om du tänker använda det utan stativ (vilket du snabbt kommer konstatera att det inte funkar). Ju längre objektiv desto kortare skärpedjup = svårare att få skärpan att sitta. Jag tror att ett objektiv med 50-60-70 mm brännvidd är den bästa allroundgluggen.
 18. Ska du plåta insekter är ett längre objektiv att föredra. Då kan du hålla lite distans och inte skrämma motivet.
 19. Jag menade egentligen inte att ni skulle gå runt sjön, utan att ni skulle fiska er bort till jokkens utlopp i sjöns nordvästra del. Det borde väl bli sjöns västra sida? Tänkte att det vore spännande att se hela sjön när ni ändå var där. Vi gick aldrig runt sjön, så jag visste inte om videsnåren. Om jag minns rätt rinner det ut ytterligare en jokk som kommer från nordost. Jag har inte varit där, men utflöden är alltid intressanta.
 20. När ni bor på campen blir det mycket vandring, men inga konstigheter. Gå mot sjöns svenska utlopp och fiska strömmarna mellan selen. När ni kommer till Härkejaure, som är sjön närmast Rostuetno, kan ni gå runt sjön och utforska bl.a. Härkejokkens utlopp. Där hade jag ett av mitt livs bästa harrfisken. Och en öring som rätade kroken. Och om ni är skitnödiga finns det ett öppet dass vid renvaktarstugan...
 21. Det kommer alldeles säkert funka utmärkt, speciellt när du är nybörjare kan en lite tyngre klump hjälpa dig att hitta rytmen i kastet.
 22. Jag missade att det var till tvåhands. Då funkar nog inte Visiontuben.
 23. Vision har två modeller. En för 3-delat och en för 4-delat spö. Finns ungefär överallt för dryga trehundringen. Till exempel på Fishline: https://fishline.se/vision-rod-reel-tube-yellow-95cm-for-9-3-piece-yellow/
 24. Hej Arnold, Jag tolkar ditt inlägg som att du inte är nöjd med de svar du fått. Är det rätt uppfattat? Jag har svarat dig så noggrant och detaljerat jag kunnat och trodde du var nöjd när du inte hörde av dig igen. Har du fler funderingar är du förstås välkommen att höra av dig igen. MVH, Johan/Bigsalmon
×
×
 • Create New...