Jump to content

JensB

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JensB

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/09/1976

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Uppsala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jens.bengtsson@gmail.com
 • Telefon
  0733513300

Recent Profile Visitors

1,251 profile views
 1. Postar här då frågan är så bred att den inte passar in i någon av "fiskevatten" forumen - Hoppas ni har bra ideer. En kompis vill ta sin far på en fisketur i födelsedagpresent - specen är: 1) Relativt ovana fiskare från södra sverige (spinn efter gädda / abborre) som vill ha en ny upplevelse 2) 3-5 dagar, någon gång under 2020 3) Bra naturupplevelse, tillgång (men kanske inte helt beroende av) guide - gissar att de behöver hyra utrustning (lite beroende av fiske) Jag tänkte mig havsfiske i nordnorge, eller någon bra guide på fjällfiske eller en bra service vid en älv någonstans - men har själv inte erfarenheter av detta då jag endast brukat guider etc för gädda i Stockholm - Så hoppades på tipps, erfarenheter och varningar ;) Tack
 2. Skall upp till trakten av bodö några dagar i slutet av Juni - Hoppades på att blöta lite linor - Några tipps? Allt är av intresse, kust, lax, finlir :)
 3. Väcker liv i denna - Precis börjat lära mig 2-hands, och gillar det skarpt - så funderar nu på att gå över på ett Switch spö för mitt "vanliga" (klass 5) fiske. Någon som har en kommentar på hur ett spö som text Hardy Jet Switch i klass 5 (eller lägre) gör sig att använda både för spey, men också kanske för lite "vanliga" kast då man vill presentera en torrfluga?
 4. Örsjön lade ned i vintras Fler tipps mottages tacksamt.
 5. Lite sent ute, men tänkte bara dela med mig en kort recension Har haft Agria i alla 9.5 år vi haft vår huskey (med medicintillägg och lägsta möjligt självrisk) - Tyvärr har vi besökt veterinär mycket och ofta pga allergi - Men har aldrig haft ett enda problem med att Agria har hanterat alla kostnader (utöver självrisk). De först åren var man tvungen att faxa in skadeanmälan om den inte gjordes med dirrektreglering hos veterinär, vilket var irriterande - Nu kan man bara fixa det på deras websida. Kan rekommenderas.
 6. Lite osäker på om den här frågan hör hemma här, eller i utrustningsforumen - Men eftersom jag snubblade över den när jag kollade på nybörjar casting videos så frågar jag här. I en av de youtube klipp jag kollade (med Mel Krieger) så säger han "go and buy a shooting head", specefikt för att öva - Vad är skillnaden på det och att bara använda min lina? Vi pratar enhandskastning här för övrigt.
 7. Skall ta ut en kompis som bor där i närheten, så behöver uppslag på vatten som är bra. Han är inte inbiten fiskare, så bör vara tillgängligt och tillåta både spin och fluga. Tipps mottages tacksamt. Vad tros tex om http://www.bergslags...?main=heds.html ?
 8. Jag och en kompis skall ta en shopping och "känna, klämma" tour av några Stockholmsbutiker i nästa vecka för att få till var sitt lätt spö (max klass 4) och matchande lina. Tipps på vad vi bör känna och klämma på mottages tacksamt! Prisbild 1500+ - Men då vi båda är lite noviser så bör det vara mycket bang-for-the-buck på spön över 2000 Vi har kollat lite på EchoCarbon #3 6´6" från Baltic, men tänkte köra en drive och kolla runt innan vi slår till.
 9. JensB

  Diablo III

  2x collectors bokade, men när det inte kom i vinter kunde de ha fått vänta tills i höst Lär bli några timmar
 10. Ahh det är den, av någon anledning kände jag inte igen den på deras hemsida - Tack!
 11. Var på mässan i helgen och någon visade mig en Danielsson typ 3-4-5 klass utan broms, men kommer inte ihåg vad den hette och ser ingen sådan på Danielssons hemsida. Har jag kommit ihåg fel, eller vet någon vad det kan vara?
 12. Den länken är numera bruten - Någon som har en ny eller har kvar PDFen och kan skicka? J
 13. JensB

  headwaters bamboo

  headwatersbamboo.com Verkar billigt för cane spön? Hur är dem, någon som har erfarenhet?
 14. Hallå, tänkte ta ut en kompis som bor i Köpingstrakten på en dags fiske - Finns det något bra PnT vatten i närheten av Köping som ni kan rekomendera? Tackar!
 15. Ni har alla säkert redan sett denna för länge sedan, men snubblade på den och tyckte den var kul
×
×
 • Create New...