Jump to content

Regnbågarnas herre

Edgemember
 • Content Count

  1,428
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Regnbågarnas herre

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 03/12/1995

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Väddö

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mackan95@iCloud.com
 • Hemsida
 • Telefon
  0700063574

Recent Profile Visitors

4,558 profile views
 1. Jag köpte ett 7X 796, skönaste 7:an jag någonsin haft i min hand hittills. Lätt, noll slag och vilken precision Och galna kastlängder. Helt suveränt spö!
 2. Är det någon som vet hur mycket 796-MF spöt väger?
 3. Jag hoppas bara det finns kvar en del fisk att fiska på nu i vår, jag har längtat hela vintern efter att fiska på övervintrad förvildad regnbåge.. Lär väl vara mycket fisk kvar trots ett småskaligt tjuvfiske? (Vi satte ca 100 kg / 80 individer förra våren)
 4. Hmm låter som man har ganska mycket rätt ändå alltså.. Får öka bevakningen helt enkelt och be markägaren vi arrenderar av att åka upp oftare och göra tillsyner. Tråkigt bara att folk inte ens bryr sig om att kontakta oss, vi är inte omöjliga. Men tjuvfiske kommer polisanmälas hur som. Vi alla 3 som har hand om sjön tycker att det är fel att vi ska betala ca 15.000kr för sjöns drift varje år för att någon annan ska roa sig gratis..
 5. Nu har det uppstått en annan situation, vi har tjuvfiske på sjön. Min kompis var upp igår för att kolla hur isen ser ut och hittade då 3 hål med massa fotspår runt.. Vad har vi som fiskerättsägare för rätt? Vad kan vi göra om vi tar någon på bar gärning som fiskar olovligt i vår sjö?
 6. Japp för att sist tog vi rätt mycket fisk åt gången och kan tänka mig att det blev syrebrist i tunnan ganska snabbt. Det är dybotten i sjön så kan tänka mig att fisken får slam och skit i gälarna när dom lägger sig mot botten vilket inte är bra vad jag hört.
 7. Hmm okej, man kanske ska prova att ta mindre fisk i taget och låta isättningen ta lite längre tid kanske då? Brukar de som lägger sig på sidan kvickna till efter ett tag?
 8. Jag undrar en annan sak vi noterade vid förra utsättningen. Relativt många fiskar lade sig på sidan på botten (som är dy f.ö) vad beror detta på och kvicknar fisken till efter ett tag eller dör dom som lägger sig på sidan? När man petade på dom försiktigt med en pinne simmade dom iväg. Vi sätter ut genom att odlaren håvar fisken från bilen till en tunna som vi sen bär ner till sjön (ca 25m) och där "tömmer" i dom.
 9. Blir minst 2 sånna här spön under säsongen, ett klass 3 och en klass 9 då jag inte gillar mitt Big Daddy jag har nu. Har dessutom gått över till loop helt. 5000kr/st är dock rätt saftigt ändå men ska testa dom på mässan så får vi se om det är värt dom pengarna.
 10. Japp det är sant öringen ser jag bara som en bonus, det är regnbågen som är huvudfisken
 11. Dom påstod att det finns utlopp ur sjön och att öringen inte är lämplig att sätta ut i området.. Dock hade dom kollat på fel sjö tydligen.. (För vår sjö saknar både från och tillopp) När jag ringde visade det sig dock att även om vi överklagade och påvisade att det rörde sig om fel sjö som dom grundat sitt beslut på skulle det troligen inte ändras ändå.
 12. Liten uppdatering: Tyvärr avslag på öringen med motiveringen att fiskarten inte bedöms vara bra för området(?!) Men 100 kg regnbåge fick vi tillstånd för. Tight lines!
 13. Vi har gått runt hela sjön och kollat och det finns iallafall inga synliga till-frånlopp.. Som jag förstod det på markägaren så fylls sjön på av källor som finns i sjön samt av regn. Men vi får se vad länsstyrelsen säger helt enkelt. Det finns sjöar i närheten men det är hyrsjöar med regnbåge i ända sedan 60-talet. Öring har också satts ut i dom sjöarna förut.
 14. Jo tycker också det, men vad tror du om öringen? Bör väl gå då möjligheter till lek saknas och sjön är ett slutet system?
 15. Ja dels för att sjön är liten så vill vi inte sätta ut för mycket så konkurrensen blir för stor. och ja, vi vill öka spänningen lite. Just det där att inte veta om det är en båge eller öring som vakar/är i änden på tafsen. Sen så är öringen min absoluta favoritfisk därför vill vi sätta ut en mindre andel öring.
×
×
 • Create New...