Jump to content

Joffe

Edgemember
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Joffe last won the day on May 1

Joffe had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About Joffe

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/07/1988

Information

 • Bostadsort
  Ludvika, Dalarna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonte_8887@hotmail.com
 • Telefon
  0763164835

Recent Profile Visitors

2,730 profile views
 1. Säljer en Rio Gold intouch WF4F som är använd vid ett tillfälle pga en tankevurpa då jag skulle ha köpt en i klass fem. 550 kr inkl frakt, alternativt så byter jag gärna mot en i klass fem i samma fina skick. Kontakt via pm 🙂
 2. Det här var en intressant fråga som fick mig att fundera. Tidigare - när jag var 18-24 - levde jag flugfiske. Precis allt handlade om det, och jag fiskade från att isarna smälte till den dagen sjöarna frös. Vintern var en riktig pina och jag led verkligen. Jag hade hur mycket grejer som helst och hann väl använda ungefär hälften. När det var dags för barn så planerade jag efter hur insekterna kläcker, inga födelsedagar mitt i säsongen om det är möjligt. När min son kom till världen så fick jag äntligen något som var bättre än flugfisket. För första gången ville jag inte åka på de där långa re
 3. De på bilderna har jag använt Danish-oil på utsidan. Jag lägger på första lagret som får torka i en timme, sedan torkar jag av överflödet och låter härda. Därefter lägger jag på 9-10 tunna lager med stålull så brukar man få en väldigt bra yta. Insidan brukar jag ha vanlig vegetabilisk olja. Linolja med ett par droppar tjära funkar också bra 🙂
 4. Tack 🙂 Trä är tacksamt, och särskilt masur och vrilar där man aldrig riktigt vet hur mönster mm blir förrän man börjat putsa och polera ordentligt.
 5. Kåsor kan ju vara kul, och andra grejer i trä också. Jag tänkte dela med mig av lite grejer jag gör/gjort och får börja med några mindre kåsor som jag brukar kalla för "whisky-kåsor", de är cirka 8-9 cm långa och en diameter på 4-5 cm. Jag använder mig mest av masurbjörk och olika vrilar. Hantverk har alltid varit ett stort intresse som passat bra den tiden på året då det inte blir något flugfiske. Jag ska fylla på med grejer allteftersom jag hittar bilder så kanske det kan bli lite inspiration för någon annan som också gillar att pula med trä 🙂
 6. Tjena! Jag köper gärna nr 5. Pm kommer 🙂
 7. Jag hade liknande problem med två spön av en annan tillverkare. Det första small av strax ovanför handtaget, rakt av. Jag upplevde att klingan kändes spröd, nästan lite som äggskal. Fick ett nytt spö och jag förstod direkt att även detta skulle gå av då det kändes lika märkligt som det första. Mycket riktigt small det också av, en decimeter högre upp den gången. Det visade sig att det hade varit problem med bindmedelsprocessen vilket medfört att de inte blivit följsamma utan gick av i parti och minut och det gällde en hel batch.
 8. Ja, jag har provat båda. Jag föredrar SA eftersom att jag tyckte skjutlinan är bättre och att den har en kortare del med lite textur som jag gillar när jag överhandskastar när det är bäcksvart.
 9. Nu är jag den där dryga killen som kommer med ett tredje alternativ ? Jag kör på SA's enhands-skagit med integrerad skjutlina till det fisket. Tycker det funkar utmärkt ? Just till enhands tycker jag att den typen är perfekt.
 10. Det bästa kanske är att gardera med ett par filt och ett par gummi. Till fjäll och vandring får det bli gummi och filt när jag ska snubbla omkring och jaga börting. Tack för alla svar ??
 11. Efter många år med samma kängor från Korkers är det dags att köpa nya. Jag hade egentligen bestämt mig för ett par korkers igen, men efter att ha sett Simms flyweight tvekar jag. Ni som har erfarenhet av Simms gummisula, vad är erat utlåtande om grepp i steniga älvar tex? Jag har ägt ett par kängor med gummisula tidigare, och slog mig faktiskt riktigt illa och har sedan dess inte velat ha annat än filt. Detta är cirka åtta år sedan och jag är övertygad om att det borde gått framåt. Flyweight-kängorna verkar riktigt tilltalande så jag är beredd att omvärdera tidigare åsikter om gummisula.
 12. Jag handlade nyligen spö och lina där. Fick grejerna efter två dagar. Linan hade dock ett fabriksfel. Kontaktade dem och de skickade ny direkt så jag hade den dagen efter tillsammans med ett kuvert och frimärken att skicka tillbaka den felaktiga i. Inget att anmärka på för min del ?
 13. Tanken är att jag ska slippa överhandskasta i fortsättningen och jag har sett att många som har ett "riktigt" switch, eller rättare sagt ett kortare handtag än tvåhands, tenderar att kasta överhands pga av att de inte kommer överens med det korta switchhandtaget. Vad kul - det får bli ett bygge!
 14. Då är jag inte helt fel ute då. ☺
 15. Jag har efter noggrant övervägande kommit fram till att bygga ett switchspö till börtingfisket då jag fastnat med båda fötterna i det träsket. Eller ja, till att börja med ett switch, och sedan ett tvåhands, men i den här tråden önskar jag åsikter angående just switch. Jag har kikat på några olika klingor och just nu kan jag få ett riktigt bra pris på Method. Är det någon som har några åsikter om detta spö till detta ändamål?
×
×
 • Create New...