Jump to content
Edgeforum

Joffe

Edgemember
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joffe

 1. Jag hade liknande problem med två spön av en annan tillverkare. Det första small av strax ovanför handtaget, rakt av. Jag upplevde att klingan kändes spröd, nästan lite som äggskal. Fick ett nytt spö och jag förstod direkt att även detta skulle gå av då det kändes lika märkligt som det första. Mycket riktigt small det också av, en decimeter högre upp den gången. Det visade sig att det hade varit problem med bindmedelsprocessen vilket medfört att de inte blivit följsamma utan gick av i parti och minut och det gällde en hel batch.
 2. Ja, jag har provat båda. Jag föredrar SA eftersom att jag tyckte skjutlinan är bättre och att den har en kortare del med lite textur som jag gillar när jag överhandskastar när det är bäcksvart.
 3. Nu är jag den där dryga killen som kommer med ett tredje alternativ 😂 Jag kör på SA's enhands-skagit med integrerad skjutlina till det fisket. Tycker det funkar utmärkt 🙂 Just till enhands tycker jag att den typen är perfekt.
 4. Det bästa kanske är att gardera med ett par filt och ett par gummi. Till fjäll och vandring får det bli gummi och filt när jag ska snubbla omkring och jaga börting. Tack för alla svar 🙂👍
 5. Efter många år med samma kängor från Korkers är det dags att köpa nya. Jag hade egentligen bestämt mig för ett par korkers igen, men efter att ha sett Simms flyweight tvekar jag. Ni som har erfarenhet av Simms gummisula, vad är erat utlåtande om grepp i steniga älvar tex? Jag har ägt ett par kängor med gummisula tidigare, och slog mig faktiskt riktigt illa och har sedan dess inte velat ha annat än filt. Detta är cirka åtta år sedan och jag är övertygad om att det borde gått framåt. Flyweight-kängorna verkar riktigt tilltalande så jag är beredd att omvärdera tidigare åsikter om gummisula.
 6. Jag handlade nyligen spö och lina där. Fick grejerna efter två dagar. Linan hade dock ett fabriksfel. Kontaktade dem och de skickade ny direkt så jag hade den dagen efter tillsammans med ett kuvert och frimärken att skicka tillbaka den felaktiga i. Inget att anmärka på för min del 🙂
 7. Tanken är att jag ska slippa överhandskasta i fortsättningen och jag har sett att många som har ett "riktigt" switch, eller rättare sagt ett kortare handtag än tvåhands, tenderar att kasta överhands pga av att de inte kommer överens med det korta switchhandtaget. Vad kul - det får bli ett bygge!
 8. Då är jag inte helt fel ute då. ☺
 9. Jag har efter noggrant övervägande kommit fram till att bygga ett switchspö till börtingfisket då jag fastnat med båda fötterna i det träsket. Eller ja, till att börja med ett switch, och sedan ett tvåhands, men i den här tråden önskar jag åsikter angående just switch. Jag har kikat på några olika klingor och just nu kan jag få ett riktigt bra pris på Method. Är det någon som har några åsikter om detta spö till detta ändamål?
 10. 3 funkar inte. Ni kan ju lyssna på "Mammas nya kille" angående täckningen kring Tjulträsk
 11. Jag använder femman som verkligen blivit en favorit. Riktigt, riktigt bra på underhandskast, roll, överhand, ja, allt. Rollkast med tung nymf/streamer går löjligt lätt.
 12. Joffe

  Loops nya spön?

  Kul med nya spön. Tråkigt att priset motsvarar en rejält påkostad fiskeresa med helikopterlyft.
 13. Skickade mina vadare till wittlock som i sin tur skickade till FFE. 10 dagar senare kom de tillbaka, och jag hade fler läckor än jag upptäckt själv. Allt gick på garantin. Jag är verkligen supernöjd.
 14. Ingen som har något mer att tillägga? ☺
 15. Jag rekommenderar också Korkers. Har gått igenom Simms, Guideline, Vision, Loop och Korkers. Korkers och Patagonia är de jag är mest nöjd med, helt enkelt för att de hållit absolut bäst. Jag tycker det är väldigt bra att kunna byta mellan filt och gummisula, och att ha möjligheten att köpa nya sulor istället för kängor gillar jag också. Modellen jag använt längst är faktiskt Korkers Redside och Patagonia Ultra Light.
 16. Jag har kört enhands klass sju, men känner att ett switch kan bli hur bra som helst, och jag inbillar mig att jag orkar fiska längre också
 17. Jag har tänkt att bygga ett switch-spö till börtingfisket och har sneglat på MHX switch. Det jag undrar över är om sjuan räcker att kasta börtingstreamer med, eller ska jag gå på åttan direkt? Någon som provat båda?
 18. De eloxerar inte själva längre tyvärr.
 19. Bigsalmon, Har du tips på eloxeringsverkstad? Har inte hittat någon som vill eloxera endast en rulle. Sry, off-topic. Äger förövrigt ett par äldre lw och en ny, svart. Min svarta känns identisk med de äldre.
 20. Du kan sälja den till mig sen, jag tar också bort knarren
 21. Jag fick en Ammarnäsöring på en av Speeds skapelser i juli. Jag fiskade då flugan så djupt jag kunde. Simmar fint som bara den och jag rekommenderar att prova dessa. Riktigt fina streamers
 22. Fan då, halva inlägget försvann. Skriver mer snart.
 23. Vilken av modellerna menar du? Jag syftar på denna:www.hilevel.se/aquaz-vadare/aquaz-midjevadare.html Invändig ficka på dessa. Jag tycker passformen är väldigt bra, men storlekarna är väl tilltagna. Har man medium ska man absolut inte köpa large, då blir det vanliga vadare så att säga. Minus hängslen så det blir bara jobbigt
 24. Enligt föregående talare. Bästa jag haft. Och ja, jag har simms också.
×
×
 • Create New...