Jump to content

Modino

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Modino

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Dalarö

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  daniel@modino.se
 • Telefon
  0730829523

Recent Profile Visitors

574 profile views
 1. Brukar jag också göra. Sen 0.50 eller 060 nylon som jag skarvar ner till 0.40 och sen wire-tafs.
 2. Kul att höra Speeds. Jag ha rbeställt från Wittlock nu. Ser grymt mycket fram emot att testa den. Var det ögla på din eller gjorde du egen eller nålknut?
 3. Hmm. Skumt. Jag mailade precis med Wittlock och de sa att de hade kommit nu så jag tror inte du är förd bakom ljuset i alla fall :-) Var såg du att de skulle ha ögla? PS. Jag brukar göra nålknut. DS
 4. OK. Tack Pajk. Den som väntar på nåt gott
 5. Nån som hört något om denna lina som skall vara på gång enligt Fishline ->http://www.fishline.se/guideline-pike-intermediate-fluglina/product_details.php/products_id/1472 Det ser dock ut som att den går att beställa!!!???
 6. Smart. Det skall jag göra. Tack för tipset! /D
 7. Var hemma och testade förtyngning av krokriggen med blytråd i en balja med vatten men det var ingen "hit". Då sjönk flugan med "rumpan" först. Jag tror conehead är en bättre lösning, precis som du skriver Troll. Kan man fixera dessa på något sätt så att de inte glider upp på linan? Alternativt att man gör ett epoxy-huvud på dem?
 8. Tjena Troll! Jepp. jag får helt enkelt gå hem och binda förtyngning på krokriggarna. Tror det är den bästa lösningen för mina behov. Man kan ju ha några riggar med olika förtyngning och ta med lite förtyngningstråd ut också :-) /D
 9. OK. Du har inga problem alltså? Eller fiskar du med sjunk/iintermediate?
 10. Hej Henka! Sheephead är ju svårare men jag hade problem att få ner även de utan Sheephead. Håller med om att ythugg är grymma men jag vill nog att den skall sjunka sakta ändå och inte ligga kvar på ytan eller i ytfilmen. De fiskar bättre bara de sjunker någon decimeter eller två. /D
 11. Tjena 5meterskastaren! Kul nick :-) Kona är nog att föredra då. För mig i alla fall. Fiskar man sjunk eller intermediate kommer ju inte flugan att sjunka på nedslagsplatsen dvs där man placerat den och vill ha den. Borde man inte kunna förtynga krokriggarna med förtyngningstråd också? Eller går det för mycket tro?
 12. Hej på er! Har tidigare fiskat med vanliga gäddflugor, vanligtvis i flash, men blev lite sugen på Niklas Bauers gäddtuber och köpte därför 3 st. När jag nu testade dessa med flytlina, vilket jag föredrar att fiska med, märkte jag att de var svåra att få ner under ytan direkt vid nedslaget och att de sedan fiskade extremt ytligt. Jag provade att blöta ner dem ordentligt men det hjälpte inte så mycket. Jag föredrar att flugan sjunker ner precis vid nedslagsplatsen och inte efter någon meter eftersom man ofta lägger kast precis i exempelvis en vasskant och då vill man ju att flugan skall börja fiska direkt. Hur gör ni när ni fiskar med dessa? Måste man förtynga dem? Hur mycket. Hur gör ni? Eller fiskar ni med sjunk eller intermediatelina? Tacksam för tips, idéer och erfarenheter. Tack på förhand! /Modino
 13. Då var det dags igen :-) Jag vet att det postats ett antal trådar i ämnet men det gör väl inget? Jag skall beställa ny tafsspets (wire) till gäddflugfisket i höst. Har testat följande och är inte nöjd med någon av anledningarna jag specat nedan. - Pro Leader - går av titt som tätt - PAFEX - slits snabbt och krullar sig efter några gäddor. Annars bra. - BFT Titanium - Har sönder beteslåsen, kinkar. Nu väljer jag mellan Vision Wireline och Darts Carbon Coated Wire. Darts är ju mycket billigare så frågan är om prisskillnaden för den dyrare Wireline är motiverad? Nån som testat båda?
 14. Hej! Någon som har något att rapportera? Har fisken bärjat röra sig i de övre vattenskiktet än? Vattentemeperatur? Tack på förhand?
×
×
 • Create New...