Jump to content

Barra Buster

Edgemember
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Barra Buster

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 01/20/1983

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Ystad/Karlskrona

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,142 profile views
 1. Ok, tackar för tipset! Värt att kolla upp. Nu får vi se om jag fattat allt rätt (just nu snurrar det bara en massa i skallen ) Jag behöver alltså, från rullcentrum utåt: Massvis med Backing - 30m Running line - en belly (GL/Loop) - en eller flera "fronts" (flyt, int. eller likn.)- tafs - fluga - lax Är det rätt uppfattat?
 2. Morning gott folk! Som total nybörjare när det gäller laxfiske och tvåhandsutr. så vänder jag mig till bästa forumet på ämnet Jag har 2 Loopspön som jag skulle vilja ha lite hjälp med att välja en passande lina till resp. spö. Loop Adventure 13,2' klass 9 (Jag ska dubbelkolla detta när jag kommer hem nästa vecka) samt ett Loop Yellow Line 13,2' klas 9-10 Tidigare har jag använt en vanlig WF lina i motsvarande klass men jag är inte nöjd. Det här med shooting head, running line och allt annat som gäller den biten hade jag blivit ytterst tacksam om någon kunde berätta om eller länka mig vidare till. Loop har ju ett system, Loop Adapted, som jag tycker låter intressant. Kan någon berätta mer om hur detta funkar? Bra eller anus? Vi hade tänkt att ta en tur till Lagan mot slutet av september... tips?? Skitfiske!
 3. Jag lämnar nog V.O denna veckan tror jag, m.a.p ett monster till första lax i första posten ... Grattis!
 4. Variation variation variation!! Men en sak jag tycker är "fantastiskt" om man kan kalla det så, är gäddors villighet att kliva på direkt efter man tappat den. Åtskilliga gånger har det huggt, sprätt i ytan och tystnat för att i nästa kast kliva på igen. Detta har upprepat sig kanske 3-4 gånger. Det gillar jag jag nog mest hos Mr Pike
 5. På högsommaren låter jag bli att fiska i dammarna (såvida de inte har bra genomströmning av kallare vatten. Efter regn funkar också). Det är ofta alldeles för varmt i vattnet och fisket är ofta inget att hänga i granen heller men smaken är som baken... En sak jag fick upp leva för några veckor sedan blev lite av en aha-upplevelse jag inte tänkt på innan. Det fanns 2 typer av bågar i dammen. En variant som ägaren fött upp själv och en variant han köpt in nyligen. De egna fiskarna vakade friskt, vara väldigt aktiva och betedde sig som fisk ska. Den andra modellen hoppade hej vilt överallt utan synbar anledning. Ganska intressant. De egna högg bara på imitationer och inte vilka som helst... de var kräsna. De andra ville bara ha färg, stort och fluffigt. Här kommer det lite spännande och relevanta i inlägget: De köpta var lite nojiga. Man hade en efterföljare på "Masken" (jo jag vet... behöver inte kommenteras ) sen var det inte intresserade längre. Kast på kast på kast utan något intresse. MEN, när man väl gick från den vanliga hemtagningen till modell formel 1 med dubbeldrag, (spöt under armen och dra med båda händer), så hände det saker! Varje kast med snabb som fan hemtagning gav efterföljare och hugg men man missade en del. Så, händer det inget på normal hemtagning... dra för kung och fosterland så kanske de vaknar till liv, även i varmare vatten kanske.
 6. Barra Buster

  VARNING

  Jepp, badbryggorna och bultarna som håller ihop allt släpper så det sjunger om det... och nu har Ystadbefolkningen gått amok på även detta ärende.
 7. En Röd Glada jag skjöt (läs fota ) tidigare i dag på en promenix med farsan och hunden.
 8. Var är det svenska flaggan? Jag ser den inte. Är den bakom kallingarna?
 9. Ett passande foto för dagen!
 10. Jag har varit "ute" i Karlskronas innerskärgård i jakt på borren med mitt #5. Än så länge nada. Men det kryllar av smågäddor istället. Jag har något ställe till som jag inte testat i år, som gav bra utdelning på vobbler i fjol. I år blir det flugor som gäller så får vi se om de levererar lika bra
 11. När jag väl tagit min Civilingenjörsexamen, (som förhoppningsvis inte dröjer så länge till - peppar peppar ta i trä) så vet jag precis hur och vart jag ska fira
 12. Tråkigt att man själv inte är så påläst som alla andra här - man skäms ju nästan. Kunde ju inte svara så "fint". Det farliga med statistik är att du kan bara vända om ett gäng dåliga betyg till ett briljant resultat. Det hänger bara på hur man ser det... eller i detta fallet - hur man kan få det att se ut. Egentligen är det absolut inget fel med vattenkraft, en skitbra energikälla men BARA OM DET FÖRVALTAS PÅ ETT BRA SÄTT vilket det i dag inte gör - att det ska vara så jävla svårt för kraftverksgubbarna att fatta det. Jag menar hur många här hade inte med glädje köpt vattenkraft så länge det förvaltades på rätt sätt. Det sägs vi har åkt och sprungit på månen men att lämna en liten, ynka vattenväg åt sidan åt ett gäng vandrande fiskar det kan de absolut inte göra... ett jävla skämt!
 13. Barra Buster

  Damm

  Bygg en - efter du snackat med länstyrelsen
 14. Det kan jag absolut relatera till, att antalet har minskat. Visste inte att det fanns ett kommersiellt fiske efter horgäddor. Vem är det som gör det?
 15. NU kläcks det för fulla muggar... men fisken är kanske redan mätt
×
×
 • Create New...