Jump to content

_tobbe_

Edgemember+
 • Posts

  898
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

_tobbe_ last won the day on June 21 2022

_tobbe_ had the most liked content!

About _tobbe_

Information

 • Bostadsort
  Hälsingland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  000@000.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

6,049 profile views

_tobbe_'s Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

161

Reputation

 1. Om du ska limma fast den på toppen som gått av så korta den lite till utifall det är sprickbildningar. Såga försiktigt men bågfilsblad eller en tunn fil runt klingan så brukar det bli ett fint snitt. Jag limmar med superlim. Har aldrig gjort detta på ett flugspö men gör detta när jag bygger pimpelspön. Toppöglan värmer du bort med en tändare. Brukar hoppa av av sig själv.
 2. Intressant. Så du använder alltså en hel tapperad tafs? Ska pröva det.
 3. Har börjat köra med polyleader på mitt enhands #5. Har prövat med lite olika tafsar och tafslängder och tycker det fungerar bra. Har kört 0,20 och skarvat ner till 0,12. Har även prövar att kapa tapperade tafsar så bakänden är lika grov som polyleadern. Ikväll prövade jag en kapad 12 fot 4x men det fungerade inte lika bra som en kapad 9 fot. Men jag tänkte höra vad ni som använder polyleader använder för tafs och vilken längd efter er polyleader? Ska tillägga att det är 5 fot flyt jag använder.
 4. Har börjat köra med polyleader på mitt enhands #5. Har prövat med lite olika tafsar och tafslängder och tycker det fungerar bra. Har kört 0,20 och skarvat ner till 0,12. Har även prövar att kapa tapperade tafsar så bakänden är lika grov som polyleadern. Ikväll prövade jag en kapad 12 fot 4x men det fungerade inte lika bra som en kapad 9 fot. Men jag tänkte höra vad ni som använder polyleader använder för tafs och vilken längd efter er polyleader?
 5. Den senaste. Tillverkad i äppelträ. Tyvärr kom det fram spickor i slutet av bearbetningen så vet inte hur länge den håller.
 6. Jag håller med om åror. Dom är guld värda många gånger även när man fiskar i mindre vatten. Jag har uppblåsbar sits och även byggt en ny i frigolit. Mellan blåsan eller frigoliten har jag en isoleringsmatta typ foam. Blir mjukt och håller värmen.
 7. Jag har byggt en ny nedre del till ett Vipu #5 9 fot. Spöt är fortfarande 9 fot så lite kortaste laget för ett tvåhandspö men vill testa om det fungerar. Men jag vet inte hur jag ska tänka med lina då tvåhand är nytt för mig. Jag har testat med en opti stream #5 men den blir för lätt. Tänker inte lägga ut massa pengar på en lina eftersom detta är ett test. Vad tror ni man ska använda? Någon klump och skjutlina och vilken vikt på klumpen isf och längd? Tänkte använda detta för att pröva lite öring på försäsongen i Ljusnan.
 8. Tänkte köpa en lätt regnjacka som tar liten plats. Har någon tips på vart jag kan hitta en?
 9. Lyfter en gammal tråd. Jag blev intresserad av detta och funderar på att pröva göra någon för att testa. Vilken tråd rekommenderar ni och vilken längd på tafs för torrflugefiske med #5? Någon bra tappering som ni kan rekommendera?
 10. Jag har lagat med uv lim. Har fungerat bra. Tyvärr en hård skarv med mitt lim. Annars kan jag rekommendera loctite repair extreme.
 11. _tobbe_

  Marabou!

  Japp det är så jag tänkt. Prövade igår med maraboun jag har men blev inte nöjd. Ska kolla på det du rekommenderar.
 12. _tobbe_

  Marabou!

  Tänkte köpa maraboufjädrar till te.x flicksländenymf och vill kunna använda stammen för att göra kroppen av. Har olika sorter hemma men olika fjädrar fast i fel färg där en är väldigt stel i stammen och den andra mjuk men är osäker på vilken det är. Vilken rekommenderar ni? Ser nu när jag letar att det finns några olika att välja på.
×
×
 • Create New...