Jump to content

_tobbe_

Edgemember+
 • Posts

  889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

_tobbe_ last won the day on September 29 2021

_tobbe_ had the most liked content!

About _tobbe_

Information

 • Bostadsort
  Hälsingland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  000@000.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

5,810 profile views

_tobbe_'s Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

157

Reputation

 1. Jag håller med om åror. Dom är guld värda många gånger även när man fiskar i mindre vatten. Jag har uppblåsbar sits och även byggt en ny i frigolit. Mellan blåsan eller frigoliten har jag en isoleringsmatta typ foam. Blir mjukt och håller värmen.
 2. Jag har byggt en ny nedre del till ett Vipu #5 9 fot. Spöt är fortfarande 9 fot så lite kortaste laget för ett tvåhandspö men vill testa om det fungerar. Men jag vet inte hur jag ska tänka med lina då tvåhand är nytt för mig. Jag har testat med en opti stream #5 men den blir för lätt. Tänker inte lägga ut massa pengar på en lina eftersom detta är ett test. Vad tror ni man ska använda? Någon klump och skjutlina och vilken vikt på klumpen isf och längd? Tänkte använda detta för att pröva lite öring på försäsongen i Ljusnan.
 3. Snygga. Vad är det för längd?
 4. Tänkte köpa en lätt regnjacka som tar liten plats. Har någon tips på vart jag kan hitta en?
 5. Lyfter en gammal tråd. Jag blev intresserad av detta och funderar på att pröva göra någon för att testa. Vilken tråd rekommenderar ni och vilken längd på tafs för torrflugefiske med #5? Någon bra tappering som ni kan rekommendera?
 6. Jag har lagat med uv lim. Har fungerat bra. Tyvärr en hård skarv med mitt lim. Annars kan jag rekommendera loctite repair extreme.
 7. _tobbe_

  Marabou!

  Japp det är så jag tänkt. Prövade igår med maraboun jag har men blev inte nöjd. Ska kolla på det du rekommenderar.
 8. _tobbe_

  Marabou!

  Tänkte köpa maraboufjädrar till te.x flicksländenymf och vill kunna använda stammen för att göra kroppen av. Har olika sorter hemma men olika fjädrar fast i fel färg där en är väldigt stel i stammen och den andra mjuk men är osäker på vilken det är. Vilken rekommenderar ni? Ser nu när jag letar att det finns några olika att välja på.
 9. Är det någon som fiskar med denna lina? Hur fungerar den? Är den så långkastande som dom beskriver? Hur går det att underhandskasta med den? Kvalité? https://www.scandinavianflylines.com/sv/product/distance-presentation-wf56-flyt/
 10. Har någon varit i mellanljusnan i sommar? Själv har jag fiskat en del där och främst gädda men några harrturer har det blivit och haft hyfsat fiske. Inga stora men trevliga torrflugefisken. Inte en öring har det blivit där i år.
 11. Lite så jag tänkt om jag köper fenor för enbart sockan. Men är osäker än vad jag ska välja.
 12. I väntan på att jag ska köpa flytring så tänkte jag kolla på vad jag ska ha för fenor. Till tidigare ring har jag haft fenor som man har vadarskor till men många rekommenderar fenor där man är utan vadarskor. Vad är fördelen?
×
×
 • Create New...