Jump to content

_tobbe_

Edgemember+
 • Posts

  876
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

_tobbe_ last won the day on July 26 2020

_tobbe_ had the most liked content!

About _tobbe_

Information

 • Bostadsort
  Hälsingland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  000@000.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

5,587 profile views

_tobbe_'s Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

152

Reputation

 1. Är det någon som fiskar med denna lina? Hur fungerar den? Är den så långkastande som dom beskriver? Hur går det att underhandskasta med den? Kvalité? https://www.scandinavianflylines.com/sv/product/distance-presentation-wf56-flyt/
 2. Har någon varit i mellanljusnan i sommar? Själv har jag fiskat en del där och främst gädda men några harrturer har det blivit och haft hyfsat fiske. Inga stora men trevliga torrflugefisken. Inte en öring har det blivit där i år.
 3. Lite så jag tänkt om jag köper fenor för enbart sockan. Men är osäker än vad jag ska välja.
 4. I väntan på att jag ska köpa flytring så tänkte jag kolla på vad jag ska ha för fenor. Till tidigare ring har jag haft fenor som man har vadarskor till men många rekommenderar fenor där man är utan vadarskor. Vad är fördelen?
 5. Kolla efter Loctite power glue reapir extreme. Härdar fort och blir flexibelt. Låt härda 1 min sen fuktar du fingrarna och formar det.
 6. Kolla med jaktia ist. Dom har mer koll tycker jag. Själv har jag bara prövat runt fläsian på vårsidan och försommaren och fått fisk där. Tyvärr inte på fluga men ändå inom kastavstånd från land. Inte så vadbart där jag varit men längre in mot stan fungerar det nog. Kommer jag dit det här året blir det nog fluga.
 7. Har bundit några abborrflugor som jag tänkte pröva i sommar. Tanken är att köra med gäddspöt då det bara är på det jag har sjunklina. Jag har funderat på tafs och funderar på vad jag ska ha mot flugan. Funderar på att ha vanliga gäddtafsen på ca 70-80 cm och sedan ca 1 m fc 0,40 som jag fäster flugan i. 0,40 vill jag köra pga gäddor eller ska jag köra ståltafs eller gå grövre fc? Flugorna är ca 1 dm lång och bunden på stl 2 och 2/0. Vad kör ni med för tafsar?
 8. Jag tänker köpa en flytring och sitter och kollar på vad som finns. Det lutar åt en fishcat 4 men dom är slut överallt och som det låter så kanske dom börjar leverera i april. Jag har även kollat på gunki squad. Har någon prövat den? Jag vill ha en ring där man sitter högt i.
 9. _tobbe_

  Vitvinge!

  Ni som binder vitvinge, vilken storlek binder ni på och kör ni originalfärg på kroppen eller varierar ni med olika färger?
 10. Blev en väldigt enkel gäddfluga.
 11. Men jag gillar inte dina snap för tail. Tailen lossnar lätt från den av min erfarenhet.
 12. Ja vissa kanske klassar det som båt när det är åror. Där jag tänkt använda flytring är det inga problem. Är det lättare att transportera sig med åror på ringen? Använder man både åror och fenor samtidigt?
 13. Vad är fördelen att ha åror på en flytring? Jag har haft flytring tidigare och använt fenor. Nu ska jag ev skaffa en ny och funderar på olika alternativ.
×
×
 • Create New...