Jump to content

Christian1971

Members
 • Content Count

  651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Christian1971 last won the day on August 7 2020

Christian1971 had the most liked content!

Community Reputation

109 Excellent

About Christian1971

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/19/1971

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Blekinge/Karlshamn/Asarum/Granefors
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christiansvensson123@hotmail.com
 • Telefon
  0733320285

Recent Profile Visitors

2,941 profile views
 1. Jag köpte ett klass 5. Precis det jag eftersökte. Ska inte fiska lax med det utan mindre öring o regnbåge. Jag har ett Opal klass 7 och ska du ha ett bra spö för smålax så kika på det spöt. Väldigt fint men enligt mig ett tvåhands, väldigt lätt o nätt tvåhands. Uls är ett enhands. Tycker jag.
 2. Vad har du för pris?
 3. Hej! Någon som testat dessa spö och kan ge det ett omdömme? Sneglar på klass 5 till regnbågsfiske så det ska passa till öh kast samt uh. Enl. gl 126g vilket är ok för mig. Hur står det sig mot andra likvärdiga spön? Opal 6 mm? Väl mött
 4. Jag har Taimens Rod and Reel case till Regnbågsfisket. Får plats med 4 rullar 4 spö, 9' 4-delade. Nån extra lina o tafs, glasögon..väldigt nöjd med den. Innan jag köpte skåpbil så körde jag en plastback modell större till vadare, flugor mm. Plastback är enkelt att flytta om man behöver bilen till annat, annars stod den kvar hela säsongen. När jag rullade husbil så hade jag en lång spötub där det följde med ett par spö. Rullar o flugor i liten plastback.
 5. Är nöjd med min Nissan NV200. Står, under säsong packad med all utrustning så det är bara att sätta på spöt o stcka till ån. Ska man iväg längre så finns där gott om plats till en pryltokig Bleking. Madress som passar är oxå testad en natt o det funkar fint.
 6. Jag gillar mitt GASS 14,6' till lite tyngre linor. Slår även ett slag för Pool 12 TNT 14,6' inte lätt att hitta men väldigt prisvärt, mitt är just nu påväg hit från Norge? Riktigt trevligt spö som kommer användas till Majfisket.
 7. Vilket spö är det du har? Skriv det här så kommer du säkert få tips om vilken vikt som passar men tänk på att även längd på linan är viktigt. Mitt numer sålda Lpxe 12,5 7/8 trivdes jag med 27-31g o längd på max 10,5m Det finns lite annat att tänka på med. Om du ska jaga nattöring så kan det vara bättre med lättare vikt på linan för att inte skrämma öringen och även då ha en coatad skjutlina som känns i handen i mörkret men det är en smaksak med coatad lina. Ett tips om du ska köpa tippar är att köpa Hardys. De ligger runt 180kr jämnfört med Rios som ligger på 350kr. Vill
 8. Använd din skjutlina, skulle du tycka den skär in så finns det finger skydd men det tror inte jag du kommer behöva.
 9. Du kan menda nedströms för att få fart på flugan eller synta (dra) hem flugan precis som du gör med ditt klass 7. Ta hem den tills du har klumpen vid spötoppen, du drar alltså inte in öglorna i ringarna.
 10. Vad jag gör är att jag köper en bra för 500kr
 11. Jag har ett #7 och visst funkar det som enhands men jag tycker nog det blir väl tungt att gå med om du endast vill köra enhands. Tror inte 6:an är så mycket lättare. Så egentligen är det kanske inte riktigt vad du söker. Kan rekomendera LTS explosive light 10' #6/7 trevligt spö och ett rent enhands. Frågan är nog vad man ska ha det till? Ett spö som man när det krävs anända en hand eller ett spö som man kan använda som tvåhands när det behövs? Personligen tycker jag att de switchspö jag hållt i är tvåhands som det nån gång går att göra enhandskast med.
 12. Sameo Opal switch https://www.flugor.se/flugspon/opal-switch-flugspo Haft ett GL lpxe 11' #8-9 men Opal är ett trevligare spö, enligt mig.
 13. En lina jag ofta använder till ändamålet du söker är GL ddc connect. Har ett par #7/8 som jag klippt ned till runt 16g. Använder dessa till underhandskast på #5-6 spöna. Det finns många skagit linor som också skulle passa. Sök på enhandsskagit så lär du få massa träffar. Denna har jag och jag gillar den. https://fishline.se/rio-skagit-max-short-shd-flyt-fluglina/
 14. Nedan är ett svar på deras FB. Personligen har jag för dåliga kunskaper om detta är bra eller dåligt? "Vad äter fiskarna för foder? Går de att mata med insekter i framtiden? Finns det ekonomi i det? Gårdsfisk arbetar väldigt mycket med foderfrågan då det är en av de viktigaste delarna i att producera världens mest hållbara fisk. Vi är med i flertalet projekt där vi testar nya råvaror från bland annat restflöden som kan vara intressanta. Vårt foder köps i dagsläget in från Frankrike och vi ställer höga krav på vad som får finnas i fodret. Det första som vi tittar på är de
×
×
 • Create New...