Jump to content

Christian1971

Members
 • Posts

  671
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Christian1971 last won the day on August 7 2020

Christian1971 had the most liked content!

About Christian1971

 • Birthday 06/19/1971

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Blekinge/Karlshamn/Asarum/Granefors
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christiansvensson123@hotmail.com
 • Telefon
  0733320285

Recent Profile Visitors

3,163 profile views

Christian1971's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

111

Reputation

 1. Vilka densiteter vill söker du?
 2. Jag kör med klumpar. Enhands från Scierra. Tror de heter MVW eller nått liknande. Såldes i kitt med tre klumar samt tre olika polytippar. Funkar hur bra som helst.
 3. Bättre eller bättre, vet jag inte, naturligtvis en smaksak men versitippen är väldigt trevlig! Rio gamechanger gillar jag skarpt. GL shortcut gillar jag med...kan köpas begagnade, ibland för väldigt låga priser.
 4. Det kom ut ett Loop Gass 12,6 här precis. Köp det. Mycket trevligt spö.
 5. Förmodar att du gör överhandskast och då blir det iaf enligt mig toktungt.
 6. Byter dem mot en ny😃 men flera ligger i fiskebilen o skräpar
 7. Trivs du inte med din lina så testa en annan. Men har du chansen så testa innan köp. Om Fiskeshopen säger att du ligger rätt på det så stämmer säkert det, sedan kanske du inte trivs med själva klumpen. Jag har testat en uppsjö med linor men går alltid tillbaka till Versitip. De passar mig helt enkelt bäst med min kastförmåga. En annan skön lina är Rios gamechanger och Rios Max short. Gamechanger är intermediet.
 8. Jag köpte ett klass 5. Precis det jag eftersökte. Ska inte fiska lax med det utan mindre öring o regnbåge. Jag har ett Opal klass 7 och ska du ha ett bra spö för smålax så kika på det spöt. Väldigt fint men enligt mig ett tvåhands, väldigt lätt o nätt tvåhands. Uls är ett enhands. Tycker jag.
 9. Hej! Någon som testat dessa spö och kan ge det ett omdömme? Sneglar på klass 5 till regnbågsfiske så det ska passa till öh kast samt uh. Enl. gl 126g vilket är ok för mig. Hur står det sig mot andra likvärdiga spön? Opal 6 mm? Väl mött
 10. Jag har Taimens Rod and Reel case till Regnbågsfisket. Får plats med 4 rullar 4 spö, 9' 4-delade. Nån extra lina o tafs, glasögon..väldigt nöjd med den. Innan jag köpte skåpbil så körde jag en plastback modell större till vadare, flugor mm. Plastback är enkelt att flytta om man behöver bilen till annat, annars stod den kvar hela säsongen. När jag rullade husbil så hade jag en lång spötub där det följde med ett par spö. Rullar o flugor i liten plastback.
 11. Är nöjd med min Nissan NV200. Står, under säsong packad med all utrustning så det är bara att sätta på spöt o stcka till ån. Ska man iväg längre så finns där gott om plats till en pryltokig Bleking. Madress som passar är oxå testad en natt o det funkar fint.
 12. Jag gillar mitt GASS 14,6' till lite tyngre linor. Slår även ett slag för Pool 12 TNT 14,6' inte lätt att hitta men väldigt prisvärt, mitt är just nu påväg hit från Norge? Riktigt trevligt spö som kommer användas till Majfisket.
 13. Vilket spö är det du har? Skriv det här så kommer du säkert få tips om vilken vikt som passar men tänk på att även längd på linan är viktigt. Mitt numer sålda Lpxe 12,5 7/8 trivdes jag med 27-31g o längd på max 10,5m Det finns lite annat att tänka på med. Om du ska jaga nattöring så kan det vara bättre med lättare vikt på linan för att inte skrämma öringen och även då ha en coatad skjutlina som känns i handen i mörkret men det är en smaksak med coatad lina. Ett tips om du ska köpa tippar är att köpa Hardys. De ligger runt 180kr jämnfört med Rios som ligger på 350kr. Vill du jättegärna ha hel lina så kan du knyta o bränna ihop en coatad runningline med en klump. Tänk på på att provdra linan om du bränner, lappar ihop den. Provdra i en fiskevåg så vet du hur många kilo den klarar. Jag provdrar mina öglor och linor jag syr ihop upp till 10-12kg.
 14. Använd din skjutlina, skulle du tycka den skär in så finns det finger skydd men det tror inte jag du kommer behöva.
×
×
 • Create New...