Jump to content
Edgeforum

Christian1971

Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Christian1971

 1. Hej Phillip! Säljer du G4:an separat? Skicka gärna ett pm om prisförslag. Är en GL Quadra 8-10 intressant att byta mot? Väl mött Christian Svensson
 2. Hej! Min loop evotec clw 5eight (svart) åkte i golvet och spolen sprack. Rullen används nästan aldrig utan fungerat som reservrulle på kusten men tråkigt att den ska stå på hyllan söndrig. Någon som har en spole till salu? Kan även tänka mig att sälja eller byta den mot något roligt inom flugfiske. Väl mött
 3. Är ett 9' #6/7 av intresse?
 4. Har du bråttom att få tag i lina? Annars annonsera här under köpes efter linor på 25-27g gärna en Versitip klass 6/7 eller 7. Det är efter att du testat "massor" av linor du hittar de som passar dig och din kaststil...tro mig jag vet. köpte på mig dyra linor i början av min tvåhandskarriär men de används sällan numer eller har de sålts vidare. De flesta linor jag numer äger är köpta begagnade för en tredjedel av nypriset. Begagnade linor som är till salu finns det många av. https://www.flyfishingmasters.se/sk/varivas-shooting-line 100meter vilket i princip innebär a
 5. 100kr st plus frakt. Bra skick men lite dammiga på bilderna.
 6. Hakar också upp mig på priset på linan Nybörjarn vill köpa, vet att det är ett sidospår men för att hjälpa honom. Att köpa en Max short body kostar 650kr och lägger man sedan till tre spetsar från Hardy (180kr st), vilket många inkl jag håller som likvärdiga till Rios spetsar, blir det betydligt billigare. Köp Berkley big game eller Varivas skjutlina. Hur kan Rio ta ordinarie pris 2500kr för detta set???
 7. Som vanligt handlar det om tycke o smak och vad man ska göra med spöt. Berndt underhandskastar ju till 100% och därav lite tyngre klumpar. Skulle jag gå o överhandskasta med mitt Opal 7 så hade jag nog gärna haft klupmar på 20-24 g. Jag grästtestade precis en 24g GDC på #7 opal o det funkar det med.
 8. Jag lånar tråden lite. Berndt! Anser du att det är stor skillnad på klass 6 vs klass 7?
 9. Här får du en fingervisning. http://laxberndt.blogspot.com/2019/09/opal-switch-en-parla.html Jag har ett likadant spö men endast gräskastat med det. Provat med en skagit max short på 18g plus 5g tip funkar kanon. Fick nedan Barriolina #7/8 till spöt (köptes begagnat) och den känns väldigt trevlig på gräsmattan. https://www.flylineshop.com/barrio-switch.html Jag hade nog letat efter en begagnad lina, en versitip #7 short. Envisas du med att köpa linan du kikat på (för dryga 2000kr) hade jag kört på 27,5g men då kostar linan mer än spöt.....😳
 10. Köper Hardyspetsen om den är kvar. Pm sänt.
 11. Nån som har vägarna förbi o kan köpa o skicka en till mig så sänd pm
 12. Hej! Var hittar jag info om ovan nämd å, vattenstånd och vattentemperatur? Väl mött
 13. Leta efter en lina med en klump på 9 till max 10m och en vikt på 17-18 kanske t.o.m 19 gram så kommer det hända saker.
 14. Hej! Om jag förstår rätt så är det varmt och lite vatten. Är det lönt att lägga någon dag i älven? Väl mött
 15. Hur många nyttjar enhandskast med era switchspö? Själv äger jag inget switch....endast korta tvåhandspö😉
 16. Jag har ett par nya oanvända LTS midjevadare till salu. Det är med stövel. Köpta på,Tradera för 600kr men passade inte mig så jag säljer vidare. Pm om du är intresserad.
 17. Hej! Någon som kan lämna omdömme på LTS Across Light 14'6" #7/8/9. Finns de att köpa? Väl mött Christian
 18. Glömde nämna Chucker...den har jag testat... mycket trevlig att underhandskasta med.
 19. Bästa enhands för underhandskast jag testat är enhands Guidelines Ddc connect. Har ett par i klass 7-8 som jag klippt ned till 15-16g som kastar otroligt bra i underhandskast med ett mina spön. Annars har du ju en uppsjö med olika enhandsskagit linor. OPST har jag testat men den passade inte mig heller men många gillar den. Här finns enhands https://www.scandinavianflylines.com/sv/prodcut-category/fluglinor-backing/skjutklumpar/mtd-skagitklumpar/ Sedan kan du ju sy eller smälta på en skjutlina om du vill ha integrerad lina.
 20. Nej jag fick reklamera mina, kommer inte ihåg modellen men det var deras flaggskepp. Garantin funkade bra men även andra paret höll inte och efter en o en halv säsong blev det att köpa nya, så jag rekomenderar inte Scierra som vadare. Fiskekompisen Sunkans scierra har däremot hållt många år. Pratade med fiskeshopen och de säger att de sällan får reklamation på Scierras midjevadare. Hade däremot en Scierra jacka som var perfekt, gav i princip bort den då jag ville ha en Vision jacka, till mina vision vadare. Den Jackan läcker som ett såll i sommarregn...vadarna är täta.
 21. Sunkan! Scierras midjevadare har sällan reklamation enligt lokala fiskeshopen.
 22. Sökte lite info om Opalspöna o fann denna tråd....och undrar...vart tog Ingemar vägen? Trevlig prick på detta forum. Ett år sedan han var inloggad. Hoppas verkligen han är ok?
 23. Ja deras vanliga klump I/s3 men ej deras multitip, har däremot en äldre laxfiskarkollega som var mycket nöjd med multitipen. Den vanliga klumpen blev "klibbig" så den kan inte jag rekomendera, men det kan varit något fel på min för jag har hört gott om den från andra.
 24. https://www.scandinavianflylines.com/sv/product/taperad-nylontafs-lax-040-mm-15-ft-5-st/ https://www.scandinavianflylines.com/sv/product/taperad-nylontafs-grilse-12-ft-5-st/ Ska du "knyta" egna så är denna populär https://www.svenskfiskeshop.se/fiske/linor/trabucco-tournament-tough-150m.html
×
×
 • Create New...