Jump to content

FlyFellow

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FlyFellow last won the day on May 30 2016

FlyFellow had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About FlyFellow

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/16/1982

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutbum82@hotmail.com
 • Telefon
  0769499816

Recent Profile Visitors

1,804 profile views
 1. Vad menar du med "vild" regnbåge? Tror du inte bågarna längs Nordamerikas västkust är vilda? Det är dem! Sen har man satt ut båge på måga ställen längs östkusten och även i inlandet.. I Montana och Wyoming till exempel så sattes det ut fisk för att dem tyckte båge och "brunöring" som dem yngre generationen flugfiskare gärna kallar öring idag för att dessa är mer stridbara och enligt vissa roligare än dem fyra eller fem (i synnerhet två) av ca fjorton underarter strupsnittsöring som finns där. Man har dock förbjudit utsättning sedan långt tillbaka där och idag är även dem bågarna vilda eller åtminstone självproducerande om man hellre säger så. I Alaska däremot och längs hela kusten egentligen så är det mesta eller kanske allt vilt och hyfsat naturligt även om man säkerligen förstört många stammar med stödutsättningar genom åren precis som med öring och lax i Skandinavien. Ursäkta mitt långa utlägg men jag var bara tvungen för många i Sverige verkar tro att hela Nordamerika är ett enda stort put and take fiske.. It's not! Inte hela iaf haha En sak till...de bågarna jag fiskat i USA och Kanada hugger definitivt inte på vad som helst!
 2. Håller med dig Ixoye! Montana!! Love it! Eller kanske Jackson i Idaho eller kanske helst Fernie i BC, Kanada då Kanada enligt min mening känns mer likt Sverige på många vis.. En aning mer orört också än uppe i USA:s nordvästra del men visst är Montana i topp tre!! Mådde seriöst dåligt när jag satt på flygplatsen i Bozeman för ett par år sedan och skulle hem haha 😂
 3. Vill bara vecka en tanke för val av spö om någon nybörjare läser denna visserligen lite gamla tråd. Klassen på spöt, vare sig klass 8 eller 9 eller annan klass av ett spö har inget med styvheten att göra utan är endast tillverkarens hänvisning till vilken linklass dem byggt spöt för.. Spöts aktion är det man talar om då det kommer till "styvhet", "mjukt" eller "toppigt" "snabbt eller "långsamt" osv, osv...ord som fiskare slänger med och med det sagt så finns det alla dess sorter inom alla linklasser och längder i princip. En rekommendation från mig till en som är ny inom gäddflugfiske även fast jag absolut inte är någon guru inom detta är att inte ha ett för vad folk skulle kalla styvt spö för man får lätt en känsla av att det dunkar till varje gång linan sträcker med en stor gäddfluga på. Känslan blir ju inte totalt reducerad med ett lite djupare spö men helt klart lite reducerat.. Med detta sagt vill man fortfarande ha ett snabbt spö eller med snabb "återgång" så att säga och med bra kraftresurser även om det är lite djupare. Vet att vissa fiskar gädda med snabba spön som många gånger är toppiga/styva och kanske inte håller med om detta men djupt behöver inte betyda långsamt som sagt. Drillning var ju också en av frågorna och oavsett klass så blir det mer känsla under fighten om spöt har en lite djupare aktion.. Precis som förgående "talare" påpekade så får man ut mer av ett spö i klass 9 för gädda om man bara ska ha ett spö till det då den klarar större flugor.
 4. Måste också tillägga att när det kommer till Yellowstone anglers spötester så får man ta dem med en nypa salt som några skrivit innan även om dem som jobbar där är supertrevliga. Dock tror jag inte att dem tillhör kasteliten även om dem säkert är duktiga. Inte förhållandevis många amerikanare som är duktiga kastare av att döma av dem jag sett då jag varit över och fiskat.
 5. Intressant tråd även om jag är lite sent ute.. Jag vill inte vara stöddig på något vis men när det kommer till vikt på spön så måste jag säga som har flugfiskat sedan 1990 att spön idag inte är tunga oavsett märke i princip om man inte är jäkligt undernärd och svag. Det har blivit en hysteri gällande lättvikt vilket är väldigt intressant då samma personer som kan "klanka ner" på vissa moderna grafitspöns vikt kan tänka sig att svinga ett canespö där vi verkligen kan prata vikt och även swingweight utan att klaga. (Cane liksom glas är ju underbart!!!) Det som förmodligen gör att man skulle kunna uppleva att spöt att har en högre så kallad swingweight (för dem som inte vet vad det är...spöt känns tungt under kastrotationen eller mer exakt känslan av vikt i den övre delen av klingan förhållandevis till den nedre delen) beror nog på att Sage gjort X mycket djupare och kanske en aning styvare i toppen jämfört med till exempel One (min egna teori) vilket kan ge vissa spön en känsla av att de är framtunga och således kanske X även om jag har svårt att tro att X är på något vis vare sig är tungt eller har mycket "swingweight". Thomas and Thomas är ett företag vars spön åtminstone tidigare upplevts av vissa som framtunga men ändå står högt i kurs bland vissa duktiga kastare. Smaken är som baken som man brukar säga men den lilla stund jag hade med Sage X har fått mig ett till ett måste-ha-begär iaf! Prislappen är ju dock sjuk!!
 6. Cts är sjukt fina spön men jag kan nog nästan garantera att Carl McNeil som gör Epic-spöna låter CTS rulla sin serie spön på andra mandriller.. Dem känns inte exakt lika även om dem inte är långt ifrån varandra.. Med det sagt så får du ett fint spö oavsett.
 7. Runt omkring bergs-samhället Dullstroom finns många intressanta öringströmmar och sjöar.. Väldigt mysigt litet samhälle med flertalet pubar och butiker med flugfiskeprägel.. Sjukt vacker omgivning!! Fiskade bara två dagar där då jag passerade stället efter att ha varit på safari några timmar bort. Hade högt och färgat vatten i de små åarna, men fiskade lite öring och regnbåge i bergssjöarna istället. Hade jag haft mer tid att lägga på fisket i Syd-Afrika så hade jag nog testat att fiska Yellowfish, vilket ska vara en slags Karp som lever i strömmande vatten en popular "flug-fisk". En riktig fighter tydligen... Kanske inte mycket till hjälp men du får surfa runt lite på nätet för fakta... Floden Vaal ska vara en bra flod för den typen av fiske om jag inte minns fel. Lycka till!!
 8. Calgary (Alberta)eller Vancouver (BC) är nog garanterat bland de bästa om inte de bästa storstäderna för flugfiskaren... I Sverige tror jag med på Gbg..=)
 9. Lämpigaste flygplatserna är Calgary precis som Isoperla nämnde, men även Kalispell i norra Montana är ett bra val... Fördelen med Calgary är att du kan fiska i berömda Bow river (världsklass för brunöring och regnbåge) innan du åker vidare mot Klippiga bergen.. Även Spokane i Washington (state) är ett bra val... Det ska vara en vacker väg att köra därifrån till "bull trout meckat". Om man vill så går det ju dessutom att därifrån köra via Missuola om man vill ha ett schysst smakprov av Montana innan man kör upp till området vi pratar om... Det blir nog vägen jag tar nästa gång.. =) r
 10. Kul tråd!! Jag har som sagt varit i "gränslandet" mellan Montana och Kanada och fiskat en månad ungefär men när man börjar prata Bull trout och West Slope Cutthroat trout (det finns ca 12-14 underarter inom familjen Strupsnittsöring) så vill jag nog påstå att det är bättre på Kanadas sida. I Montana så får du inte ens fiska inriktat på Bull trout i mer än en älv för att den är fridlyst och skyddad av bland annat Trout Unlimited.. På Kanadas sida av Klippiga bergen så är den mer talrik och fisket kan vissa år vara sjukt bra.. Vi pratar om "rödingar" som ibland närmar sig det tvåsiffriga... En annan fisk som är väldigt talrik i området är som sagt Strupsnittsöringen men som sagt en annan underart än de som man oftast pratar om omkring Yellowstone, vilket är Finespotted och Yellowstone Cutthroat trout... Om någon vill veta mer så är det bara att dra iväg ett PM till mig.. Jag vet också att Isoperla varit i området och sitter på bra info!
 11. FlyFellow

  Orvis

  Orvis är ett Amerikanskt märke men är dock väldigt populärt i UK.. Orvis har även låtit Hardy tillverka deras CFO rullar åt dem en gång i tiden och det verkar faktiskt som att det är på gång igen om man går in och tittar på den brittiska Orvis-sidan. Jag vet däremot inte om det är till UK eller USA man ska vända sig till om man får problem med sina prylar. Det kanske beror lite på vart du köpt prylen... Mvh/Jens
 12. Har inte kollat så noggrant på vad tråden handlar om egentligen men om jag ska svara på "titelfrågan" så måste jag säga Tiveden... Det är typen av regnbågsfiske jag vill ha! Jag tycker faktiskt att det var det häftigaste bågefisket jag upplevt i detta landet.. O dem som säger att fiske efter regnbåge alltid är lätt är ute o cyklar iaf (det kanske inte är någon som sagt det på denna tråd men jag vet att sådan kommentarer inte är helt ovanliga)och utan denna fisk så skulle många svenska flugfiskare stå utan fiskedagar större delen av året, det ska man ha klart för sig... Var bara tvungen att klämma in några kommentarer... Reklam för Tiveden? Ja, för all del för det är ett jävligt kul ställe!
 13. Ja testa det! Jag tror att du kommer att tycka det är kul med ett lätt torrflugespö som lite omväxling från det tunga fisket.. Bra fiskedagbok! Fortsätt underhålla oss här hemma
 14. Du kanske har varit in på forumet Fiberglassflyrodders? Ett bra glasfiberforum med mycket info men det finns ett till med som kan underlätta söket efter "det perfekta spöt" och det är www.thefiberglassmanifesto.com .... Dem har typ radat upp länkar till glasfiberspö-tillverkare lite varstans över världen... Jag kände nämligen också att detta var en ny djungel inom flugfiskets alla prylar för något år sedan, men den sidan gör att man snabbt hittar dem flesta "byggare".. Mvh/J
×
×
 • Create New...