Jump to content

laxhenke

Members
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

laxhenke last won the day on July 10

laxhenke had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About laxhenke

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  henrik_vesterlund@yahoo.com
 • Telefon
  +46765255060

Recent Profile Visitors

2,207 profile views
 1. Har man tid och vänta så är nedan bra krok. Större ögla som är bra för frihängande krok. Storlek 10 är bra storlek. Man får betala tull och avgifter bara. Kroken är riktigt stark och bra med claw böjen. https://a.aliexpress.com/_B0ikVZ
 2. Owner är för mjuka krokar om det är stor lax och lite hårdare ström rätas de ut. De är vassa, men för mjuka. Ken Sawada är starka, guideline säljer dem i sitt egna namn. Bästa kroken till tuberna.
 3. Jag tycker löst hängande krok är bäst och då är nedan swing tube ett bra alternativ https://www.wittlock.se/sv/nyheter-3/nyheter-2019-2020/swing-tubes.html
 4. laxhenke

  Greys XF2 S 13"

  Intresserad av Greys XF2 S 13"
 5. Intresserad av att köpa Hardy Scandi Rocket head, med eller utan utbytbara toppar. Klass 7-8, 8-9 och 9-10 är intressant i första hand.
 6. Vilka storlekar på enkelkrok använder du?
 7. Är det någon som använder enkeltkrok istället för dubbelkrok för att ni tycker det fungerar bättre eller vad har ni för erfarenheter? För många år sedan så använde jag enkeltkrok och kan inte se att jag fick eller tappa mer fisk då. En enkelkroks fluga simmar ofta bättre än dubbelkroksflugor och sjunker ofta bättre.
 8. laxhenke

  Klumpar

  Men frågan är ganska bred finns många linor från båda , men helt klart Guideline före Vision
 9. laxhenke

  Klumpar

  Vad tycker du är skillnaden mellan de båda linorna? Har Rio också och de är absolut bra. Men tycker nog Hardy är lite bättre. Men det är ju också att de har bra system med utbytbara toppar och att vikten stämmer.
 10. laxhenke

  Klumpar

  Satsa på Hardy Rocket, de är kanon bra. Jag har provat de flesta linor och Hardy har tagit fram kanon linor
 11. laxhenke

  Rotenon?

  Det är en favorit fluga för många, bland annat för Stefan Granbo, se nedan länk https://www.granbo-flyfishing.no/rotenon Är egentligen en redbut med blått hackel.
 12. Låter lite låg klass. Tror nog det behöver vara någon klass högre.
 13. laxhenke

  Rotenon?

  Rotenon är en kanon bra fluga. Har fiskat pooler och inget liv eller napp och så satte jag på Rotenon och så högg det.
 14. Ska man lära sig felsida så kan det hända att klumpvikt och längt inte är det samma som på rättsida. Så bra är att prova annan lina också. Sen ska man lära såg så måsta man börja kasta korta kast.
×
×
 • Create New...