Jump to content

laxhenke

Members
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About laxhenke

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  henrik_vesterlund@yahoo.com
 • Telefon
  +46765255060

Recent Profile Visitors

2,000 profile views
 1. Vad säljar du den för?
 2. Är det någon som provat detta spö? Är det en svajmast?
 3. Men är det samma som grafitoline? Eller liknande? Hade grifitoline förr som var som en liten stearin bit, men mörk i färgen.
 4. OK, bra att veta, tack omtanken
 5. Har någon tips på hur man fixar till spön som glider isär när man kastar?
 6. I stort sett ny. Hardy rocket flyt hov int med int spets 8-9 36g? 450:- så skickar jag den till dig.Med vänlig hälsning, Magnus 

  1. laxhenke

   laxhenke

   Hej,

   Tack för erbjudandet men har redan hovet intermediate linan i 8-9.

   Mvh

   Henrik

 7. Har kört med Hardy Rocket både 8-9 och 9-10, underbara linor, kastar kanon bra. Tiparna är kanon, känns kanske som de sjunker lite dåligt.
 8. Nu har jag ett namn på den, Fast Eddie. Var en sådan där ful fluga som jag prova en gång och fick fisk på som fungerar.
 9. Vilka flugor tycker ni är bäst till riktigt smutsigt vatten? Är det klassiska orangea flugor som fungerar bäst? Har själv haft bra fiske på havsöring med flugor med grönt, guld och orange i.
 10. Zonker fungerar bra, "simmar" fint. Det enda kan vara att det tar lite tid och få dem torra.
 11. Med så lätta spön som det är idag så behöver inte spön vara korta med tanke på vikten. 15 fots är ett klart bra och lätt alternativ.
 12. Hur ser den perfekta vingen ut på tub flugor? Är det "Fröding" typen eller hur binder ni vingen? Idag ser men många varianter och många ser fina ut men simmar de bra och går det att fiska med dem utan att de hänger sig i kroken? Skicka bilder och bindförslag på vad ni tycker fungerar.
 13. Med de kvoter som finns idag och regler så är det nog ingen fara. Förr kunde man komma ner till ett vald och där kunde det hänga fullt med lax i ett träd och ingen släppte till baka laxen. För ca 20 år sedan var det betydligt mer ljus och skador på laxen ön idag. I Orkla kunde man havsöring som var 30cm som kunde ha 100-150 lus, de såg ut som panerad fisk redo för stekpannan. Idag är det betydligt bättre. Sedan kanske man kan fundera på vad som händer när man sparar honor och tar upp han fiskar, vad kan detta leda till tro.
 14. Bra pris på Spey Lina multi tip på Ebay. Rio Mainstream i klass 8-9 och 10-11 finns. Kanon bra linor. https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F131724130016
×
×
 • Create New...