Jump to content

laxhenke

Members
 • Posts

  555
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

laxhenke last won the day on January 21 2021

laxhenke had the most liked content!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  henrik_vesterlund@yahoo.com
 • Telefon
  +46765255060

Recent Profile Visitors

3,202 profile views

laxhenke's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

48

Reputation

 1. Jag skulle aldrig åka utan denna Black & Silver med limefärgad but, just denna gulgröna butt med silver och svart har gett mig faktiskt fiske under många år.
 2. Vilken eller vilka laxflugor skulle du aldrig åka utan?
 3. Det var kul att läsa, tack för informationen. Viktigast är ändå att det inte finns nät i mynningen eller närmaste milen i älven. För är det nät i mynningen så är det risk att inte många fiskar kan komma upp.
 4. Hur är det med nätfiske i Lödge, är det bara i mynningen eller finns det även uppe i ån? Efter vad jag förstått så har detta varit ett problem, hur är det idag?
 5. Hur mycket lax och öring tas varje år i Lödge, har man koll på detta? Sedan vad hur mycket tas på spinn och på fluga?
 6. Hur är laxfisket i Lodge nu för tiden?
 7. laxhenke

  Francis

  Är det någon som fiskar havsöring på Francis och i så fall vilken färg kör ni med? Tänker främst fiske i strömmande vatten.
 8. Jag har bundit Francis med gris hår/borst, men jag undrar om ni ser någon fördel att använda hackelstam istället för gris hår? Själv tycker jag att grishår håller bättre.
 9. Men det känns lite tråkigt att man vill straffa Sverige för att vi hade en egen linje på hur vi har hanterat Corona pandemin. Att Danmark får åka det är ju ganska troligt eftersom de fick det redan förra året. Sen förstår jag inte varför ska det ta månader att få fram ett vaccinpass? Hur svårt kan det vara? Klart är det elektroniska pass så krävs en mer komplicerad lösning, men initialt så har det varit tänkt ett papper.
 10. Efter vad jag förstår så kan man sprida Covid även om man är vaccinerad skillnaden är att man själv inte blir sjuk. Så även om man är vaccinerad så betyder det kanske inte så mycket. Själv så är jag fullt vaccinerad och med fullt skydd, men även om det är så kommer det inte finns intyg förrän tidigast mitten eller slutet av juni så det är ju också ett problem.
 11. Har inte riktigt koll, men det verkar som Norge inte kommer att öppna gränserna för turister som vill fiska lax. Är det någon som vet något annat?
 12. Är det någon som fiskar med gula Francis? Många tycker ju om att fiska med olika varianter av flugor som är gula men jag ser aldrig gula Francis. De är vanligen oliv eller röda. Tänker man de som spinnfiskar med gummispinnaren som i Danmark heter kondom så kör många med gula gummikroppar. Det borde vara bra med gula Francis och Snealda som är gul. Vad är din erfarenhet och tanke runt detta?
 13. Undrar om det är någon i forumet som provat Ake laxfluga och om ni haft lycka med den?
 14. Såg på Hardys hemsida att det finns inga linor. Konstigt att man ger upp detta. Deras tippar är ju kanon bra. Jag hade hoppats på att de skulle komma med för linor istället.
 15. Är det någon som vet om Hardy Scandi Rocket ska slut säljas? Ser att den sälj ut på många ställen. Tycker denna lina är kanon bra vore synd om denna linan försvinner och inte kommer i nya varianter. Är det någon som vet någon likvärdig lina som har samma tapering?
×
×
 • Create New...