Jump to content
Edgeforum

laxhenke

Members
 • Content Count

  508
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by laxhenke

 1. Är det någon som provat att fiska lax med nymf? Om så vilken har fungerat?
 2. Hej,

  Jag är intresserad av att köpa nedan linor av dig om de finns kvar. Kan Swisha pengarna.

  SA skagit extreme 280 grains. Flyt. 200 kr

  Airflo skagit compact 390 grains. 150 kr

  MVH

  Henrik

 3. Köpte en Guideline PT Evolve Clear Intermediate, får vi se om den ger mer fisk....
 4. Köpte 3/8" och det är ca 9mm. Haft två pass med dem och fungerar bra, verkar stå emot slitage. Syns i princip inget på dem så det ska nog hålla ett tag.
 5. Det blev att prova Kold Kutter dubbar.
 6. Tack, men tror nog att de där tractor verkar intressant.
 7. Kanske en konstig fråga, men hur byter man dessa bars? Ser inte att de går att skruva bort. Eller är det ett insexnyckel som passar i hålet?
 8. Men hur är det med gummit och byta? Går det byta så många gånger innan gummit blir för slitet från skruven?
 9. Men hur länge håller de i aluminium? Byter du ofta?
 10. Vilka studs är bäst till vadarskor? Vilka har ni använt?
 11. Är det någon som provat genomskinliga/transparanta linor med monokärna av något fabrikat? Är de bra att kasta med? Tyckte förr att linor med monokärna kunde vara lite väl elastiska och svåra att kasta, de blir inte lika stumma som de med stum kärna.
 12. Med mer än 35 år som flugbindare och där jag alltid använt lack till huvudet för avslut så funderar jag på att börja använda lim som så många gör, men vilket lim rekommenderar ni? Aldrig försent att ändra sig. Är lim så mycket bättre än lack?
 13. Har man tid och vänta så är nedan bra krok. Större ögla som är bra för frihängande krok. Storlek 10 är bra storlek. Man får betala tull och avgifter bara. Kroken är riktigt stark och bra med claw böjen. https://a.aliexpress.com/_B0ikVZ
 14. Owner är för mjuka krokar om det är stor lax och lite hårdare ström rätas de ut. De är vassa, men för mjuka. Ken Sawada är starka, guideline säljer dem i sitt egna namn. Bästa kroken till tuberna.
 15. Jag tycker löst hängande krok är bäst och då är nedan swing tube ett bra alternativ https://www.wittlock.se/sv/nyheter-3/nyheter-2019-2020/swing-tubes.html
 16. Vilka storlekar på enkelkrok använder du?
 17. Är det någon som använder enkeltkrok istället för dubbelkrok för att ni tycker det fungerar bättre eller vad har ni för erfarenheter? För många år sedan så använde jag enkeltkrok och kan inte se att jag fick eller tappa mer fisk då. En enkelkroks fluga simmar ofta bättre än dubbelkroksflugor och sjunker ofta bättre.
 18. laxhenke

  Klumpar

  Men frågan är ganska bred finns många linor från båda , men helt klart Guideline före Vision
 19. laxhenke

  Klumpar

  Vad tycker du är skillnaden mellan de båda linorna? Har Rio också och de är absolut bra. Men tycker nog Hardy är lite bättre. Men det är ju också att de har bra system med utbytbara toppar och att vikten stämmer.
 20. laxhenke

  Klumpar

  Satsa på Hardy Rocket, de är kanon bra. Jag har provat de flesta linor och Hardy har tagit fram kanon linor
 21. Det är en favorit fluga för många, bland annat för Stefan Granbo, se nedan länk https://www.granbo-flyfishing.no/rotenon Är egentligen en redbut med blått hackel.
 22. Rotenon är en kanon bra fluga. Har fiskat pooler och inget liv eller napp och så satte jag på Rotenon och så högg det.
 23. Ska man lära sig felsida så kan det hända att klumpvikt och längt inte är det samma som på rättsida. Så bra är att prova annan lina också. Sen ska man lära såg så måsta man börja kasta korta kast.
 24. Är det något annat tvåhands glasfiberspö som ni provat?
 25. Men om man tänker en 7-12cm sunrayshadow på plasttub och hur bra den fiskat i alla år så kan det nog inte vara så noga med discar etc.
×
×
 • Create New...