Jump to content

Canon

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Canon

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/18/1961

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Piteå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  roger_lindberg@telia.com
 • Telefon
  0705661128

Recent Profile Visitors

1,105 profile views
 1. Kanske detta är ett sent inlägg i tråden, men jag vill tipsa om, en i mitt tycke, lysande kombination av tröja och skjorta. Det är Aclima woolnet merinoundertröja (deras kallingar är perfekta att ha i vadarna, men frågan gäller skjorta eller tröja). På detta Patagonia Sol patrol, en vindtålig skjorta som torkar snabbt. Den är tillräckligt tät för att stoppa mot mygg även utan undertröja, knotten letar sig dock in vid ärmarna. Denna kombination fungerar från varm sommardag till ganska svala kvällar, när det är riktigt varmt kan man med fördel välja bort valfritt plagg :-)
 2. Jag har normalbred fot, jag har storlek 46 i vanliga fall men kör med storlek 48 på mina Korkers Devils Canyon. Skon är något bred för mig, men jag behöver det för längden. Bredden stör dock inte eftersom boasystemet gör det lätt att spänna åt. I övrigt en lätt och skön sko med bra filtsula och en gummisula som bara passar för vandring. Storlekarna är nog ganska små, jag har satt in en formgjuten sula i storlek 46 från "Footbalance" i skorna och den är ca 5 mm kortare just vid stortån jämfört med originalsulan, i övrigt är de snudd på identiska. Om man har problem med att fotvalven satt sig så är detta en riktigt bra åtgärd (yppar sig ofta som ömmande insida av knäna). Hur hållbarheten är vet jag inte än, men jag har använt sulorna ett par veckor utan att de fått torka upp ordentligt och de håller formen ännu.
 3. Jag använder ett MSR Wisperlite Universal och kan verkligen rekommendera detta. Förutom de vanliga bränslena, där alkylatbensin är ett bra och billigt alternativ så kan man köra på gas. Finessen med köket är att man vänder gasflaskan upp och ner och kör i vätskefas vilket gör att man behåller trycket i flaskan och inte bränner bort all propan. Detta gör köket användbart i alla fall till -15 med gas.Detta har gjort att jag nästan jämt kör på gas. Nackdelen med alla dessa kök är att de väsnas, men den höga effekten och reglerbarheten gör att man inte vill ha något annat när man provat på. Kolla tyska nätbutiker, köpte själv där för ca 1200 ink frakt
 4. De är förstärkta och ganska stabila. Jag har haft dem i ett par år och är nöjd. Fördelar: Stabila och hållbara, går bra att vandra i. Gummisulan är acceptabel vid vadning, man får lära om lite. Nackdelar: Något tung, men vikten ökar ganska lite när den är blöt. Det som stör mig mest är att den går ut ganska mycket när den blir blöt och man vadat omkring ett par timmar, då är det bara att knyta om.
 5. Ska du ha den på ett #6 så tror jag den är ok, liknar Vision Koma och jag har 2 st själv.Ska du ha det på ett #4 kan du överväga något lättare,jag har en Ryobi 355 MG på ett #4, denna väger bara ca 85 gram och på ett 4-a spö har det betydelse. På ryobin får man bromsa med handen när fisken rusar men det skapar utrymme för fiskehistorier Vad jag menar är att ska man bara ha en billig reserv finns det många alternativ på tradera som inte måste vara dåliga för att de inte har senaste tekniken!
 6. Canon

  Untitled Album

 7. What's on your mind?

 8. Skogsägaren har än idag skyldigheter, denne ska enligt 1994 års skogsvårdlag tillgodose två jämnställda mål, ett produktionsmål och ett miljömål, Jag kan hålla med om att mycket är fel, men de flesta skogsägare tar ett stort eget ansvar för sin skog, och detta tror jag de gör för att de äger den. Det står i miljömålet: "Skogens kulturmiljövärden samt dess estetiska och sociala värden skall värnas" Skogsvårdlagen är en lag, ingen rekommendation. Haken är bara att den förutsätter att alla gör rätt (vacker tanke ) så det är dåligt med verktyyg för att beivra felaktigheter. Det finns en del som har satt i system att nyttja dessa svagheter och gjort sig stora pengar utan någon påföljd. Innan den senaste lagen (det har funnits många) så var det mycket mer begränsat, man hade avverkningsplikt, röjningsplikt (och där skulle allt löv bort) samt dikningsplikt på en del ställen (förstört många rinnade vatten). Jag tror ingen vill tillbaka dit igen. Problemet är att idag har vi hamnat i andra diket så jag tror att en översyn vore bra.
 9. Vet inte hur stort projektet är, men något som fungerar bra, håller länge och är relativt billigt är att bara förstärka vägen, då slipper man etablera en grävmaskin, forsla bort massor osv. Det måste gå att komma dit med lastbil och vara tillräckligt plant så att denna kan sprida, samt öppet så att den kan hissa flaket. Bäst är att göra detta när det är torrt så vägen håller för tung trafik. Börja med att beställa en lastbil med förstärkningslager, detta ska vara bergkross, storlek ca 0-100 mm eller 20-100. Anledningen till bergkross är att detta är mycket kantigare och innehåller mindre finmaterial, just kantigheten är viktig då detta skapar hållfasthet och lite finmaterial dränerar. Låt lastbilen sprida detta så gott det går (inte lätt med 0-100). Tjocklek ca 200 mm, om lastbilen kan backa in och börja längst in är det bra, då kan den göra all spridning innan du tar dit en hjullastare och finplanerar (0-100 vill man inte handjobba med). När detta är klart beställer du ett bärlager 0-30 eller 0-50, detta sprider lastbilen så tunt som möjligt. Bärlagrets uppgift är att täta förstärkningslagert. Om det är en duktig chaufför inte alltför långt så kan man finplanera med kratta, annars traktor igen, kör med fordon och packa vägen. När så detta är klart så är det dags att beställa "slitlager", detta brukar vara av typ 0-18 eller däromkring. Är det bergkross så säg att du vill ha "förhöjd finjordskurva", detta betyder att du fär större andel av fint material och detta binder gruset bra och gör vägen tät. Om lastbilen sprider detta till 50 mm tjocklek får du en väg som stoppar länge och när det behövs åtgärder så räcker det med mer slitlager. Glömde förresten bort att om underlaget är väldigt svagt är det bra att först av allt lägga en fiberduk, detta håller massorna separerade. Som sagt, jag vet inte om tillvägagånssättet passar hos er, men det fungerar.
 10. Gnäll? På detta forum gäller det tydligen att vakta sitt tangentbord
 11. Ännu känns det ganska avlägset, läser med äkta avundsjuka hur fisket börjar komma igång söderut. Jag tog den här bilden på Åbyälven för ett par veckor sedan
×
×
 • Create New...