Jump to content
Edgeforum

NinjaTobbe

Edgemember
 • Content Count

  789
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About NinjaTobbe

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Östersund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bajs@hotmail.com
 • Telefon
  070999666

Recent Profile Visitors

1,339 profile views
 1. Ja, ta upp några abborrar och släpp i en vit hink. Låt dem vara där en halvtimme. När man sedan släpper tillbaka dem i vattnet så syns de väldigt tydligt att de har anpassat sin färg efter hinken. Funkar lika för både mört och öring.
 2. NinjaTobbe

  ULS Hybrid

  Jag har ärligt talat inte prövat #5 i blåsigt väder ännu. Gillar ULS-linan, men tycker dock inte att den är en bra lina i motvind i #7 heller. När det blåser har jag kört Rio versitip istället.
 3. NinjaTobbe

  ULS Hybrid

  Tycker spöt är makalöst trevligt. Köpte en #7, men var tvungen att köpa en #5 här på forumet också för att jag blev så förtjust. Från början tyckte jag det gick bäst att 2 handskasta, men nu när jag vant mig går jag och växlar utan att tänka. På minussidan är holkar som glider samt ringar som ej är i linje, men det kan jag leva med. Handtaget är ett par cm längre på #5 än på #7. Vet ej om det kommit olika generationer eller om det är ojämn tillverkning.
 4. Jag tycker precis som dig fast tvärtom. 😉 Jag älskar mitt ULS Hybrid men tycker att linan #7/8 bara lämpar sig för underhandskast. Vill ha en betydligt lättare lina för överhandskast. Kompisen som köpte lika spö samtidigt är helt inne på din linje. Väldigt personligt vilken linvikt som funkar till vilket spö. Jag är riktigt sugen på att köpa en 5a eller en 6a ULS hybrid tills nästa års fiske.
 5. I en flugask. Eller ja, i en ask köpt på Jula som ser ut som en flugask. Hitchtuber är väl de flugor som det är minst viktigt hur de förvaras? Gör ju inte jättemycket om de kläms och blir stukade.
 6. Så genomskinligt. Ni vill bara veta vilka flugor jag fiskar med.😐
 7. Hej! Hittade ett premiumspö ståendes vid en parkering efter ån. Fiskade hela kvällen, och spöt stod kvar. Troligen har någon packat i bilen och glömt spöt. Jag tog rätt på det, så att det inte skulle "försvinna". Spöt är lämnat hos Lasse som har campen och återfås mot beskrivning. Någon moderator får gärna flytta om det finns lämpligare ställe för upphittade prylar. /Tobias
 8. Allt som gått sönder gjorde det i början av min 2 hands karriär. Först knäckte jag ett Fenvick teckna av för att holken gled isär. Sedan skar min nya guideline reelmaster när en monsteröring rusade. Första fisken som rusade på den rullen. Efter det knäckte jag 2 st Chrilles flugfiskes 14 fotare samt en 12,6 på kort tid, för att det var skitspön. 12,6an var ett CFII, Det fullkomligt exploderade när jag skulle trä i linan första gången p.g.a. "spänningar i materialet" det var ca 16-17 år sedan. Efter det inget
 9. Blod från en ädelfisk så klart!
 10. NinjaTobbe

  tafsmatreial

  Jag tycker att den största fördelen är att fc inte åldras på samma sätt som nylon. Jag har slängt otrolig många spolar nylon som blivit för gammal eller som jag varit osäker på om de varit för gammalt. Sedan jag började med fc har jag aldrig slängt nått.
 11. NinjaTobbe

  Äckligt!!

  Jag tror jag måste gå och dra lite i slangen av upphetsning av dessa vackra fiskar! Ser öringen på bilden ut att väga 5,2??
 12. Band med det ett tag för många år sedan. Simmar fint fast var tunga att kasta då de "band vatten". Har inte för mig att de blev fula i asken efter bad. Inte fulare än andra flugor. Har för mig att det trasslade en del i krokarna.
 13. Jag har kört dubbel vänd uppåt intryckt i tuben i 5 år nu. Tycker att det funkar kanon. En enorm fördel vid lågt vatten, då krokarna inte får stryk.
×
×
 • Create New...