Jump to content

Tiger

Members
 • Content Count

  976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Tiger last won the day on August 22 2017

Tiger had the most liked content!

Community Reputation

101 Excellent

About Tiger

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/29/1985

Information

 • Bostadsort
  Götlaborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tigermarcus@hotmail.com
 • Telefon
  0704716675

Recent Profile Visitors

2,490 profile views
 1. Hade alla varit konsekventa och rapporterat alla sina pass. bompass också via fiskevårdsnätverket hade man kanske haft någon slags statistik som det gick att använda. Nu är det bara en känsla hos många som kan påverkas av många parametrar/tillfälligheter. Har fiskat betydligt mindre sen tvåbarnslivet började så själv kan jag inte jämföra med hur det var förr. Iår har jag varit ute 6 gånger, inga bompass men heller inga bra pass 1-2 fiskar varje gång. Tappade dessutom en stadig pjäs kring 60 framför fötterna igår, sjunk 7 lina på djupbrant. Förra året fick jag 23 fisk på en o samma pass i augusti alla var hyfsad storlek 30-45cm, aldrig haft så bra någon gång tidigare. Vet även folk som hade sjukt bra med mängd o storlek i september här i GBGs närområde. Tror knappast beståndet kollapsat över en vinter utan rör sig kanske på andra platser o jagar andra födoämnen. Att ha bleke, lampa o lågvatten större delen av April gör väl automatiskt att säsongen blir kass(därmed inte sagt att fisken inte finns där)
 2. Det ser onekligen inte bra ut. Såg det lika dant ut innan förra årets extrema torka o värme? Vattenståndsmässigt är vi inne på en tredje "förlorad" försommar i södra sverige. Var där o fiskade för tre år sedan och då såg det inte ut så. Breddning leder väl till mindre skugga? Om de dessutom högg ner träd, men det tar ju en halv livstid innan det kommer tillbaka.
 3. 1. Klimatförnekare hör hemma bland flat earth människor o andra foliehatts galningar. 2. I synnerhet som fiskare ska man känna skam. Man skiter där man äter. Värme o längre mer extrema/torkor slår hårt mot framförallt öringfisket i södra Sverige. Om modellerna slår rätt är väl det vad som väntar ännu mer av(även om det ibland blir mer nederbörd än nu). Känns stundtals lönlöst o lägga alla timmar ideélt på biotopvård häromkring om framtiden är så dyster som den ser ut. Hoppas jag har fel.
 4. Såklart behöver det skötas rätt med både drill och hantering. Att stänga vatten vid mer än 18grader då mortalitetskurvan redan tar några steg uppåt är helt rätt i min mening. Intressant med tungan! Har själv en upplevelse att det hänger ihop med balansorganen. Räcker att öringen varit drillad i tungan utan att det blöder när man sätter tillbaka. Dessa fiskar flänger sida till sida hoprullade som en banan ibland när man släpper dem för att allt som oftast sluta i ryggläge och antagligen död om man lämnar dem så. Hänt med en stor havsöringbesa som jag stannade med och hjälpte att stå på rätt köl i ca 30 minuter. Sen hittade den balansen o stog och vilade vid en tångbuske. När jag kom tillbaka senare var den kvar men drog som ett skott när jag närmade mig. Även "återupplivat" en brunöring på samma vis(om den nu överlevde efter den senare dragit iväg) men även släppt icke godkänd havsöring på djupare vatten som varit drillade i tungan med resultatet att de kommer upp på ryggläge i ytan o senare blir krabbmat.
 5. Om du frågar fisken blir den nog hellre misshandlad o sen får överleva än ihjälslagen. Svårt att se "att man gör fisken en tjänst" genom att slå ihjäl den. C&R funkar. Många studier är gjorda och överlevnaden är alltid högre än 90% ofta högre än 95%. Så att säga att man räddar den från en plågsam död efteråt genom att slå ihjäl den är Bullshit. I Hemsilla har samma märkta öringindivider fångats och rapporterats upp till som mest 6 gånger utan att ta skada. Vill man ha sportfiske på öring i strömmande vatten som många personer kan ha nytta av är C&R en grundbult. 1km bra öringåar producerar 1-3kg öring per år som går att skörda. Enkel matte vad som händer med ett sånt vatten om folk tar med fisk hem. Så fiska på med gott samvete i mitt tycke. Du gillar att fiska mer än äta uppenbarligen. Själv har jag inte svårt att slå ihäl fisk. Släpper mkt på kusten men får ofta känslan att "den där fisken bara måste med hem" om jag får en lagom stor och fet öring. Men har heller inget problem med att fiska öring i strömmande vatten med 100% NO kill, gemensamt för dem är att fisket ofta är bättre.
 6. fråga mig inte varför det heter så Men refererar till rollkast/speykast. Kast som utförs utan att göra ett riktigt bakkast i luften, då är det fördel med en lina med mkt framåtvikt istället för en längre klump.
 7. GT 90 flyt #5 på ett hyfsat snabbt spö i klass 5 är ren linbågeporr o perfekt för distans torrfluga. Finns säkert bättre linor för underhandskast men det är ju inte lika tillfredsställande
 8. Tycker IM är en tråkig kompromiss som sällan känns helt rätt. Fiskat utan i tre år o fisket har bara varit bättre sen jag slutade. Flyt: Går som sagt o fiska sakta o väldigt grunt. En välförtyngd fluga o FC tafs o du kommer ner lite o får dessutom en go jiggande aktion mellan fluga o den flytande linan. Tror(gissar) att flyt stör mindre också. Linan ligger i ytan där det redan är lite stökigt o fisken ser den nog inte förrän den simmar rakt under linan. S3. Skär vind o vågor fint, kan välja att vänta ut lite o fiska något djupare. Kör man en oförtyngd fluga o snabb hemtagning kan man fiska oväntat grunt också. Enda som går bort är långsamt fiske på¨grunt vatten. De två linorna täcker in alla behov förutom sommarfiske på djupbrant. IM funkar till de flesta av ovan nämnda situationer men tror inte den gör ett lika bra jobb i nån av dem.
 9. Får hoppas att de får ordning på gullspångsälven. Främst för vildlaxens skull såklart, men ser ju rätt mörkt ut. Fast 5 kg ska väl även klarälvslaxen orka upp i?
 10. Vätterlax över 5 pannor. En fullt realistisk dröm, har varit nära några gånger men ändå rätt skönt o kunna fortsätta o jaga drömmen.
 11. Pattegrisen orignal i 6ans storlek. Orkar du inte binda kör en STF räka i tan med fl-orange ögon, funkar ofta lika bra. Kopparbassen. Funkar i stort o smått. Valfri fiskimitation. Surf-candy varianter är bra men brukar köpa en clouser minnow i grått o vitt från flugor.se när jag inte orkar binda candys själv. Skulle aldrig åka på torrflugefiske utan en sömmepuppa i stl 16.
 12. Forty plus har jag också i S5 för djupbrantfiske. Kort klump o flytande runningline gör det lätt att kasta långt när det är medvind eller lite vind så då kan jag köpa att det är mer drag i den. Beror såklart på hur man är som kastare men bemästrar man/gillar att "bära mycket lina" utanför spötoppen o hellre gör ett bakkast extra eller två så kommer du komma längre med sixth sense när du fiskar mot vinden. Längden som går att "skjuta" i sista framkastet är kraftigt vindberoende. Forty plus linan ska du helst skjuta så fort du har 10m utanför toppöglan, sixth sense går att bära 20m+ i bakkastet utan problem.
 13. Airflo Sisth sense sjunk 3. klass 7/8 för klass 7 tex. Sitter på spöt 90% av kustpassen senaste fyra åren. Oslagbar lina som skär motvinden som smör o lätt att bära långa kasst i motvind då den har en lång klump. Går att fiska hyfsat grunt med lite snabbare hemtagningen, flugan fiskar 1-2 meter ner med lite mer medelmåttig hemtagning vilket ofta är till en fördel.
 14. Ser gött ut, var hade du flugan när det högg. Sjunklina eller ytligt? Såg du nån aktivitet i finvädret? Hur långt ut från klippan? I bästa fall kommer jag ut på ett pass på söndag.
×
×
 • Create New...