Jump to content
Edgeforum

mats12

Members
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About mats12

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/13/1972

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Skåne

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  matsmalmberg@hotmail.com
 • Telefon
  0709436840

Recent Profile Visitors

1,269 profile views
 1. Har köpt Elite Gold i #5 för någon dag sedan. Provkastat lite på gräsmattan och skjutet är fantastiskt och linan är glashal. Märkbar skillnad mot min vanliga Gold. Återstår att se hur den är i vatten och hur linan påverkas efter att ha använts ett tag men verkar mycket lovande baserat på den lilla stundens testning. Den verkar ha en liknande sträv yta i spetsen som på Scientific Anglers Smooth linor, kanske något som är till för extra flytförmåga?
 2. Linan blir säkert bra! Grattis till ett mycket bra val av spö!
 3. TT finns i 3 varianter. En vanlig med kort övergång mellan klump och skjutlina. 2 varianter med typ samma triangelformade klump, men, en längre övergång till skjutlinan - TT plus och en sort som heter Joan Wulff special (eller något liknande). (Sen finns det ju också färgvarianter på linorna.) Har själv den vanliga och TT plus i olika linklasser men gillar mest plus då jag tycker den är mest mångsidig. Plus är också lite tyngre än den vanliga.
 4. Kör Royal Wulff TT plus till min Pure 5a och är supernöjd.
 5. Jag är grymt nöjd med Winston Pure. Har i och för sig #5 men var nära att köpa någon av #4-modellerna.
 6. Har kvar mitt enhands i #6-7 som jag fick en födelsedag för längesedan på sent 80-tal. Enligt reklamen skulle man kasta hela linan plus backing. 😁 Fick ett habegär hos många. Kommer ihåg att det var en hel del styvare än många andra spön, i alla fall än det jag hade tidigare. Det ingick en strömsländan-lina som jag upplevde som lättkastad med en klump på ca 12 meter om jag minns rätt (?). Jag kastade en hel del längre än jag gjort tidigare och var lite wow första gången jag kastade med det. Längesedan jag kastade med det, ska ta ut det på gräsmattan någon dag.
 7. Om jag inte har fel så är ditt spö ett litet snabbare presentationsspö. Har inte ett själv men tror jag testat en väns. Hade nog testat Royal Wulff TT plus om du kör mycket torrfluga och nymfer.. Denna är en halv linklass tyngre. Alternativt vanlig Royal Wullf TT som inte är överklassad.
 8. Wulff TT eller TT plus funkar bäst för mig i den typen av vatten beroende på spö (antar att det är presentationsfiske). Klumpen på TT är ca 11 - 11,5 m. Plus har en längre baktapering och halvklass tyngre.
 9. Har bara gott att säga om FFM! Funkar alltid bra ! 👍
 10. Har köpt liknande (eller möjligtvis samma) på Panduro Hobby och tror det är ganska mycket billigare. Vet ej om de finns kvar i sortimentet dock. Fungerar bra när man vill ha mer svävande flugor och har kört med detta ett tag.
 11. mats12

  polychenille

  Vilken sort är det? Flytbehandlad?
 12. mats12

  polychenille

  Har sett denna sida innan, men finns bara Rusty och dark grey. 😕
 13. mats12

  polychenille

  Fick svar via Messenger och blev lovad leverans men fortfarande inte fått något.😡 Har nu väntat i 7 veckor. Ingen vänlig själ här som har lite polychenille som jag kan köpa av?
×
×
 • Create New...