Jump to content

jonis

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jonis

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/22/1968

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Tibro

Recent Profile Visitors

1,338 profile views
 1. Hej, mitt tips är S4 906 ,inte alls så styvt som S4 905. Är ägare till mitt andra S4 906, sålde mitt första och upptäckte nästan direkt hur mycket jag saknade det, så det fick bli till att köpa ett nytt, älskar det spöt men det blir nog inget mer ur den serien, tycker jag hittat godbiten i S4 serien Lite konstigt men jag tycker att klass 6:an är lite snällare och mjukare än klass 5:an i fler spöserier, för att ta några exempel Sage TCX, Z-AXIS 690 vs 590. Detta är en högst personlig åsikt, är det någon annan som upplever samma?
 2. Tänkte kolla om någon testat denna lina...och vad tyckte ni i såfall om den som nymph och streamerlina?
 3. jonis

  Korta spön!

  Kan rekommendera ZXL580, kastar väldigt fint och alla storlekar på öringflugor. Lite som en drilling vid jakt (inte bäst på något men fixar allt). Nackdelen med 8fot jämfört med längre spö är att menda linan om man fiskar i snabbt strömmande vatten tycker jag.
 4. Min rekommendation är att välja lätta tunna ringar men gå hellre upp i storlek än välj för små, tycker spöt skjuter lina bättre då, men det är min högst personliga åsikt
 5. 1,45mm är toppen på klingan
 6. Använder en Baltic Flyfisher kan verkligen rekommendera den, köp den innan du trillar i /Mvh
 7. jonis

  Anglers Habitat

  Jag fick vänta ca 3 veckor på första beställningen. Min andra beställning verkar ta lika lång tid, men man får ju byggsatsen på köpet och det är fina delar dom skickar med, jag tycker det är helt ok och kommer handla mer av dom.
 8. Är lite nyfiken på just den linan du kapade, SA Steelhead är den bra? ,har du kastat med en #7 på tcx 690 passar den eller är en #6 mer lagom?
 9. jonis

  Anglers Habitat

  Ok, jag misstänkte att det låg till precis som Tårta skriver. Tack för svar!
 10. Var och hämtade min Sage byggsats jag beställt från Anglers Habitat idag, allt frid och fröjd men ingen garantisedel är med. Första gången jag handlar från dom, brukar man inte få det?. Är det någon som handlat Sage byggsats från dom?, tänkte kolla med er innan jag skickar mail till Anglers Habitat.
 11. jonis

  ZXL #6

  visst är jag nöjd med mitt TCX och visst är det allsidigt men är sugen på något mellan mina spö ett allround
 12. jonis

  ZXL #6

  Tar upp den här tråden igen. Är nyfiken på detta spö, ZXL #6 är det ett bra allround spö?, letar efter ett som jag alltid är "välklädd" med. Har ett snabbare TCX 6:a att ta till om det blir blåsigt eller flugorna stora och ett ZA 4:a till fin fiske så jag vill ha något mellan dessa kanske en 5:a men är inte en 6:a lite bredare sitt register? Vad tycker ni som har ZXL #6 är ni nöjda?
 13. Jag har ett likadant, min uppfattning är att spöt gillar lite tyngre linor #4 typ Gpx eller Grand. Barrio Mallard #5 är svårslagen när det gäller pris/prestanda och mitt val
 14. Jag har 10 ringar med linförarringen medräknad på mitt
×
×
 • Create New...