Jump to content

kent.flyfish

Members
 • Content Count

  1,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

kent.flyfish last won the day on October 25

kent.flyfish had the most liked content!

Community Reputation

350 Excellent

2 Followers

About kent.flyfish

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Norr om Dalälven
 • Intressen
  Flugfiske, Natur, Mat & dryck

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kentn2@spray.se
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Grymt skön 4:a, Nytt Sage z axis 490. Som tyvärr inte kommer till användning. Finns kvar!!
 2. Inte alla som kan skriva sitt namn med hjälp av fluglinan!!.......
 3. Någon som köpt ett Loop 7X och testat, som kan dela med sig av hur spöt upplevs?
 4. Underhållande tråd! Inte undra på att det är krig ute i världen.
 5. Cross S1 är jag inte så imponerad av, tycker dem är lite styva i toppen. Däremot så älskar jag SX-spöna med den lite mjukare toppen som jobbar perfekt för mig. Tycker inte dem är speciellt snabba, för jag gillar inte snabba spön, skulle kalla dem mediumfast med extra ryggrad. Provat 7X och tycker dem är extremt lättkastade, lite svårt att förklara, testa om ni har möjlighet, en ny favorit.
 6. Om många är missnöjda med linan så tycker jag dem ska vara bekymrade. Och är det linans egenskaper man inte gillar så är det inte ett skönhetsfel i mina ögon. Jag har inte provat linan och kommer nog inte göra det heller pga. dess egenskaper, trots att den kanske är fantastisk att kasta med, vilket jag inte betvivlar.
 7. Bra att egenskaperna kommer fram på forumet för då kan man ju själv välja att köpa eller dissa... eller kanske har möjlighet att prova först om man är osäker. Tycker kanske att man testar lite för mycket ibland och släpper produkter som inte är "klara".
 8. Måste berätta om sommarens tuffaste drillning i Kaitumälven. Fisket var skapligt med fina harrar och öringar samt att vi hade bra väder bitvis. Vi låg vid ett större sel och Storlomsparet kom och gästade oss av och till. Sista kvällen gick vi nedström för att prova några nya strömmar, kompisen gick först men jag kom ikapp efter en timme. Han hade sett några fina vak i selet, och när jag kom till utloppet så såg jag ett fint head & tailvak. Jag nötte ett tag och lyckades till slut få en harr på ca. 9 hg. Vi satte oss ner en stund och tog en liten Wirre innan han fortsatte nerströms, men innan han gick så såg vi ett fint vak strax ovanför oss. Han gick och jag började kasta lite uppströms samtidigt som jag såg en av Lommarna landa längre upp i selet, för att senare få sällskap av den andra Lommen. Jag fortsatte kasta uppströms på vaket vi sett, när jag ser ena Lommen dyka upp i närheten av flugan. Jag trodde den skulle bli rädd och fly men den dök efter en stund och i samma stund kände jag att fluglinan började löpa ut, vilket innebar att jag gjorde ett mothugg instinktivt. Något rusade uppströms och efter en stund så kom Lommen upp till ytan och jag förstod att Storlommen var på kroken. Danielssonrullen fick bekänna färg och jag var tvungen att dra åt största motståndet på bromsen men det hjälpte inte, Lommen bara dök och försvann. Tankarna började gå i mitt huvud att jag kanske måste avliva den med vadarstaven, och jag började röra mig uppåt för att komma ikapp den. Det var lerigt/blött och en stor och hög videbuske fanns strax ovanför mig som jag måste få linan över och passera när den plötsligt släppte från kroken!!! Den ropade till den andra Lommen och de sammanstrålade sen som inget hänt, och jag blev lättad att det gick bra, men vad skulle jag gjort om jag fått in den? En lite annorlunda drillning som fick ett lyckligt slut, som kanske varade i tre minuter.
 9. Måste berätta om sommarens tuffaste drillning i Kaitumälven. Fisket var skapligt med fina harrar och öringar samt att vi hade bra väder bitvis. Vi låg vid ett större sel och Storlomsparet kom och gästade oss av och till. Sista kvällen gick vi nedström för att prova några nya strömmar, kompisen gick först men jag kom ikapp efter en timme. Han hade sett några fina vak i selet, och när jag kom till utloppet så såg jag ett fint head & tailvak. Jag nötte ett tag och lyckades till slut få en harr på ca. 9 hg. Vi satte oss ner en stund och tog en liten Wirre innan han fortsatte nerströms, men innan han gick så såg vi ett fint vak strax ovanför oss. Han gick och jag började kasta lite uppströms samtidigt som jag såg en av Lommarna landa längre upp i selet, för att senare få sällskap av den andra Lommen. Jag fortsatte kasta uppströms på vaket vi sett, när jag ser ena Lommen dyka upp i närheten av flugan. Jag trodde den skulle bli rädd och fly men den dök efter en stund och i samma stund kände jag att fluglinan började löpa ut, vilket innebar att jag gjorde ett mothugg instinktivt. Något rusade uppströms och efter en stund så kom Lommen upp till ytan och jag förstod att Storlommen var på kroken. Danielssonrullen fick bekänna färg och jag var tvungen att dra åt största motståndet på bromsen men det hjälpte inte, Lommen bara dök och försvann. Tankarna började gå i mitt huvud att jag kanske måste avliva den med vadarstaven, och jag började röra mig uppåt för att komma ikapp den. Det var lerigt/blött och en stor och hög videbuske fanns strax ovanför mig som jag måste få linan över och passera när den plötsligt släppte från kroken!!! Den ropade till den andra Lommen och de sammanstrålade sen som inget hänt, och jag blev lättad att det gick bra, men vad skulle jag gjort om jag fått in den. En lite annorlunda drillning som fick ett lyckligt slut.
 10. Förmodligen för att det inte finns nån...
 11. Tomas Danielsson, är enormt serviceminded. Han löser allt om han har möjlighet.
×
×
 • Create New...