Jump to content

kent.flyfish

Members
 • Content Count

  985
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

kent.flyfish last won the day on September 12

kent.flyfish had the most liked content!

Community Reputation

339 Excellent

2 Followers

About kent.flyfish

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Norr om Dalälven
 • Intressen
  Flugfiske, Natur, Mat & dryck

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kentn2@spray.se
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

17,456 profile views
 1. Måste berätta om sommarens tuffaste drillning i Kaitumälven. Fisket var skapligt med fina harrar och öringar samt att vi hade bra väder bitvis. Vi låg vid ett större sel och Storlomsparet kom och gästade oss av och till. Sista kvällen gick vi nedström för att prova några nya strömmar, kompisen gick först men jag kom ikapp efter en timme. Han hade sett några fina vak i selet, och när jag kom till utloppet så såg jag ett fint head & tailvak. Jag nötte ett tag och lyckades till slut få en harr på ca. 9 hg. Vi satte oss ner en stund och tog en liten Wirre innan han fortsatte nerströms, men innan han gick så såg vi ett fint vak strax ovanför oss. Han gick och jag började kasta lite uppströms samtidigt som jag såg en av Lommarna landa längre upp i selet, för att senare få sällskap av den andra Lommen. Jag fortsatte kasta uppströms på vaket vi sett, när jag ser ena Lommen dyka upp i närheten av flugan. Jag trodde den skulle bli rädd och fly men den dök efter en stund och i samma stund kände jag att fluglinan började löpa ut, vilket innebar att jag gjorde ett mothugg instinktivt. Något rusade uppströms och efter en stund så kom Lommen upp till ytan och jag förstod att Storlommen var på kroken. Danielssonrullen fick bekänna färg och jag var tvungen att dra åt största motståndet på bromsen men det hjälpte inte, Lommen bara dök och försvann. Tankarna började gå i mitt huvud att jag kanske måste avliva den med vadarstaven, och jag började röra mig uppåt för att komma ikapp den. Det var lerigt/blött och en stor och hög videbuske fanns strax ovanför mig som jag måste få linan över och passera när den plötsligt släppte från kroken!!! Den ropade till den andra Lommen och de sammanstrålade sen som inget hänt, och jag blev lättad att det gick bra, men vad skulle jag gjort om jag fått in den? En lite annorlunda drillning som fick ett lyckligt slut, som kanske varade i tre minuter.
 2. Måste berätta om sommarens tuffaste drillning i Kaitumälven. Fisket var skapligt med fina harrar och öringar samt att vi hade bra väder bitvis. Vi låg vid ett större sel och Storlomsparet kom och gästade oss av och till. Sista kvällen gick vi nedström för att prova några nya strömmar, kompisen gick först men jag kom ikapp efter en timme. Han hade sett några fina vak i selet, och när jag kom till utloppet så såg jag ett fint head & tailvak. Jag nötte ett tag och lyckades till slut få en harr på ca. 9 hg. Vi satte oss ner en stund och tog en liten Wirre innan han fortsatte nerströms, men innan han gick så såg vi ett fint vak strax ovanför oss. Han gick och jag började kasta lite uppströms samtidigt som jag såg en av Lommarna landa längre upp i selet, för att senare få sällskap av den andra Lommen. Jag fortsatte kasta uppströms på vaket vi sett, när jag ser ena Lommen dyka upp i närheten av flugan. Jag trodde den skulle bli rädd och fly men den dök efter en stund och i samma stund kände jag att fluglinan började löpa ut, vilket innebar att jag gjorde ett mothugg instinktivt. Något rusade uppströms och efter en stund så kom Lommen upp till ytan och jag förstod att Storlommen var på kroken. Danielssonrullen fick bekänna färg och jag var tvungen att dra åt största motståndet på bromsen men det hjälpte inte, Lommen bara dök och försvann. Tankarna började gå i mitt huvud att jag kanske måste avliva den med vadarstaven, och jag började röra mig uppåt för att komma ikapp den. Det var lerigt/blött och en stor och hög videbuske fanns strax ovanför mig som jag måste få linan över och passera när den plötsligt släppte från kroken!!! Den ropade till den andra Lommen och de sammanstrålade sen som inget hänt, och jag blev lättad att det gick bra, men vad skulle jag gjort om jag fått in den. En lite annorlunda drillning som fick ett lyckligt slut.
 3. Förmodligen för att det inte finns nån...
 4. Tomas Danielsson, är enormt serviceminded. Han löser allt om han har möjlighet.
 5. Toppen på ett isberg, om man tänker på alla "onödiga" prylar som vi flugfiskare vill ha..
 6. Inget jag kommer använda men ett bra tips!!!
 7. Jag badar i flugfiskeprylar så jag undrar om du är intresserad av något byte mot sage spöt? 

  1. kent.flyfish

   kent.flyfish

   Tyvärr inte!...

 8. Har dessa kvar. De är till Lamson/Waterworks rullar men vet inte vilka. Oanvända. 50 kr/st inkl. frakt. Obs! Den vänstra är såld.
 9. Ska kolla när jag har möjlighet. Hör av mig.
 10. Det bästa är nog att lägga på ett lager över hela lindningen. Tvåkomponents lack tror jag, du får googla eller nån annan här på forumet kanske kan ge dig råd som håller på med spöbyggnad. Lycka till!!
 11. Det ser ut att bara vara estetiskt, klingan har nog klarat sig. Tråkigt men det är nog bara lacken som fått sig en reva. Du kan nog fiska vidare eller lägga på ett lager till med lack.
 12. Förstår inte att nån kan gilla detta läte/oljud, det låter både billigt och illa. Gevaliaburkar!!!
×
×
 • Create New...