Hoppa till innehåll

Frank

Members
 • Antal inlägg

  71
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Frank last won the day on August 18 2016

Frank had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

19 Good

Om Frank

 • Placering
  Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  frank.lundgren@gmail.com
 • Telefon
  0735-950642

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Jag har hört det påståendet förr och tycker det är mycket märkligt. Om man lyckas bygga ett bra fiskevatten så ger man ju vattendraget ett mycket bättre skydd för framtiden. Man skapar ett betydligt större värde!
 2. Som jämförelse ett foto på min barndoms lilla å. I de här lugnflytande partierna är det gott om fisk. Lite stationär öring samt havsöring- och laxyngel. Även gott om lake och ål. De storsteniga partierna som jag tyvärr inte har foto på saknar i stort sett fisk. Jag tror det beror på att det är jobbigt för dom att stå i den ständigt varierande strömmen. Det går åt mycket energi och ger väldigt lite utbyte. Tittar man noga hoppas jag det syns vågor av en vakring.
 3. Mannen som utförde de tidigare elfiskena var den som senare var delaktig i företaget som "restaurerade" älven. Men allt är ju gjort "enligt boken"... säger dom.
 4. Bilderna ovan är samma sträcka från något olika vinkel.
 5. Vill också säga att det var verkligen fantastiskt fint öringfiske i Långevallsälven. Jag är rädd att framförallt öringen tagit mycket stryk av övergreppen. Skall provfiska till våren.
 6. Det här med "restaurering"? Enligt min mening har man "restaurerat" Långevallsälven till något den aldrig varit. Den rinner genom en grusås och det ahr aldrig funnits särskilt mycket stor sten där. Däremot mycket fint lekgrus. De där elfiskena som förekommit och förekommer ger jag inte så mycket för. Man får det resultat man vill visa upp. Jag orkar inte kolla nu , men tätheterna man kan redovisa beror i hög grad på vattenföringen. Låg vattenföring= hög täthet. Vid hög vattenföring slinker flertalet förbi håven. Tackar för att tråden väckts till liv igen och fått en intressant utveckling. Vill också påpeka att älven håller på att återställa sig själv efter övergreppen. Som tur är har vattnet en egen vilja man inte styr så lätt!
 7. Ville kanske bara visa att man inte måste slänga ut 5000 stenbumlingar och fokusera på död ved
 8. Vettig och fin restaurering i Danmark Bra fiskevård
 9. Men vad står det på etiketten?
 10. På tal om att irritera... Jag läste fångstrapporten från Berby, Enningdalsälven. Jag kan inte se en enda notering om vare sig lax eller havsöring fångad i Svingen? Alltså den "restaurerade" sträckan. Men att man "restaurerar" en älv innebär naturligtvis inte att den därmed blir lämpad för sportfiske.... Vidare noterar jag att Länsstyrelsen fina sida "Projekt Enningdalsälven - en investering i framtiden" har slutat uppdatera uppvandringen i laxtrappan... http://extra.lansstyrelsen.se/projektenningdalsalven/Sv/Pages/default.aspx En framtid utan sportfiskare?
 11. Notera den totala avsaknaden av stora stenblock och död ved i Danmark. Det ser finfint ut. Villestrup Å
 12. Googlade lite. "I Nossan togs exempelvis de sista storöringarna på 30-talet." Notis i Fiskejournalen 1975 sidan 63 http://www.fishinggarner.com/m2013/fj_10_1975.pdf
 13. Hej! Det har säkert förekommit en del fiskevård. Eller borde ha gjort det. Jag har för mig gamle Nils Färnström skriver lite om flugfiske i Nossan, men minns inte i vilken bok. Det är väldigt fina kläckningar runt just Herrljunga. Eller var, kanske är bäst att säga. Hur det är nu vet jag inte. Men det är ju en lång å med möjligheter...
×
×
 • Skapa ny...