Jump to content

Frank

Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Frank last won the day on August 9

Frank had the most liked content!

Community Reputation

80 Excellent

About Frank

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  frank.lundgren@gmail.com
 • Telefon
  0735-950642

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Djurplågeri satt i system alltså. Hur roligt kan det vara att fiska medvetet på samma fisk? Flera gånger under en dag??? Sen, att lyfta små öringar ur vattnet är väl en sak, men en lax på 10kg tror jag absolut inte mår bra. Fiskkroppen är inte gjord för att klara av gravitationen.
 2. Enligt den gamla Sportfiskebalken skulle man ta upp fisken så snabbt som möjligt och omedelbart avliva den. Allt annat var djurplågeri. Man skulle inte ta upp mer fisk än man kunde äta. Och släppte man tillbaka fisk skulle det göras så skonsamt som möjligt. Men det är ju andra tider nu förstår jag.
 3. Bakom gälarna, där folk brukar lyfta sina troféer sitter livsviktiga organ för fisken som ni klämmer åt ordentligt... Men vafan, fotot blir väl snyggt och så får ni en måbra-känsla när ni släpper tillbaka fisken. Och skall man nödvändigtvis ta i fisken skall man göra det med våta händer annars skadar man slemhinnan.
 4. Jag är rädd för att vi låter ekonomiska gröna intressen förstöra hela planeten. https://special.aftonbladet.se/blodsbatterier/ Och varför protesteras det inte mot Monsanto, Bayer, Syngenta? Varför hade SVT en artikel om att storskaligt jordbruk är bättre för planeten än småskaligt. Och varför stoppar vi inte dessa förbannade storskaliga köpcentrum? Och varför... etc. Rena löjan alltihop. Sila mygg och svälja elefanter. Och SSU:s ordförande tycker i en debattartikel att Sverige skall låna 100 miljarder per år för klimatet. Ren idioti. Jag tror vår del av CO2 utsläpp i världen är 0,14% enl. Wikipedia. Och på breven jag får står det "klimatekonomiskt" när det körs ut med bil. Rent hyckleri rakt igenom.
 5. Gräsrotsrörelse? Samtidigt utrotas orangutangerna av "bio-bränsle"...Palmolja. Men det får inga rubriker... https://350.org/2017-annual-report/ https://www.rainforest-rescue.org/petitions/1025/save-the-orangutans-ban-biofuel?t=358&fbclid=IwAR1hQ0vnBWZ4VhKAfCyeO_1_Bqu3tYKc0w8DSOSdDjX_DPD1LV1d1uPhDmE
 6. Förlåt min överdrift. Det är bara en halvmiljon enligt Extinction Rebellion. Förövrigt kan väl även en lågstadielektion vara korrekt? Hur ser högskolevarianten ut då?
 7. Big Oil är slut. Nu är det Big Green. Ja, det går åt helvete!
 8. CO2 behövs för fotosyntesen. Om någon nu kommer ihåg den? Växter tar upp CO2 och avger syre, enkelt uttryckt. Om nivån av CO2 sjunker ner till 0,015% kan växterna inte leva... Just nu har vi 0,4% CO2 i atmosfären. Det är alltså ett spårämne. Halten har varit betydligt högre tidigare i jordens historia. Det är en av livets grundpelare. Nu kommer krav på att fånga upp CO2 och lagra i berggrunden... Och det finns säkert andra varianter på att fånga upp denna numera "livsfarliga" gas... "Miljoner människor dör!" När sanningen är att aldrig tidigare har så många överlevt.
 9. Och vår miljöminister har tidigare varit skribent på Damernas Värld. Så hon vet hon!
 10. Det blir vi små människor som får göra inskränkningar i våra liv. Sluta köra bil och äta enbart potatis. Vi får strömmen avstängd för att elen blir en bristvara och därmed svindyr och vi får laga mat inomhus över öppen eld. Tillbaka till hur dom fattiga hade det på 1800-talet. "Eliten" flyger glatt vidare i sina privatjet.
 11. Som tur är finns det ju dom som gör något konkret. Men det skrivs det inte om i svensk massmedia. Här beskattar vi plastpåsar och är världsbäst. Ett projekt av afrikanska stater som planterar en grön mur av träd längs Sahel, alltså hela södra Sahara. Inget tjafs om CO2. https://www.encyclopedie-environnement.org/en/life/green-wall-hope-greening-sahel/?fbclid=IwAR14HHyla5KCEVWXu6VgLjJWiKEKOmjj7VlhsvRLsLXxVhu_vZS8CyUamAc
 12. Det där är ju som gamla tiders helvetes-predikande präster. Domedagen är nära. Bekänn era synder. Lägg pengarna i kollekten tack. Under tiden blir Sahara grönare, Indien och Kina har blivit grönare. Hundratals miljoner människor har lyfts ur fattigdom och svält. Är inte det bra? Men alla tokreligiösa fundamentalistiska klimatgökar skiter i hela miljön (miljögifter och allt) för jorden kommer ju att gå under 2030!
 13. Jag köpte en klinga därifrån för ett par år sedan. Anledningen var mest att jag ville ha något att göra över vintern. Företaget har jag absolut inget emot. Men grejen är att man får vad man betalar för. Jag blev inte särskilt imponerad av klingan. Är det bygget som lockar eller vill du ha ett cane-spö för fisket? I båda fallen finns ju ebay i England med mängder av cane-spön i alla varianter och priser. Min egen erfarenhet är att det är riktigt bra cane i många gamla spön. Och dom går ju att renovera. Jag köpte ett riktigt trevligt spö för £25... Fick göra en sorts halvrenovering med lite nya lindningar och lack. 8 fot #5 från mitten av 50-talet och kastar så bra och lätt man kan begära. Sen ser dom ju så trevliga ut dom där gamla tätlindade spöna! Fick en ny favorit för det lätta laxfisket i somras. Ett 12 fot #7-9 tvåhandsspö. för en tusenlapp. Spöt var helt i nyskick. Man behöver inte stirra sig blind på kända namn heller. De flesta gamla byggare verkar ha varit riktigt bra och seriösa.
 14. Lite utanför ämnet kanske, men det finns ju ett kapitel i en av Hans Lidmans böcker. "Häxan som metade med kolibri" tror jag kapitlet hette. Toppknuten lina... Man har inte roligare än man gör sig, heter det ju. Och det här verkar definitivt roligt!
 15. Det ser roligt ut själva fisket med de spöna och det är väl huvudsaken? Kan tänka mig att det är en upplevelse med bambu och hästtagel! Jag tror inte spöna kräver så mycket vård, där är dom nog som splitcane. Torka av det efter fisket och förvara det hängande i sitt fodral med tjock-ändarna neråt. Inte alltför varm och torr luft i rummet.
×
×
 • Create New...