Jump to content

Calle85

Edgemember+
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Calle85

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Habo

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  callecanesfan@hotmail.com
 • Telefon
  0730508776

Recent Profile Visitors

1,431 profile views
 1. Calle85

  Öland

  Är det någon som har koll på hur fisket är i direkt anslutning till Mörbylånga så här års?
 2. Körde vid Knipån idag i en timme, kl 21.30-22.30. Betydligt varmare i vattnet idag, 16 grader. Fjädermygg och förhållandevis mycket gul forsslända. 11 vak och två fångade harrar på ca 25 cm.
 3. Trodde du var i Japan!? När kör vi då?
 4. Kört två pass vid Rödån senaste veckan. Förra tisdagen, 10 grader i vattnet. Relativt mycket insekter, fjädermygg, myror, enstaka gula forssländor och nattsländor. Räknade till 123 vak på 1,5 timme. Fick en stor harr på 45 cm och missade ett mothugg. Idag var det fortfarande 10 grader i vattnet. Mer sparsamt med insekter, fjädermygg, bibios, björklarv, gul forsslända. 154 vak på 2 timmar. Fick två harrar på 30 cm och missade ett mothugg.
 5. Då var min premiär avklarad. Rödån, 9 grader i vattnet och nästan helt vindstilla. Väldigt mycket insekter. Chansen att fisken skulle ta just ens egna fluga kändes inte speciellt stor. Räknade till 47 vak.
 6. Låter som en synnerligen bra ide!
 7. Hör av dig när du är "fri".
 8. Fiskade vid rödån 15.00-18.30. 9 grader i vattnet och varierat regn/solsken. Inte mycket insekter räknade bara till 8 vak. Precis när vi kom stod jag och fiskade från klipporna då en fisk vakade två gånger max 5 meter ut i vattnet. Vaken var riktigt rejäla och jag uppfattade det som att fisken var stor. Jag lade ut en griffiths gnat stl 14. Sen hände något riktigt häftigt. Jag såg då harren steg upp från botten och tog min fluga nästan under min spötopp. Harren både såg ut och kändes stor. Efter ca 6-7 min håvade jag den och mätte den till 49 cm, min överlägset största harr fångad i vättern. Den var nästan helt fri från karplöss, det kalla vattnet har fått bort dem. Då jag släppte tillbaka fisken behövde den inte många sekunder för att återhämta sig och simma tillbaka dit den kom från. Fick även en andra har då jag hoppat i flytringen som mätte 25 cm.
 9. Körde morgonfiske vid Skämningsforsån idag, 06.30-08.00. 21 grader i vattnet och en svag sydvästlig vind, i det närmaste stiltje. Stod fisk och vakade strax utanför åmynningen. Fick 2 st små harrar på ca 15 cm. Tyvärr hade den ena karplöss på sig. Har för övrigt aldrig sett så klart vatten i Vättern som det var idag.
 10. Kul att det är igång "norröver"! Tänkte försöka kolla Knipån för första gången i morgon.
 11. Blev ett kort "spontanfiske" ikväll. Fiskade från klipporna strax norr om rödån mellan kl. 20-20.45. 16 grader i vattnet och en del nattsländor på ytan. Räknade det till 39 vak. Fick en jättevacker liten öring på ca 15 cm och tappade en harr av storlek mindre.
 12. Fiskade med JesperP vid Almnäs strax söder om Hjo idag. 21 grader i vattnet och sporadiskt med vak. Det var ganska intensivt med vak i några korta minuter, för att sen inte vara några alls på ett tag. Så höll det på hela kvällen. Det var sparsamt med insekter på ytan, några enstaka dagsländor och nattsländor. Fick tre st harrar, en på 30 cm och två på 40 cm. Alla tre togs på en Elk hair caddis i stl 14.
×
×
 • Create New...