Jump to content

Vuttex

Members
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vuttex last won the day on July 3 2014

Vuttex had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Vuttex

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 04/28/1971

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

833 profile views
 1. Är väl bra. Vem vill äta fisk fångad i Mörrumsån hur som helst ?
 2. Frågan är hur mycket du är villig att lägga på spöt. Går det inte att hitta gamla GLX till salu eller är dom för dyra. Ett annat trevligt spö att titta efter är ett gammalt thomas&thomas. Det gamla med blå klinga. Mycket trevligt spö som såldes under samma period som de gamla GLX spöna. Vill du komma riktigt billigt undan kan du ta ett Scierra. Evigheter sedan jag testade ett sådant men det var rätt likt ett GLX. Dock så exploderade detta spöt helt plötsligt när min bror och jag överklassade det. Ett sista billigt alt skulle vara ett Sage GIII, skulle tro man uppfattar det lite topptungt idag men det tror jag att jag skulle tycka GLX 15 fot också.
 3. Vilket GLX är det du har ? Gamla svarta GLX eller gröna Stinger ? Gillar du det spöt du har och söker liknande ? Beskriv vilken typ av spö du gillar så kan du säkert få massa förslag på äldre modeller som du kan köpa för en rimlig peng begangnat. LPXe fungerar klart som ett backup spö. Jag själv brukar ha med 3-4 av mina spön till Norge. Brukar rigga flera av dem med olika typer av sjunkgrad på linorna. Allt för att variera hur jag fiskar så enkelt som möjligt.
 4. Jag tycker usch. Styva, okänsliga, toppiga och topptunga. Visst det går att kasta med dem men det är inte roligt.
 5. Det fungerar säkert ok med den linan. Den blir lite längre dock. Dvs lite svårare att kasta med men inga problem. Slickshooter är bara att knyta fast med backingen och i andra änden kör jag bara en enkel knut med ögla.
 6. Jag vet inget om den skjutlinan. Jag själv hade inte chansat på den. Vill du ha något billigt och ok kan du köpa tex en rio slickshooter från mistpool. Finns DDC connect från guideline. Men jag hade valt rio scandi short versitip om jag vore du. Väldigt lättkastad och färdiga öglor. Dvs inget att fixa bara att rigga och fiska. Dock så har rio haft problem med hållbarheten på dessa linorna under 2015. Dvs väljer du en sådan bör du vänta in nästa års version. Angående klass så hade jag kört klass 9 på ett spö som är klassat 8/9. Detta är en smaksak dock. Som nybörjare är det bättre att köra lite tyngre lina tycker jag. Sedan skall man inte stirra sig blind på vad vad för klass det står på spöet. Finns oftast rek linvikt för de flesta spöna. Eller så frågar du här på forumet när du valt spö.
 7. Skit i scandi/skagit grejen. När jag fiskade skagit så blev det större delen att jag kastade vanligt undehandskast ändå. Bättre att lära sig vanligt underhandskast innan man börjar med Perry poke och liknande. Rio versitip är lite som en medelväg mellan vanlig scandi och skagit. Väldigt lätt att kasta med och fiskar bra. 13 fot 8/9 är ett bra val. Vill du ha något som är riktigt lätt att börja fiska tvåhands med så väljer du den korta varianten av rio scandi versitip. Skall du fiska från båt eller från land i Forshaga ?
 8. Som tidigare skrivits räcker 50 meter. Kan tom köra mindre än det. Vill du ha en väldigt bra allround lina så köper du ett rio versitip paket. Då får du en väldigt trevlig lina att kasta med och ett antal taperade spetsar där du kan anpassa sjunkgrad efter förhållande och tycke.
 9. Ja du kan ha samma running-/shooting line till skagit och scandi klumpar. Skagit är bara en kortare och lite tyngre klump. 30-50lb kör dom flesta. Ken Sawada eller compline 50lb intermediate är två bra val. Tips är att lägga rullen i blöt ett tag innan fisket i varmt vatten. Då blir dessa två mjukare och har mindre minne när du börjar fiska.
 10. Nej man behöver inte tvåhands. Är en smaksak och jag själv föredrar att fiska tvåhands. Detta för att det är så ansträngningslöst att fiska med ett kort tvåhands. Som tidigare skrevs är det en väldig skillnad på ett 9,6 klass 7 och ett switch klass 7. De flesta switch spöna är tvåhandsklassade. Om du vill lägga en slant kanske begagnat cross s1 eller Sage one switch klass 7 vore något för dig.
 11. Jag hade valt klass 7. Hade fiskat det som tvåhands bara för att jag gillar det bättre. Det som är bra med switch är att du kan köra det som enhands också. Du behöver ju inte kasta långt i varken Säveån eller Örekil. Här är det snarare viktigt att få plats under alla träd som hänger ut över ån. I Ätran kan man kasta längre men det räcker lätt med ett switch spö.
 12. Rio short versitip fungerar alldeles utmärkt till både 12,6 och 13 fotare. Själv har jag dubbla kit och även lösa spetsar. Då kan jag anpassa efter plats och humör.
×
×
 • Create New...