Jump to content

Putte74

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Putte74

 • Rank
  Member
 • Birthday 02/13/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Östersund
 • Intressen
  Jakt, fiske, mc, skoter

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hedmark74@hotmail.com
 • Telefon
  0703287504

Recent Profile Visitors

490 profile views
 1. Putte74

  Spöbytar djävulen

  Mycket möjligt...ska testa några linor i helgen🙂
 2. Putte74

  Spöbytar djävulen

  Jo...men måste ha ett reservspö😏
 3. Hej! Har en Loop evotec #5 mf idag till torrfluge fisket som har funkat fint,sitter en Rio lt trout på...tills jag tog fram ett billigt Scierra Ferox jag skaffade som ett reservspö med en gammal Cortlandlina jag dammade av och testade i helgen...jäklar vilket skjut det va i det! Riktigt rolig att kasta med...spöt är styvare än Evotev:en och då började grillerna i huvvet att spöka...gillar ju Evotec spöt men skulle vilja ha ett lite styvare spö. Har ni som har mer erfarenhet än mej på alla spön som finns nåt bra tips?
 4. Tänkte lägga en droppe lim över knuten från backingen och fluglinan. Vad ska man använda? Har läst att snabblim är inte att rekomendera då det blir sprött och är inte bra för linan?
 5. Tack för all hjälp grabbar! Lutar åt att beställa en Wulff tt+ men jag såg det va klent med återförsäljare...nån som vet om nån fler som säljer dom?
 6. Hittade och läste om den...bra recensioner hade den fått,men nån som tyckte den va en halv linklass för tung???...men sånt är väl väldigt individuellt kanske?
 7. Skulle vilja testa en ny lina till Loop Evotec MF men finns ju en del att välja mellan. Gillar Rio linan men skulle vilja ha en med lite kortare klump än den på Rion som jag tror är runt 14 meter om jag minns rätt...fiskar mest i mina hemmavatten Hårkan, Långan. Kanske nån här som har en färsk lina till övers att sälja eller kör samma kombo som mej och har hittat drömlinan och kan ge köptips?
 8. Halloj! Hittade precis en klass 6 lina som jag fick för några år sedan när jag prenumererade på nån flugfisketidning...linan är orange och kom i en påse utan nån spec. Har nån här nån erfarenhet av den linan?...hur den funkar till större flugor och ev streamer?
 9. Ursäkta, men eftersom du avslutar med att kalla dig nybörjare på tvåhands så kanske tid till övning är viktigare än att köpa en ny lina? Inget att ursäkta! Bara skönt att höra att det fanns nån som hade erfarenhet av grejerna och va nöjd...självklart måste jag fortsätta träna och nöta in tekniken. Fick testa en klass 7 skagit lina för skojs skull för att testa och känna skillnaden,tyckte den sköt iväg bättre,och blev därför lite fundersam....blev också riktigt sugen på Skagit då jag samtidigt fick en liten grund lektion i det....kanske finns nån här som testat andra linor till spöt? De där grejerna passar som hand i handske...
 10. Införskaffade mej ett switchspö (Vision Switch#7)efter att ha tröttnat på att dänga iväg storflugor med mitt förra enhands spö #8,tyckte det såg roligare och framför allt smidigare ut speciellt då jag måste kasta underhandskast 90% av fisket. Köpte i samma stund,Visions ace Switch lina. Jag hade ingen erfarenhet av att kasta tvåhandsspö innan. Nu till problemet....efter idogt kastande,vänner som hjälp till med tips mm. Och jag vet att min teknik har brister men jag tycker att jag borde få till mer än vart 10: de kast hyffsat.Så undrar jag om det finns nån som kan tipsa om en annan bättre,mer lättkastad lina,gärna en som funkar både till Skagit och Scandi om det finns?....som sagt, nybörjare på tvåhands.
 11. Putte74

  Orvis

  Fick hem rullen i fredags...måste säga att det blev bättre än jag hade vågat hoppats på. Rullen passade perfekt och någon mindre och lättare rulle hade nog blivit för pickligt,i mitt tycke. Brukar själv inte ha broms på lättare klasser än klass 6 men det fick bli det den här gången....ett riktigt fint knarr på den,trots att jag varit lite emot ljudet innan:-)
 12. Tack TobbeL! Jäklig bra priser och fri frakt...kanoners!
 13. Jo,det är ju personligt det där med linor,men då jag inte har möjlighet att testa innan köp så blir det ju lite chansning. Har som ingen direkt lust att lägga ut 600-800-och köpa grisen i säcken....lutar åt att lägga ut en köpes annons här snart om jag inte hittar nåt vettigt....annars så blir det mest troligt grissäcksköpet. Sett att GL har några linor till bra pris som skulle passa också,men har ingen erfarenhet av GL linor just.
 14. Båda kan va intressanta men hittar inte så mycket info på nätet om dom båda. Vilka säljer dom? Mest kört på Rio och Vision och SA linor på mina andra spön.
×
×
 • Create New...