Jump to content

Gillholm

Edgemember+
 • Content Count

  1,127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Gillholm last won the day on June 2 2016

Gillholm had the most liked content!

Community Reputation

97 Excellent

About Gillholm

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday October 29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  NÖ Skåne, vid Kusten.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  alvfjord@hotmail.com
 • Telefon
  0709961850

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du behöver ingen taperad tafs till gäddan, en meter 0,40 eller så och en bit ståltafs så är du rustad! Givetvis ska tafsens längd anpassas till flugans storlek o linan du kör med men i dom trakterna kan du börja.
 2. Skomakaren är väl den som borde vara bra på sulor? Snacka med en, han kanske har connections med Vibram!?
 3. https://www.flyfisheurope.com/zu/?frontpage
 4. Alltså, man kan ju försöka ta vinden till sin fördel..... blåser det mkt kastar man inte rätt emot utan väljer platsen så man har sid eller medvind. Fördelen med skärgård är att det alltid finns platser där det funkar. Blåser det småjävlar är inte heller 17-18 gram mycket att komma med, det kan sträcka ut fint men hinner blåsa tebax o landar i en hög.
 5. För den pengen kan det här: http://www.fishline.se/loop-opti-coast-spo/product_details.php/products_id/60 vara ett alternativ. Det anses vara en mkt bra sexa, x-grip är det inte alla som gillar men funkar det för dig så.... Annars Loop Q eller någon av Guidelines billigare serier, det finns som sagt massor att välja på. Men spön är definitivt en smaksak, ta dig till en butik och provkasta!
 6. Vad innebär inte allt för dyra? Somliga tycker 2000 är mycket för ett spö, andra att 6000 inte är så farligt....
 7. Klass 6-7, 9-10 fot. Tycke och smak får avgöra! Vilken kust fiskar du?
 8. Knappast, men snacket har väl flyttat över till grupperna på Fb.
 9. Aceton torkar ut nåt hemskt och löser troligen upp ev. lim, undvik det! Jag hade torkat av med trasa/papper och sen gnidit in olja i omgångar, inte så mkt att korken blir mjuk och svampig bara så det håller vatten borta.
 10. Jag har för mig att nån av rulltillverkarna säljer i pytteflaska till högre pris så det är ett sämre alternativ. Här är en annan säljare, googla runt lite så kanske det finns fler men jag tror det är svårt att hitta nåt som är mkt billigare. https://www.taur.se/produkter/sadlar/ladervard/sheps-pure-neatsfoot-oil-470-ml.html Eller gå in i närmaste ställe med hästprylar å kolla.
 11. Smörj med sån olja! https://timotejandersen.se/ridsport-hast/ladervard/fiebing-neatsfoot-oil-100-ren-naturlig-ladervardsprodukt/ http://www.speypages.com/speyclave/54-tackle/25046-oil-cork-drag.html
 12. Får du ut alla 27 meter när du kastar?
 13. Å vad är det som stör med det, att den platsar dåligt på rullen? Isf är nog ett rullbyte det bästa.
 14. http://www.fishline.se/rio-intouch-outbound-short-flyt-fluglina/product_details.php/products_id/2857 Har den tunnaste skjutlina jag träffat på men är inget för finlir med torrisar. Sen är det en nackdel med tunna skjutlinor, de håller inte lika länge.
 15. Förmodligen samma som 85:an så är det skjutlinan som är problemet är det ingen lösning. Har du ingen butik i närheten där du kan känna på linor innan köp?
×
×
 • Create New...