Jump to content

Kaisan

Members
 • Content Count

  671
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kaisan

 1. Säljer en flugrulle av märket "Vision Koma 7-8". Rullen är som ny och legat mest i min byrålåda. Pris: 500kr + frakt.
 2. Hej på er alla! Jag söker efter en fiskeklubb eller fiskeförening som finns i Bergslagen, gärna där flertalet är flugfiskare som jag och har eget fiskevatten för medlemmar. Om ni har kontaktuppgifter till någon klubb eller förening, skicka gärna ett personligt PM till mig. Mvh Kai N
 3. Kolla här. https://youtu.be/3LbaJqmbEEo Hydrophobic Fumed Silica
 4. Tackar för tipsen! ? Ska laga mina kängor under vintern till nästa sommar. Har också en vadarjacka att laga men det är en annan historia.
 5. Har vadarkängor där filtsulan börjar släppa lite, har ni några tips på hur man lagar det. Vilket lim man ska ha eller annat?
 6. Vision Speed En gammal jacka från förr. Någon här som äger en sådan fortfarande? Jag äger en sådan och den börjar bli lite sliten, måste tejpa och limma lite sömmar på insidan under vintern.
 7. Tycker det är svårt att hitta en bra välfylld fysisk butik för flugfiskare, där man kan få känna och klämma på grejerna innan man öppnar sin plånbok. Mycket finns ju på nätet men bilderna säger inte allt. Känner ni till någon eller några bra butiker, helst när mina hemtrakter i Västmanland eller närliggande län?
 8. Sen finns det ju också krokar som är mjuka dvs rätar ut sig lätt, kanske de är bättre än de som är stumma och går av istället.
 9. Tack för upplysningen! Det är nog så som du säger, har inte sett någon imitation av Cikada bland svenska eller nordiska flugfiskare.
 10. Spela Bonki Kong istället för Donkey Kong.
 11. Vad har ni för erfarenheter om smartwatch klockor, har ni en dyr som Samsung, Apple, Huawei eller annat märke från Sverige eller från utlandet?
 12. Har sett på Youtube att flugfiskare använder imitationer av Cikador ibland, min undran är då om dessa insekter finns här i Norden också om ni här på forumet använder såna imitationer?
 13. Du hittar även det på Ebay. T ex Maxcatch Gold fluglinan 170kr Ett flugspö med sk Nanoteknik kostar 1500kr - 2500kr. https://m.maxcatchfishing.com/
 14. Maxcatch säljer fiskeutrustning, billigt och bra är det. www.maxcatch.com www.leichichina.com/
 15. Ett bra premium flugspö håller i flera och om olyckan är framme så finns det förhoppningsvis bra garantier också. Jag har under mina 25 år råkat ta av spötoppen 2 gånger, fick spöet snabbt lagat pga garantin samt bra kontakter hör på forumet. Ett premium spö är en investering långsiktigt i min mening, fluglinor är slitvara och behövs bytas ut under åren. Som längst har jag haft en fluglina i 4 år, innan jag köper en ny. Vet inte om dessa jättedyra fluglinor håller mer än det.
 16. Det du säger stämmer rätt så bra här på forumet. Tyvärr är det mycket "pryl-fixering" på detta forum. Jag har haft mitt Sage SP+590 i många år. Köpte den när jag var ungefär 25 år, då var det spöet nytt på marknaden. Fiskar fortfarande med det och är nöjd. Vissa andra har garderoben full med sk premium spön, dyra rullar och linor. Inget fel med att ha det, alla får köpa vad de vill så länge det inte leder till personlig konkurs. Jag är inte sämre fiskare än någon annan här, bara för att jag inte har massor med utrustning i min garderob. Samma gäller för många andra här.
 17. Det låter som Pro är detsamma som tjockare plånbok än alla andra. Hoppas det var iron.
 18. Jag tipsar om Maxcatch Gold fluglinan, kostar inte mycket. Är en Rio Gold kopia men funkar riktigt bra. Maxcatch.com
 19. Hur mycket tycker ni att en riktigt bra fluglina får kosta? Tycker själv att 1500kr är lite för mycket för en fluglina, under 1000kr är nog okej för mig men då ska linan vara bra också. Den dyraste fluglinan jag köpt är SA Frequency Boost och den billigaste är Maxcatch Gold, båda är mycket bra fluglinor för det priset man betalar.
 20. Tack för en mycket långt och bra kommentar. Skulle den kunna fungera på en Sage SP+590 och ska jag välja en WF5 eller WF6? Kanske en annan AirFlo lina skulle funka bättre? Kom gärna med förslag.
 21. Skulle vilja veta hur den upplevs vid fisket, håller den vad tillverkarna lovar?
 22. Hej! Har någon utav er här något att säga om denna fluglina. AirFlo Superflo Stillwater Tänkte kanske köpa det till mitt Sage SP+590. Skulle det funka bra ihop?
 23. Har sett på Youtube flera sätt att göra egna sk Euro nymf tafsar som funkar som napp indikator. Hur gör ni såna och ser de ut?
 24. Jag tänkte bara vilket kastsätt skulle funka bäst i trånga lägen, då man råkar ha buskar eller träd bakom sig.
 25. Låter då lite som Snap T funkar bättre med en annan typ av Lina.
×
×
 • Create New...