Jump to content

kobmejaure

Edgemember+
 • Content Count

  603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

kobmejaure last won the day on February 2 2014

kobmejaure had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

About kobmejaure

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 07/14/1987

Information

 • Bostadsort
  Stockholms skärgård

Recent Profile Visitors

3,315 profile views
 1. Bompass igår e.m. vridande vind och regnbyar. Flera kontakter. En fotbollsrund tappad i ytan. idag blir det flugbindning på SFFC
 2. kobmejaure

  Gotland

  Träffade en finne på coop i helgen med toppfirre på 88 cm. Östra sidan. Någon i sällskapet härifrån?
 3. Tillbaka från öringmeckat, Gotland, blev det AW med ejken. Prime time nu men alldeles för lite fisketimmar. Men idag var det dags. Vinden vred om till syd. Innanskärgård. Tre upp. pattegris och svart woolly bugger.
 4. Ja det kanske bara är bra så inte våren exploderar redan nu. Vad tog du dina på? Eftermiddag? besorna verkar ha flytt vikarna, redan i kondition och jagar längre ut? Tycker det var färre bågar redan förra säsongen, inte fått någon i år.
 5. Sol och varmt i helgen. Om det bara hade blåst lite så hade det kanske blivit kanonfiske. Trög början men på tredje och sista stället lossnade det med två sprall på spey-trattfluga. Laddar för AW fiske nu efter tidsomställningen
 6. Jag har börjat köra tiemco 12 ft FC 0x + kort slitdel. Grym tafs
 7. Hade ett stadigt hugg som tog tafsen halvvägs ned på stenstranden. I viken tappade jag en skaplig tidigare när isen precis släppt. Grattis till premiär! Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 8. Satsa på en Outcast om du planerar använda den mycket. Tåligare innertub och gummerad undersida.
 9. Rapportera gärna era fångster till SHS (Nytt formulär i år) http://shs08.se/fangstrapporter-2014/ Kör hårt!
 10. Här kommer mitt bidrag från östersjökusten. Fullmånen bjöd till storöringsskymning en mild kväll i November. Horisonen bröts med jämna mellanrum av hoppande drömfiskar.
 11. Stort grattis till storöringen! Roligt att höra att södra levererar stort
 12. Bägge två är riktigt fina, perfekta till större älv och sjöfiske där vind kan ställa till det. Skulle nog säga att aktionen är rätt lika, rätt snabba. Finlirspön, som precision vid långa kast? absolut. Mag är 4-delat och kändes kanske något nättare och snyggare :-) Om det blir större delen finlir på kortare avstånd, bra väder och tunna tafs så tycker jag du bör spana in extreme. Provade det härom veckan och hade svårt att ta händerna från det.
 13. Tittade nyligen på detta. Finns bla oculus , tex denna http://www.ebay.com/itm/180715527719 Det går även att minska ner vidvinkeln under inställningar. Väljer man 1080p minskar den själv till 120 grader. Hjälper dock inte mot oskärpa under vattenytan.
 14. Tack för inspirationsbilden Hippokrates Ser heta ut! Kan rapportera tio landade från skärgårdens södra ände. 13 på två man. Det är allt annat än gemytligt att fiska men de verkar kunna vara ordentligt i stöten! Mest mindre men toppar på 54,56 och 59. En något större tappad. En spydde upp strömming. De flesta var blanka. En hel del hade fettfenan i behåll.
 15. Andra knep är att binda in en liten nylonögla(ca 0,40) horisontellt baktill under zonkerremsan. På Woolly Bugger kan man binda in maraboubunten med spetsarna pekandes framåt och sedan vika alltsammans bakåt. Innan man viker bak trimmar man till ändarna men sparar ett par millimeter så det blir som som en kudde under marabout
×
×
 • Create New...