Jump to content

NON

Edgemember+
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About NON

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Söderhamn

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nolsson7@gmail.com
 • Telefon
  0705248141

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klingan vill ju vrida bort från ryggraden så jag håller också med om att ringarna ska placeras på mjuka sidan i framkastet så att inga oönskade vridningar uppstår. Ryggraden i sig är ju en ej perfekt del av klingan som uppstår pga av att det blir mer duk och en viss orundhet på en sida av klingan när den rullas på mandrillen och inget som designats av konstruktören.
 2. I denna annons finns lite bilder: http://www.ebay.com/itm/Loop-by-Danielsson-model-4-Salmon-Fly-Reel-with-4-spare-spools-and-Bison-bag-/351729130871 (jag har inget med annonsen att göra)
 3. Större diameter än 3 och om inte minnet sviker ungefär samma bredd som 3W.
 4. Du sänker ju bara densiteten och ökar diametern om du drar på en krympslang.
 5. Fila bort tillräckligt med material från brottytorna så att alla sprickor garanterat är borta från.
 6. Lacken har ingen styrka i sig, enbart slitageskydd, så spöt är inte försvagat om det bara är lack som försvunnit. Så en droppe 2k lack för att förhindra framtida slitageskador på blottad kolfiber bör vara fullt tillräckligt.
 7. Så kan man göra men det är inte rätt. Det jag fick lära mig i mitten av -90 är att ge f-n i att tokbromsa så stannar laxen i 9 fall av 10 istället för att tokrusa, den tionde fångar man ändå aldrig så den kan gott ses som förlorad
 8. Det stämmer ej. 100 m dacron med diameter 1,1 mm får volymen 9503,3 mm^3. Om vi tar en tunnare lina med diameter 0,5 mm så krävs det 484 m för att nå samma volym. Siffrorna stämmer kanske inte riktigt då det är svårt att förutse hur mycket luft som finns kvar i rullen efter påspolning.
 9. Hej, vid "riktiga" skagit kast ligger spetsen död på vattnet, därför behöver du ej ta med den vikten.
 10. Synd att linan inte syns bättre.
 11. Experimentet visar tydligt att förhållandet mellan hävarmarna handtag/butt och spötopp/butt ger kraften på linan. Det skulle varit roligt om du också hade haft med en stadig 15 fotare i testet.
 12. Din hävarm är från butt till handen, laxens hävarm är från butt till spötopp.
 13. Kanske en spole till en antiloop?
 14. Min gamla loop 3:a har samma knopp som spole 1.
×
×
 • Create New...