Jump to content

isaksandling

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About isaksandling

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Sweden

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  isaksandling@hotmail.com
 • Telefon
  0703370004

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej är linorna för enhand eller tvåhand? vad väger dom?

 2. Vad kostar spöt om du säljer det?Med vänlig hälsning, Magnus

   

  1. isaksandling

   isaksandling

   Hälst så vill jag byta. Men runt 4 papp är det lätt värt. 

  2. sillenkillen

   sillenkillen

   Jag kan tänka mig att ge dom pengarna för det.

 3. Nu är hösten kommen och man måste ju bara ut å prova på kust öringen. Någon som har varit ute med framgång? Själv så blir det bara gädda, har aldrig sett röken av en öring hittils. Däremot har jag sett nät som ligger på helt fel ställen vilket indikerar på att man fiskar på rätt ställe för öringen. Någon som har andra tips än tjuvholms sundet och gäddvik? Kämpa på.
 4. Fiskade sommaren 2010 helt utan resultat på denna bananfuga. Harren älskade den men dom hugger på det mesta. Nu sommaren 2011 tog jag min första bananlax,blank och nystigen. Liten variant på ca 3-4 cm vinge, hög juni älv. Tog senare en beair lax på bananflug med grön övervnge så till nästa säsong vgar man tro lite extra på gulingen.
 5. Jag är med på den iden om att låta ett visst antal fiskar stiga innan man får lägga ut fällor. Laxen bryr sig inte om datum som vi människor gör. Tror inte att laxen känner av att hoppsan nu är det midsommar kanske dags att börja simma. Nej den simmar när vattentemp och vattenstånd är rätt. Tex: låt det simma upp 20000 i kalix, 50000 i torne och 5000 i byske innan det får börja läggas ut fällor. Borde inte ta så lång tid innan torneälv har 50 tusen laxar i systemet. utan fällor så är jag övertygad om att innan juli månad så är älvens kvot fylld.(fast torneälvs system kanske borde ha upp minst 100000 innan man kan börja fällfiska) Om sen yrkesfiskarna kontrar med att spöfisket också ska stoppas fram till älvens kvot är fylld så tror jag inte att spösvingarna är sena att gå med på det. ( för vi tar ju upp så jääävla mycke fisk i älven ). Steg i rätt riktning är detta men allt vore så mycke billigare och lättare om man bara inte gav yrkesfiskarna dispens för dioxinhalten i fisken. Ge pengarna till yrkesfiskarna som är tänkt till detta projekt med kontroller,kvoter,länstyrelse och dyl. Det kan dom leva på tills dom går i pension och vi får en massa lax i älvarna.
 6. Tas de nå lax efter älven? Syns de nystigen lax eller simmar dom bara förbi utan att visa sig? Snart hoppas man att vattnet stiger och att de sprutar upp fisk i älven. Troligen inte men man kan ju alltid hoppas.
 7. Har det setts nå ny fisk efter älven? Tänkte om nån har sett i vattnet eller på land. Snart måste de tas fisk i torneälv.
 8. Loop har en lina som heter Quattro tip spey och den har en spets med clear intermediate. Har inte provkastat den men loop brukar ha bra linor. Ska bli härligt att fiska efter mörker Öring. Lycka till med fisket
 9. Lycka till Med de Erki. Ska dra ut dig på rövartåg som vanligt=)
 10. Det låter som ett bra köp. Du kommer att bli jättenöjd. Klipp bara inte den för kort för då blir det jobbigt å kasta,. Klippte en flyt/sj5 lite kort och de var ingen hit.
 11. Tja. Jag fiskar jättemycket med flyt/sj7. Kastegenskaperna är lite sisådär. Den kan bli lite sladdrig i luften och det blir inte de snyggaste utrullningarna man kan tänka sig men så vitt jag vet så bryr sig laxen mindre om vad som försigår i luften. Linan fiskar sjukt bra och mendningen är precis som med flyt/sj 3 och flyt/sj 5. Jättefin att menda ned å fiska snabba slag med samt att bara låta den hänga och dingla med uppströmsmendningar. Den sjunker bra men eftersom sjunkdelen är ca 3 meter så går den inte djupare än det som sjunker. Däremot så sjunker den snabbt och fiskar på "rätt" djup med en gång. Jag fiskar den på försommaren när det fortfarande är ganska mycket vatten men man vill ha bra fart på flugan. Känns inte som jag får samma fart på flugan med en hel sjunkklump. sen är den superbra att fiska havsöring med på hösten då man bara vill hänga och dingla över nackar och i djuphålor. Förra sommaren tog jag både blanklax på försommaren och höstöring på denna lina. Har även kamrater som gillar denna lina. Nu låter jag som guidelineförsäljare men är bara för att jag gillar denna lina. hoppas det räcker som svar. Lycka till i sommar=)
 12. AH tub på björnhår. Kanske öringen är lite mer intresserad men nog ska den testas på larren.
 13. du Behöver bara 3 flugor. En brun, en svart och en gul. 5 olika storlekar med olika tyngd. laxen är en huggvillig fisk, finns bara ett litet problem. Det måste finnas massa fisk i älven för att det ska bli enkelt. Är det lite fisk som i Sverige så blir det ett hårt jobb med mycke nötning, till sist så hugger det. Lycka till
 14. Lax: wille gun variant 8 cm ( bunden på björnhår ) Öring: Wolly bugger med gummiben Resten: Guldskallenymf
 15. blir dom vanliga norrlandsälvarna under vårfisket. Kalix, torne å byske. Senare lite lainioälv och kanske en sväng till Beiarn. Hoppas på en bra säsong med tidig uppgång när det fortfarande är vatten. Förra året blev allt så sent och de var lite vatten i älvarna. Brottas med silver måste man ju få göra=)
×
×
 • Create New...