Hoppa till innehåll

Fyrväpplingen-tråden


Recommended Posts

Hej igen alla! Det var ett tag sen jag va inne sist men har jobbat en hel del nu i sommar tyvärr. Blir iallafall ett par turer upp till Skysjön i september och oktober så siktar jag på revansch från förra hösten :)

Tänker iallafall köpa ett till Sameo spö, ett supreme 9 fot klass 5 med en phyton longbelly lina till för mjukare kast och försiktigare presentationer :) någon som testat detta spö och har någon kommentar?

Redigerad med Marcus_1995
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Hej på er alla! Hur är läget?

Satt och kollade igenom tråden här och hittade bilder från våra träffar och alla roliga minnen kom tillbaka!

Nu är det iofs så att jag och en grupp andra flugfiskare arrenderar en sjö där vi ska sätta ut båge nu i vår men jag tänkte kolla hur det ser ut med intresse för en "återträff"?

Det kunde vara roligt tycker jag! :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 4 months later...

Halloj

Ny på forumet och i det närmaste nybörjare inom flugfisket. Har fiskat en del i fyrväpplingen men då främst spinn och mete. Nu är jag på jakt efter lite folk att ta rygg på för att komma vidare med flugfisket men även trevligt umgänge såklart vid sjön. I händelse av att det blir nån trip till fyrväpplingen under hösten så hänger jag gärna på! Hoppas ni har överseende med en rookie i sällskapet :-)

Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 10 months later...

Lyfter den här en gång flitigt skrivna i tråden. Jag var där i fredags, tog en heldag på Skysjön. Hela veckan hade varit varm och redan innan kändes det som om sjön skulle vara utkläckt för försommaren. Jag hade ändå ett vagt hopp om vulgatakläckning men redan när jag köpte kortet blev jag varnad om att det var sjunklina som gällde. Det stämde. Jag såg fyra vulgator på hela dagen, knappt några mygg och inte ens nymfskal som brukar vara vanligt i strandkanten så här års. Jag kastade ett tag på vak men jag misstänkte att det var mört som var uppe i ytan. En abborre tog på en Black Martinez men i övrigt var kastningen lönlös. Efter att ha nött i timmar, till slut med tunga flugor som jag lät sjunka ordentligt, utan att ha känt regnbåge gav jag upp. Jag tog fram sjunklina och en vit WB och började att ro. På en kvart fick jag tre hugg... Ett par i samma område där jag kastat och kastat och kastat. Rätt talande för Fyrväpplingen tycker jag. Alla dagens hugg kom på rodd. 

Planen var att stanna tills nio när sjön stänger men nio timmar fick räcka. Dessutom förstördes de sista timmarna en grupp män där inte alla var intresserade av att fiska, utan mer av att stå och skrika som tonåringar under sin första fylla. Å andra sidan var jag trött och hade nog slutat ändå. 

Så, två fiskar fick följa med hem och de andra tappades. En rätt bra dag men det hade varit roligare om vattnet inte varit 18-19 grader varmt och det hade vakat mer än det gjorde. Mellan klockan tio och fyra såg jag inga alls. Högsommaren är redan där.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...